חישנים

גש ברקת

New member
חישנים

למה לא להתקין חיישני רברס בחרטום? במקום לצעוק מטר , חצי מטר ...

1שריל

New member
מה עם כריות אויר נגד עלייה על שרטון

תאונה או החפה

gb228

Active member
כי זה שמקריא מרחקים בחרטום לא מתקלקל

ברמת האמינות של החיישנים האלו הייתי נותן להם אולי כמה ימי חסד באוירה הימית, פרט לעובדה שגובה החרטום ביחס לרציף לא תמיד ידוע ויכול להיות זיוף משמעותי בקריאה.
באופן כללי הייתי נמנע מהתקנת גאדג'טים שרמת הצורך בהם נמוכה ובשילוב עם רמת הסיבוך/אמינות שלהם הם למעשה מיותרים ואפילו מסוכנים (עצם ההסתמכות עליהם)

GuyRom

New member
אתה מדבר מנסיון ?

נראה זול, אבל מה היעילות ?

מרחק התראה ?
זווית כיסוי אופקי ואנכי ?
זה התקן שמשדר קבוע ??

gb228

Active member
אישית נראה לי עדיין "צעצוע"

כשמדובר בסביבה ימית. החיישן אולי עמיד, אבל כמערכת לא הייתי סומך על זה.
במכונית זה מחובר לאורות הרוורס להפעלת השידור - בסירה הוא יצטרך להיות מופעל ידנית כשניגשים למזח

מכמה סיבות - לחוד וביחד: 1. החיים זה זה לא טסט של רספן - אם שלחת אדם לחרטום כדאי לשקול גם שימוש בפנדר בייחוד אם מדובר בספינה של מישהו אחר ליד החרטום שלך.
2. אחרי זמן - ה"בעלים הסביר" של ספינה - מיתרגל לאמוד בעצמו את המרחק - ומנסיון - אם האיש בחרטום אינו מהנדס בניין מדופלם - אז הקראת הטווחים לעיתים קרובות - רחוקה מהמציאות.
3. תמרון ורציף בטון - זה לא הזמן והמקום שסקיפר רוצה וצריך להכניס ראש לקוקפיט או לשמוע צפצוף מתמשך המזהיר אותו מ"בום" שמתקרב
- את רוב הסקיפרים אפילו תפעול של שני כפתורי החרטומן (ימין ושמאל) בשלב הזה יכולים להוציא מריכוז.
4. חרטום זה מקום שרוב האנשים מעדיפים להשאיר ללא קידוח חורים מיותרים.

newsail

New member
בנוסף-הקראת ה"טווחים" נותנת תחושת מהירות

ולא באמת מרחקים.
הצופה גם עשוי לראות מכשולים כסלעים גבוהים ושרטונות חול להודיע להגאי.
לכן עדיף אדם ושיקול דעת של אדם ולא מכשור, למרות שהמחשור יתן מידע מדוייק על המרחק.

למעלה