חישוב שטח דירה

Boogi25

New member
לחודשיים

לדעתי יש לכם בעיה בחשבון, תבדקו האם מספר המונה שרשום לכם בחשבון הוא אכן המונה שלכם. כבר היו מקרים שאנשים שילמו חשבונות לא שלהם אלא של דירות גן.

מקוםבלב

New member
גם לנו יצא

46 קוב לחודשיים. אבל גם שגרנו בדירה זה מה שיצא לנו. זה תלוי כמה את משתמשת במים.

Ronit 552

New member
../images/Emo26.gifחשוב ביותר../images/Emo36.gif

בחודשים האחרונים יש טעויות קשות בעירייה בקריאת מוני המים גם בבניין בו אני מתגוררת קיבלנו חיובים גבוהים ובכל מקום אני שומעת תלונות על כך תפנו לעירייה ואל תקבלו את החשבון כמובן מאליו!!!

ראאבק

New member
39 קוב לחודשיים זה סביר?

אין בריכה.ואין גינה. 4 נפשות אבל תפסנו מכליות שפותחות סתימות בלחץ מים. ממלאות מים בברז כיבוי אש, מול דלת הבית. מותר להם ביכלל? מי משלם? אני ? העיריה? מכבי אש?

אמץ

New member
ברור שאתה משלם, אם הברז אצלכם

תגרשו אותם משם. ברז כיבוי אש בגינה או שטח שלכם, מחובר לרשת שלכם (ולמונה שלכם).

ע זי

New member
זה כולל את ברזי כיבוי האש שנמצאים

על המדרכה ליד הבניין? גם עליהם אנו משלמים?

אמץ

New member
אלא אם כן אתם בקטע של השפ"פים

אז חצי עיר שייכת לכם ומשלמים על כל הסביבה....

אמץ

New member
הצליבו מונה עם השכנים

יצא ששילמתי במשך השנים את החשבון של השכן שלי (שיש לו גינה, ולי אין). ופתאום קיבלתי מכתב מהעיריה, שהצריכה שלי עלתה ושאני אבדוק אם יש נזילה (להביא בודק על חשבוני כמובן). ואז הלכתי עם החשבון למונה המים וראיתי שמספר המונה נכון, אבל הקריאה לא דומה בכלל והם לוקחים מספר הרבה יותר גבוה ממה שהיה לי באמת. וראיתי שאצל השכן דוקא יש ערך שמתאים יותר. ואז התחיל סיפור שלם של טלפונים לעירייה שניסו להגיד לי שזו בעיה של קבלן המשנה שבודק את המונים ואני התעקשתי שהם יטפלו בזה כי אני משלם להם ולא עובד מול שום קבלן. בסוף לגמרי במקרה, תפסתי על חם את הבחור שקורא את המונים. והכרחתי אותו לבדוק בדיוק מה רשום במסופון שלו. ויצא שהוא הולך לפי "סדר הליכה" שנקבע לו, בלי להשוות את מספרי המונים, ואם יש טעות בסדירו ההליכה, הוא לא יעלה על זה בחיים. והוא ישר הודה שיש בעיה ויתקנו את זה (הוא ביצע תיקון גם במסופון שלו במיידי). ואז כבר היה ברור שני משלם כבר שנים על מים של מישהו אחר שצורך יותר. חזרתישוב לעירייה שניסו שוב למרוח אותי ובסוף אמרו שיודיעו לי כמה יזכו אותי. וכאן נכנסים לסיפור של הגביה המשתנה כשצורכים מעל קוב מסויים והתעריף עולה. הם הציעו לזכות אותי בהפרש ביםן המונים בתעריף הנמוך כמובן (וגם זה כבר היה הרבה כסף אבל עוד לא הסתנוורתי בקלות). וזה לא הגיוני, כי ברור שצריכת היתר שחוייבתי היא בתעריף הגבוה ולא בנמוך. אמרתי שלא מקובל עלי והגעתי עד לממונים עד שבסוף פתאום הציעו לי הצעה מדוייקת יותר בהפרש של יותר מ1000 ש"ח לטובתי. וכך נכנס לי זיכוי לחשבונות הבאים ובמשך כמה חודשים בעצם "שילמתי" ארנונה ומים מתוך הזיכוי. גם עם זה הייתה פעם אחת ששכחו את הזיכוי ועליתי על זה. בקיצור, נפלו על מישהו שהיה לו זמן לבצע את החישובים ושיחות הטלפון ולא מוותר. ודרך אגב, הכל בטלפון, לא הלכתי לעירייה אפילו פעם אחת בשביל זה. דרך אגב הסיפור גם הופיע בגל הגפן, אחרי שסיפרתי אותו פעם כאן בפורום ו"קובי העצבני" ראה את זה כאן. אסור לוותר.

ע זי

New member
../images/Emo91.gif תבדקו את מספר המונה ../images/Emo70.gif

בעקבות השרשור הלכתי לבדוק את מספר המונה וכמובן - אין שום קשר בין מס' המונה בפועל לבין מספרו בטופס הארנונה. לא מצאתי גם התאמה בין מספר המונה בטופס לבין אף אחד מהמונים בבניין. אבל ואבל גדול... קריאת המונה האמיתית היא בערך פי שתיים מזאת שרשומה בטופס. אם אני הולך להתלונן בעיריה, מן הסתם אצטרך לשלם על כל עודפי הצריכה... דילמה
מה שכן - מכיוון שזאת דירה יד שנייה, אבדוק מה היתה קריאת המונה כשעברנו אליה לעומת הקריאה הנוכחית, ועל איזו צריכה שילמנו באותה התקופה לפי טפסי החיוב. אולי בכל זאת יהיה שווה להתלונן.

אמץ

New member
אצלי מספר המונה היה נכון

אבל הקריאה לא נכונה, בגלל סדר ההליכה.

למעלה