חישוב שכר

ח.ל.

New member
חישוב שכר

שלום! לפני כחצי שנה התחלתי לעבוד במקום עבודה פרטי וקטן (בוס+2 עובדים). כשהתבקשתי לתת דרישת שכר, ביקשו ממני לנסח אותה לפי שעה. עשיתי חישוב הפוך של המשכורת הקודמת שלי לחלק לשעות ולפי זה סגרנו מחיר לשעה. כל חודש התבקשתי לתת סה"כ שעות עבודה ולפי זה קיבלתי שכר. כל השיטה נראתה לי קצת עקומה, ובמיוחד כשכמה פעמים הבוס החליט לקצר יום עבודה מסיבות שלו - ולי בעצם ירדו שעות עבודה מהמשכורת. עם החגים המתקרבים, ועם האפשרות שיחליטו שלא נעבוד בסוכות - פתאום תפסתי שאני עשויה למצוא את עצמי עם חצי משכורת ביד. כל השיטה הזאת נראית לי לא הגיונית, ואני רוצה לדבר עם הבוס, אבל לעשות קודם שיעורי בית: 1-האם זה חוקי לעבוד ככה? 2-האם זה מקובל לעבוד ככה? 3-איך פועלת השיטה האחרת של שכר ברוטו לחודש? (תמיד קיבלתי שכר ככה, אבל לא ידעתי איך בדיוק זה עובד) אם משהו מהאינפורמציה מגובה בכתב - חוק או משהו כזה, אשמח לקבל. תודה מראש על העזרה.

PINIZ

New member
חישוב שכר

1. זה בהחלט חוקי לשלם לעובד לפי שעות. 2. קיצור יום העבודה לפי שיקולי הבוס מזכים אותך כאילו עבדת יום מלא. 3. בכל מיקרה את זכאית לתשלום מלא עבור ימי החגים. 4. במקומות שבהם לא עובדים בחוה´מ סוכות בד"כ זה בא ע"ח ימי החופשה הצבורים. 5.בסופו של חשבון סכום המשכורת אמור להיות זהה פחות או יותר.

ח.ל.

New member
תודה +

תודה על התגובה המהירה. + היכן אני יכולה למצוא אסמכתא כתובה לסעיפים 2,3,4 בתשובה שלך? יש חוק כתוב שניתן למצוא באיזה אתר או משהו כזה?

PINIZ

New member
אסמכתאות

1.לענין ימי חג עייני צו הרחבה -קיצור שעות עבודה ,ימי חגים וימי אבל סעיף 7.א. 2. לענין שנוי שעות העבודה ע"י המעביד עייני תקנות שעות עבודה ומנוחה סעיף 3.

למעלה