חיתולים רב פעמיים

fairyleila

New member
חיתולים רב פעמיים

שלום לכולם, אני קופצת מפורום הריון ולידה לשאלה זריזה (נראה לי)-
אני מעוניינת לנסות עם התינוקת חיתולים רב פעמיים. האם תוכלו לתת לי המלצות איזה סוג מומלץ? מה הכי פשוט? מה המחירים הסבירים לסיפור הזה?
תודה רבה!

המרחפת

New member
את יכולה לשאול גם בפייסבוק

הורים מחתלים בבד https://www.facebook.com/groups/474376439310979/

אני לא יודעת להסביר על כל החיתולים שיש, אלא רק מה שלי יש.
יש לי gpants, שזה חיתול שמורכב מרפידה, כיס ניילון וכיסוי צבעוני. לטעמנו הוא הכי נוח ויפה, וממנו קנינו כמות נוספת.
יש לנו חיתולי תיקתקים של babies with style, לקח לנו יותר זמן עד שהם באמת התאימו לילדה.

מה הכי טוב? משתנה מהורה להורה ומילד לילד. כמה אתם מוכנים להתעסק, מי יהיה זה שיחתל רוב הזמן....

את הקבוצה בפייסבוק מנהלת הבעלים של "בובי", שזה גם חיתול תיקתקים.

shira29

New member
יש הרבה שרשורים על זה פה

את מוזמנת לעשות חיפוש.
אני חיתלתי את הילדים שלי בחיתולי כיס מסוג happy heinys ואני מאד ממליצה עליהם. הם מאד עמידים, רמת ספיגה גבוהה, נוחים להחתלה ובכלל נוחים לתפעול.
יש לי גם חיתולי G אבל ה- insert'ים שלהם סופגים פחות טוב מ- HH.
המחיר שלהם הוא לדעתי 120 ש"ח לחיתול, אולי יש הנחת כמות. יש גם יד שניה, יש e-bay וב"נולי" יש גם ערכת התנסות לשבועיים כדי שתראי מה נוח לך ומה מתאים לך.

לידה קלה

shira29

New member
אני מכירה רק את "נולי"

אבל אולי בעוד משווקות יש.

מחכה1

New member
לדעתי החיתולים הסיניים הכי טובים וזולים

ניתן להזמין ישירות מהיצרן מאתר alvababy.com, יש משלוח חינם לארץ (אם את מזמינה 10 או יותר - משלוח אקספרס חינם). יש מגוון חיתולים, נעים סביב ה$5 (לעומת 50ש"ח - הכי זול שמצאתי בארץ).
ביום משתמשים בחיתולים הרגילים וללילה חיתולי במבוק/המפ..לנו אין נזילות בכלל.
רק להקפיד לעשות סטריפינג לפני השימוש הראשון - להכניס את הרפידות (לא את הכיסויים!) למכונה ב90-100 מעלות עם כף סבון כלים במקום אבקת כביסה, ולהפעיל את המכונה עד שאין בועות (6-7 פעמים).

שושונלה

New member
אצלנו חיתולי כיס לא התאימו ללילה - התיאוריה

שלי היא שהבן שלי ישן על הצד ובצד אין לחיתולי הכיס ספיגה בכלל, רק באמצע היכן שהרפידה. לא משנה כמה רפידות תקעתי שם, הוא דלף.
כשעברנו לחיתולי fitted - חיתולים עם הרבה שכבות בד ללא שכבה עמידה למים + כיסוי מצאנו את הפתרון - החיתול סופג כולו, לא רק באמצע, וגם יש הגנה נוספת של הכיסוי בחוץ. הכיסוי הכי הכי מומלץ הוא כיסוי צמר בלילה - פשוט לא היו דליפות בכלל. אבל גם כיסוי PUL עבד.

בהמשך עברתי להשתמש בשיטה הזו גם ביום כי החלטתי שאני מעדיפה בד טבעי על העור של הילד ולא פליס שזה מה שיש ברוב (אבל לא כל) חיתולי הכיס.

ורד

תודה על המענה

האם חיתולי FITTED הינם סוג מסויים (כגון חיתולי כיס) או שם של חברה מסויימת?
האם קונים בנפרד את הטיטול והכיסוי או שמגיע יחדיו והיכן ניתן לרכוש?

שושונלה

New member
זה סוג מסוים - אכן, כמו חיתולי כיס. יש של

המון חברות. וקונים בנפרד את הכיסוי.

כיסויי צמר אהבתי לקנות כאלה שמוחזרו מסוודרים ישנים - כנסי ל-etsy.com או hyenacart.com וחפשי upcycled wool covers.

חיתולי fitted אהבתי מאוד של הנשים האלה שתופרות לבד ועם בדים חיצוניים יפים. הפנימיים בד"כ מבמבוק או המפ, סופגים מאוד.

https://www.facebook.com/pages/Bugga-Bugga-Boutique/151850796258
מהסתכלות בדף שלה היא בהפסקה קלה עכשיו כי היא עוברת דירה. מה שאהבתי אצלה זה שיכולתי למצוא בד יפה באינטרנט ולבקש שתכין לי ממנו חיתול - כך שלא הייתי מוגבלת למלאי שלה. יש לה חיתולים במידות וחיתולי one size. הבן שלי היה גדול והלארג' שלה התאים לו יופי.

https://www.facebook.com/littlefancypants

יש לה גם דברים יפים, החיתולים טיפה קטנים לתינוק גדול כמו שלי אבל לרוב התינוקות מתאימים לגמרי עד גמילה.

אבל יש עוד המון, ויש אורגניים לבנים, ואפשר גם סתם לשים בלילה 2 פריפולד אחד על השני יחד עם עוד רפידה סופגת במיוחד בתוך כיסוי.

ורד

אני גם בעניין

אבל באמת שאני לא מוצאת יד ורגל.. צריכה עזרה. כמה לקנות? איך מכבסים? הצד הפנימי הוא לבן והחיצוני צבעוני, מה עושים בכביסה עם הצבעים? ועוד מלא שאלות... אם מישהי מנוסת תוכל להסביר זה ממש יועיל

שושונלה

New member
אי אפשר ללמוד הכל מראש
חייבים להתנסות

ולראות מה מתאים לכם ספציפית כי זה לגמרי משתנה ממשפחה למשפחה, מתינוק לתינוק ומגיל לגיל.

אם מתאים לך יד 2, זו הדרך הכי נוחה להתנסות בה. וגם אם לא, זו דרך למכור אח"כ חיתולים שהחלטת שלא מתאימים לך.

לגבי הצבעוניות של החיתולים - אין בעיה לכבס את רוב החיתולים ב-60 מעלות.

אם יש לך עוד שאלות - תשאלי
.

ורד

המרחפת

New member
לגבי כמות

לנו יש חיתולי G, אני לא יודעת לאיזו הגדרה הם נכנסים. יש כיסוי, ויש כיס ניילון שבתוכו שמים רפידה.

כשהיו לנו 12 רפידות זה היה קצת והרגשתי שאני רודפת אחרי כביסות. למידה הבאה קנינו 18 רפידות ועכשיו העניינים יותר רגועים, זה מספיק ליומיים וחצי-שלושה עד שאני מכבסת. בנוסף יש עוד 2 חיתולים מסוג אחר.
תתחילו מקצת פחות חיתולים רק כדי לראות אם אתם בכלל בעניין, גם אם זה אומר יום רב"פ ויומיים חד"פ...

הוראות הכביסה תלויות בסוג החיתול שתקני, לרוב מספיקה כביסה ב-40 מעלות, חומר כביסה שהוא לא ביו ובלי מרכך (אפשר חומץ במקום).
הכיסויים הצבעוניים לרוב עשויים מחומר שלא מוריד צבע, אם זה אול-אין-וואן הייתי מכבסת בכביסה הלבנה.

בנזוגי ואני בדיוק כותבים פוסט על חיתולים רב"פ שיתאר את ההתנסות שלנו ויתפרסם באתר ידיים, אם יש לך עוד שאלות זה יכוון אותנו על מה להתמקד בפוסט

תודה רבה. מאוד עוזר..

האמת, יחסית לפורום אני מאוד קונבנציונלית ומפריע לי לא להשתמש במרכך כביסה .. ולמה אבקת כביסה בלי ביו? (זה בדיוק מה שיש לי..) תדעי לך. שפוסט כזה יכול ממש לעזור כי אני ממש לא מוצאת ידיים ורגליים בנושא. הבנתי שיש שני סוגים- אחד עם רפידת ספיגה ואחד בלי. אני מבינה שאתם משתמשים באלה עם הרפידה, לא עדיף מה שכבר מוכן? מה בעצם ההבדל ואיזה חברות נמצאות תחת שני הסוגים הנ"ל, תודדה!

המרחפת

New member
יכול להיות שבילבלתי דברים

אבקת כביסה בלי ביו - לבגדים של תינוקות. אני לא קונה תינוקלין ושות', אבל האנזימים באבקות ביו לא כל כך נחמדים אל העור שלנו.... עדיף אבקות כביסה בלי.

מרכך כביסה הוא שומני, נדבק לבד ואח"כ הוא מפריע לספיגה של הבד. המטרה בחיתולים היא הפוכה.... את רוצה את מקסימום הספיגה.

אנחנו קיבלנו המלצה מגולשת בפורום הזה שהיא הכי אהבה את הפי הייניס ואת G. התחלנו לקרוא באתרים שלהם, ניסינו את G והתאהבנו. נכון שהוא לא הכל ביחד, וצריך להרכיב חלקים, אבל הוא ממש ממש אטום לנזילות ביחד לחיתולים אחרים שהתנסינו בהם, והיה חשוב לנו הפרמטר של שיתוף פעולה מצד המטפלת בגן. לכן היינו צריכים חיתול שהוא יחסית פשוט (להבדיל לדוגמה מתיקתקים)

notMaria

New member
טוב, אז גם אני מנצל״שת

היה לנו אחלה עם רב פעמיים (לאלה שרק מתחילות- לנו הכי התאים פיטד עם כיסוי, ומדי פעם אול אין וואן, בעיקר בהחלפות מחוץ לבית או של 5 בבוקר), אבל אז עברנו דירה ומדינה וטיולים וזה ובמשך חודשיים פלוס השתמשנו בחד פעמיים (אקולוגיים כמובן). בזמן שעבר הילדון התקדם מתינוק רגוע שמחכה בסבלנות שילבישו אותו, לכמעט פעוט שכבר יודע לזחול ולהיעמד ולטפס, ולחכות שנשים לו חיתול בד ונסגור את התיקתקים כמו שצריך זה ממש לא בראש שלו. את החד פעמיים אני כבר מלבישה לו כשהוא עומד ונשען עלי, וגם בזה הוא מקטר קצת.
אז, למישהי יש המלצה איך מתמודדים עם זה? חשבתי לנסות אול אין וואן ולסגור את התיקתקים מראש ואז להרים כמו תחתונים, אבל אז קשה להחזיק את נייר האורז במקום, וגם ככה יש לנו רק מעטים כאלה. עוד רעיונות?
תודה!

למעלה