חיתולים רב פעמיים- אשמח להסבר

MZmz44

New member
חיתולים רב פעמיים- אשמח להסבר

אני רוצה לנסות מעבר לרב פעמיים אבל לא מצליחה להבין איך זה עובד... ראיתי באתרים שונים שיש כיסוי, פנימית, ניירות וכו'..
מישהי יכולה לעשות לי סדר?
איך יודעים מה צריך לקנות וכמה חלקים הדברים הללו כוללים?
מה מחיר סביר לחיתולים? ראיתי שנהוג גם למכור ולקנות יד 2. תוהה לגבי זה.. מניחה שיוצא משתלם משמעותית אבל מודה שקצת מוזר לי..

שונצו

New member
התחלתי לאסוף מידע מהודעות שנרשמו פה לבקשתי

אז הנה קישור למה שאספתי

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=1571&aId=109012

אם את זקוקה לעוד מידע, יש גם את שושנלה שמבינה בתחום.

notMaria

New member
סיכום מקוצר

חיתולים רב פעמיים זה עולם שלם, יש כמה שיטות שונות ולכל הורה מתאים משהו אחר ולכל ילד יכול להתאים משהו אחר וזה גם יכול להשתנות עם הגיל. בגדול יש שלושה סוגי מערכות:
אול אין וואן, שזה הכי קרוב לחיתול פלסטיק, במובן שזאת חתיכה אחת שאת מלבישה לתינוק וכשאת מחליפה אז פשוט במקום לזרוק לפח את מכבסת.
חיתול כיס, שם יש את החיתול שמורכב משכבה חיצונית אטומה ושכבה פנימית מבד מחלחל, ובאמצע את מכניסה רפידות סופגות לפי הצורך.
מערכת שני חלקים, בה יש לך כיסוי מבד אטום, שאת מלבישה על חיתול מבד סופג. פה יש לך בערך 3 אפשרויות לחיתול - חיתול בד רגיל טטרא שמקפלים כמו פעם, פריפולד, שזה דומה לטטרא אבל מכיל כמה שכבות שתפורות אחת לשניה לספיגה מוגברת, וחיתול פיטד (מותאם), שתפור בגזרה שדומה לחיתול פלסטיק, ונסגר בדרך כלל עם סקוץ׳ או תיקתקים.
בניירות אני מניחה שהכוונה לליינר, שאפשר לשים על גבי החיתול כדי לתפוס את המוצקים ולזרוק לשירותים, לא נחוץ ליונקים אבל נוח מאוד (לדעתי) בשלב מאוחר יותר.
לא נכנסתי לסוגי בדים (סינתטי, טבעי, רמות ספיגה, מהירות ייבוש..) וגם לא ממש ליתרונות וחסרונות של כל שיטה, אבל נראה לי שזאת התחלה. לגבי מחירים אני לא ממש יודעת לענות, את החיתולים שלי קניתי בעיקר לפני כשנתיים בסוף ההריון הראשון ואני כבר בקושי זוכרת כמה שילמתי. אני כן יכולה להגיד לך שבזמנו עשיתי חישוב ואחרי משהו כמו חצי שנה ההוצאה התאזנה מול כמה שפלסטיק היה עולה, ומאז אני מחשיבה אותנו ברווח, ועוד עכשיו שאנחנו בדרך לילד שני אז בכלל זה משתלם לגמרי.
לא הבנתי מה מוזר לך - להשתמש במשומשים, או בכלל כל רעיון הרב פעמי?

MZmz44

New member
להשתמש במשומשים - מספיק להרתיח ולהעביר לתינוק אחר?

regvuv1

New member
חלק מהחיתולים אסור להרתיח

אבל לעומת זאת מותר ואפילו רצוי לשים אותם בשמש - קרינת uv מעלימה כתמי קקי, אם יש, והיא האמצעי הכי טוב שיש לנו כיום במעבדות להפטר מחיידקים, וירוסים וכו׳. שעה בשמש ואין על החיתול יותר שום דבר חי. ולגבי חיתולים סיניים, כמו בכל דבר אחר - קודם כל הם מיוצרים בעבדות ילדים ככל הנראה, חוץ מזה לרוב האיכות שלהם פחותה ולכן גם אורך החיים. לא צפוי שהם יחזיקו יותר מילד אחד ולפעמים אפילו זה לא, אבל לי היו כמה כאלה שקיבלתי - הם עשו את העבודה מצויין במשך שנה בערך ואז מתו לי. כל אחד עושה לעצמו את החשבון, תלוי מה הצפי המשפחתי וכו׳

MZmz44

New member
ראיתי שיש בE BAY ודומיהם חיתולים סיניים ואז הוצאה פוחתת.

תודה לעונות! הוספתן לי הרבה מידע חיוני,
בנוסף;
ראיתי שיש בE BAY ודומיהם חיתולים סיניים ואז הוצאה פוחתת. מישהי התנסתה ואולי יכולה להמליץ על חברה או למה לשים לב?

למעלה