חיתוך ארון מטבח.

liortimor

New member
חיתוך ארון מטבח.

היי, אבא שלי רוצה להוציא דלת בארון המטבח כדי לשים בחור שיווצר מדיח (מידות מתאימות). הבעיה היא שיש רצפת עץ בכוך שיווצר והוא רוצה לחתוך את הרצפה בעזרת דיסק. השאלה שלי היא - האם זה מסוכן? בעייתי? ואיזה כלי מומלץ ע"מ לבצע את המשימה. צריך לזכור שיש לחתוך צמוד לקירות הכוך... תודה ליאור

64amnon

New member
אם אני מקבל נכון את התמונה

שבעצם הוא רוצה לחתוך את תחתית הארון (מה שנמצא מעל הצוקל) יהיה מסוכן מאוד לעשות את זה עם דיסק, וע"פ השאלה אני מניח שאין לכם להב לעץ כך שזה המון עשן וריח לא טוב עם מעט חיתוך. יש לחתוך כמה שניתן קרוב לקירות עם מסור אנכי, ולאחר מכן לחרוץ פסים בניצב ולהסיר עם פטיש ומפסלת.

polynominal

New member
אולי יש לך פיתרון אלגנטי

לבוש יש כלי הנקרא "משור-מלטשת רב שימושי". כן, מין שם ארוך ומסובך לכלי קטן וידידותי, המסוגל לנסר בגובה 0" ועשוי לעזור ולחתוך את העץ קרוב מאד לחיבורים. הקישור http://www.ledico.com/?CategoryID=362&ArticleID=130

liortimor

New member
מכיר, אבל לא ממש רוצים לקנות כזה...

תודה בכל מקרה ליאור

doron007

New member
ממש לא מומלץ

מכיוון שאתה לר יודע מה עובר מתחת, וגם מהסיבה שזה יחליש את כל מבנה הארון.

Martok

New member
אפשר לבדוק מה יש למטה על ידי פירוק הצוקל

זה לא אמור להחליש את הארון. גם אצלי יש נישה למדיח - למה שיהיה הבדל? אפשר לנסר עם ג'יגסו שמוחזק הפוך, מתחת לארון במידה ותצליח להכניס אותו (דיי קשה לי להאמין שזה אפשרי). כך אתה יכול לנסר צמוד לדופן. עוד אפשרות היא להחזיק את הג'יגסו בזווית 45 מעלות כלפי הדופן ואז זה ינסר צמוד מאוד לדופן. לא חשוב שזה לא יצא ממש ישר, המדיח יסתיר את הניסור.

miromiro

New member
אנחנו עשויים ממרגרינה? האמת

שאפשר לחתוך עם ג'יגסו דיי צמוד לדופן ע"י הסרט התושבת התחתונה שלו ושימוש במסורית גמישה-יש אצל צלאח מסוריות שמתקפלות עד לזווית של 80 מעלות. אבל תכלס-מסור גב חד יעשה את העבודה ב10 דקות ועולה 50 ש"ח. יש לי כזה של אירווין עם ידית מתהפכת כדי להתאימו לשני הצדדים. חתכתי איתן כבר כמה וכמה ארונות כדי להכניס לתוכם מדיח. מעט מאמץ אבל לא נורא בכלל.

yulevi

New member
מסכים עם מירו

לגבי המסור עדיף עם המסור היפני של אירוין דו צדדי גמיש איתו ניתן לנסר במרחק 0 בצמוד לדופן[הרעיון הוא ערך מוסף מההדרכה שהיתה לנו עם גיא על הכלים של אירוין],עם מסור גב זה בעייתי יותר,צריך לתת את הדעת במידה ותנוסר דופן מהסוקל,להכין דופן סוקל חדשה שתתמוך בחלקי דפנות הארון משני צידי החלל למדיח

למעלה