חישוב תשלום מזונות (אשתי דורשת סכום מופרז).

חישוב תשלום מזונות (אשתי דורשת סכום מופרז).

שלום, אני ואשתי מעוניינים להתגרש, יש לנו ילד אחד בן 10 חודשים. כתבנו הסכם גירושין שמקובל על שנינו מלבד החלק של המזונות שעליו יש לנו סכסוך. היא דורשת שאשלם לה עבור הילד 2,600 ש"ח בחודש+השתתפות חצי חצי בשאר הדברים (גן,בית ספר, חוגים וכ'ו) ואילו אני מסכים לשלם אך ורק 1,600 ש"ח + השתתפות חצי חצי בשאר הדברים. השכר החודשי שלי הוא 16,500 ש"ח ברוטו, נטו אני מקבל 9,000 ש"ח. אשתי מרוויחה נטו 4,000 ש"ח בחודש. מה סכום המזונות שאני צריך לשלם לה עבור הילד מידיי חודש לפי דעתך? חשוב לציין שהיא מתגוררת בדירה בבעלותה שנקנתה לה ע"י ההורים שלה לפני הנישואים כך שאין לה הוצאות של משכנתא/שכירות.

תשלום מזונות

שלום רב,

אעיר באופן כללי שנושא חישוב דמי המזונות הוא מורכב ומצריך בדיקה של נתונים רבים וההמלצה היא לפנות לייעוץ משפטי ממוקד כדי לקבל תשובה מדוייקת לשאלתך.

באופן כללי ורק על סמך הנתונים שמסרת, נשמע שלאשתך אין הוצאות מדור. מצד שני, שכרך גבוה משלה, כמעט פי שתיים. לא כתבת מה סיכמתם לגבי זמני השהות של הילד - האם הוא ישהה רוב הזמן אצלה או שמדובר ב- ״משמורת משותפת״, כלומר חלוקת זמן שווה ביניכם. יש לכך השפעה על סכום המזונות כמובן.

בהנחה וחלוקת הזמנים אינה שווה והילד יהיה רוב הזמן אצלה, השאלה היא מהם צרכי הילד. לכאורה, הסכום שכתבת נשמע קצת נמוך והסכום שכתבת שהיא דורשת, בהנחה וכאמור אין הוצאות מדור, נשמע קצת גבוה. אולי תוכלו להתפשר על 2,000 ש״ח לחודש. יש להניח שאם תגיעו לדיון בבית המשפט לא יפסק הרבה פחות מזה. בכל מקרה, אם לא נותרו מחלוקות נוספות, מומלץ שתגיעו להסכמה בעניין במקום ללכת להליכים משפטיים שעלולים לדרדר את מערכת היחסים ביניכם ואת יכולתכם לשתף פעולה כהורים בהמשך הדרך.

לקבלת תשובה מדוייקת יותר ההמלצה היא כאמור לפנות לייעוץ משפטי.

למעלה