חיתולים רב-פעמיים

vitaminit

New member
חיתולים רב-פעמיים

שלום

אני בהריון, הלידה מתקרבת ואני ובעלי התחלנו לבדוק לאחרונה את נושא החיתולים הרב-פעמיים ויש לנו מספר שאלות.
נתקלנו ב-ebay בסוג הזה (קישור למטה), הזול משמעותית מסוגים אחרים שראינו.
מישהי מכירה? יש סיבה למחיר הנמוך?

ובאופן כללי: כמה מומלץ לקנות בהתחלה?
זה באמת מתאים כבר מ-NB ועד לגמילה?

תודה רבה!

אם הכוונה לחתל רק ברב פעמי

צריך לפחות בין 15 ל 20 חיתולים. כן זה מתאים כבר מהתחלה, למרות שלפעמים ממש מהתחלה זה קשה יותר להשתמש רק ברב פעמי כי הקקי עדיין נוזלי ונדרשת כמות גדולה מאד של החלפות. יש את האפשרות של שילוב בהתחלה של חד פעמי אקולוגי ורב פעמי ולאט לאט לעבור לרב פעמי לגמרי. בד"כ כן אם זה סוג הכל כלול מידה אחידה, הוא למתאים עד הגמילה. שיהיה המון בהצלחה ולידה קלה.

קשתית9

New member
קניתי כאלה והייתי מרוצה

אבל אם התינוק קטן זה לא יתאים מלידה (שי שלי נולדה 4 קילו , וגם לה קניתי להתחלה חיתולים קטנטנים רב פעמיים יד שניה ואת אלה הסינים היא לבשה מגיל חצי שנה בערך, אם כי בוודאי ניתן היה מלפני כן)
לי היתה חוויה טובה איתם (נגמלנו בגיל שנה וחצי או משהו כזה) ואני בהחלט ממליצה
ויסלחו לי כל מי שמפריע לו זה שהבד סינטטי או עניינים מוסריים כאלה ואחרים.
ביי
ניבה

קשתית9

New member
בקשר לכמות:

לא פחות מ12 חיתולים לדעתי להתחלה. לנוחות מיריבית, ובהנחה שתינוק משתמש ב7-8 חיתולים ביום, כדאי להיות סביב 20 חיתולים.

שונצו

New member
למיטב הכרתי את איביי

הרבה ממה שנמכר שם זה יד 2. אם כך הדבר עם החיתולים שבקישור, זו הסיבה למחיר הנמוך.

גם באתר שלי אני מוכרת חיתולים רב פעמיים במחיר מאוד נמוך יד 2 (הבן שלי לבש ואז כיבסתי).

חיתולים ר"פ מתאימים מבחינת הגודל כבר מהלידה, אבל לא בטוח שלך יהיה נוח, כי לתינוקות רכים הקקי מאוד נוזלי ומאוד תכוף.

המרחפת

New member
נצל"ש - חיתולי G או הפי הייניז?

אחרי שהתנסינו בחיתולי G, אנחנו רוצים לקנות את המידה הבאה או לחלופין חיתולי תיקתקים.

מתקשים מאד לבחור ולהחליט והיה פרמטר אחד, מאד חשוב, שלא ידעתי מה למלא ברובריקות: היחס של מטפלות במשפחתון לחיתולים הרב"פ.

מישהי יודעת לספר מה קלות התפעול מנקודת מבטו של מי שזה לא כוס התה שלו?

ליבו17

New member
קלות תפעול תיקתקים

בעיניי זה לא עד כדי כך שונה מסקוטש (מנוסה בשניהם).
אבל אין לדעת מה תחשוב מטפלת...
בדכ זה יותר הקטע של מוכנה להשתמש בר״פ בכלל או לא, אם כבר היא מסכימה לא נראה לי שישנה לה הסוג.

המרחפת

New member
התשובה של בעלי:

"זה היצרן הסיני שמייצר לחברה המקורית והוא מנסה לעשות קצת כסף מהצד. זה המחיר שבו הוא מוכר לחברה המקורית"

אופציה נוספת היא לברר מאיזה בדים עשוי החיתול.

ואו ממש זול

הם נראים סבבה, תואמי הפי הייניס ודומיהם
אני השתמשתי בכאלה והייתי מאד מרוצה
בעיני צריך לפחות 15, למרות שבמחיר כזה הייתי קונה יותר

regvuv1

New member
אלה חיתולים סיניים

הניסיון שלי איתם הוא סה"כ סבבה, היה לנו נוח למדי. אבל הם לא מחזיקים המון זמן - בשלב כלשהו הציפוי הניילוני נפרד מהבד הצבעוני, וא הם עדיין עובדים טוב - אבל הניילון צפוי להקרע תוך כמה שימושים נוספים ובזאת החיתול מת...
חוץ מזה האינסרטים (החלק הסופג) שלהם מצליחים לעבוד רק כמה חודשים ואז צריך לקנות חדשים.
האם הייתי קונה אותם שוב? יש סיכוי, אבל אני ממליצה בחום לחפש פירמות יותר רציניות ויקרות ולקנות לפחות כמה שלהם - כדי שכשתצטרכו להחליף את הסיניים, יהיה משהו שעדיין מתפקד. חיתולים מתוצרת טובה גם מצליחים להחזיק לילד הבא (לפעמים גם לשלישי), אם זה שיקול רלוונטי (אצלי החיתולים היו לילד האחרון, כך שלא היה אכפת לי שלא יחזיקו)

regvuv1

New member
החזיקו אצלנו בערך שנה

אבל היה צריך להחליף להם את הרפידות פעמיים בזמן הזה, אחרים החזיקו יותר משנה בלי להחליף כלום

tali19830

New member
אז את ממליצה אם אני רוצה להתנסות

אם כל העניין מתאים לי בכלל?

regvuv1

New member
נראה לי שכן

הם נוחים כמו כל חיתולי כיס אחרים שניסיתי וזולים מספיק כדי שלא תרגישו מופסדים. מקסימום זה כאילו קניתם חבילה מיותרת של חד פעמי - זו בערך ההוצאה...

tali19830

New member
בחיתולים רב פעמיים בורח בצדדים?

וכל פעם שהיא עושה פיפי אני צריכה להחליף? מה תדירות ההחלפות ברב פעמיים?

regvuv1

New member
לא אמור לברוח

אבל כמו בחד פעמיים - הכל עניין של מבנה של הילד ומבנה של החיתול. לפעמים כשהילד גדל ומשנה מבנה, פתאום חיתול שישב מצויין קודם כבר לא יושב טוב ואז יש נזילות.
תדירות החלפות היא יותר צפופה מאשר בחד פעמי, אבל לא בהרבה, לא כל פעם שיש טפטוף של פיפי לחיתול מחליפים. ובכל אופן לטעמי זה אחד היתרונות, כי בחד פעמי זה מאוד נוח להשאיר את התינוק להתבוסס בהפרשות שלו, וברב פעמי גם התינוק וגם ההורים מודעים יותר לחוסר הנוחות וההיגיינה שבזה. לרוב לתינוק ברב פעמי כמעט ואין פריחה, גם כי אין חומרים אלרגניים, גם כי זה מאוורר יותר וגם כי מחליפים יותר.
ממליצה לחפש קצת ב"באופן טבעי", ובשרשורים קודמים כאן - כל המידע כבר קיים ברשת ומאוד מפורט.

kita1000

New member
האם יכול להתאים לגמילה?

לובש מידה 4 לוס בערך.

המחיר מדהיםםםםם!!!!

tali19830

New member
בדיוק השרשור שחיפשתי!!

איך אני יודעת אם אתחבר לשיטת החיטול הרב פעמי!? ואני אני קונה ולא מתחברת, מה אז?

הגדול שלי עם חד פעמיים, אבל אני מתה כבר לגמול אותו מהלילה, השאלה רלוונטית יותר לקטנה בת ה5 חודשים.

הסוג הסיני הזול, לכמה זמן הוא מספיק?

למעלה