חישוב שטח דירה

irisy1

New member
חישוב שטח דירה

בוקר טוב קיבלנו הודעה על תשלום ארנונה וכל כך שמחנו לגלות שיש לנו דירה ע-נ-ק-י-ת אבל ממש ממש ע-נ-ק-י-ת. כל המטרים שהם רוצים שנשלם עבורם הייתי מסכימה שיהיו לי. מה הם השתגעו? בירושלים מחשבים שטח לארנונה נטו נטו, לא מרפסת, לא שטחים משותפים, לא נעליים. וכאן - נדמה לי שלוקחים מטרים על ה-כ-ל - חניה - ברוך הבא, מחסן גם כן, חדר מדרגות, קירות, המשבצות היחסיות ברחוב ההולנדי וכל מה שלא יודע לזוז. יש מצב להגיש ערעור על החישוב או שחבל"ז? דעתכם? תודה איריס

אמץ

New member
תבדקי באתר העירייה

בעיקרון, כן לוקחים את כל סוגי השטחים. גם חניה זה שלך וגם מרפסות, עליות גג, מחסן וחלק יחסי בשטחים משותפים. אבל לכל סוג שטח יש תעריף אחר. וזה כמובן מסבך את החישוב יותר, אבל אם רוצים אפשר לבדוק.

yoelth

New member
אמץ - תיקונים לידיעתך, כמועמד ל...

1. אין ארנונה על מרפסות - אלא אם כן הן מקורות. 2. התעריף הוא אחיד לפי מ"ר - כאשר על חניה מקורה ומחסן משלמים חצי.

מקוםבלב

New member
גם אנחנו קיבלנו

חשבון ארנונה מאוד מנופח. בדקנו אצל השכנים שיש להם בדיוק את אותו בית והסתבר שהבית שלנו גדל ב80% תוך חודש. אנחנו עכשיו בבירור בעירייה ששמה לב שיש טעות אבל הם עדיין בודקים כי את הכסף קל לקחת אבל נראה איך הם מזכים. בקיצור תפנו לעירייה ותבדקו גם אצל השכנים.

m e y a

New member
ארנונה גבוהה

לנו התברר לפני זמן קצר, שאנחנו משלמים על 13מ' יותר משכנים בעלי אותה דירה בדיוק- כבר כמעט תשע שנים !!! למישהו יש רעיון איך לפעול?

אמץ

New member
למה? אצלי היתה בעיה עם חיובי מים

והחזירו על 5 שנים אחורה, כל אגורה.

החישוב הוא פרוגרסיבי אין אני יודע

התעריפים המדויקים אך החישוב צריך להיות מחיר שונה עד המטר ה 49 ומ50 מ"ר המחיר שונה וזול יותר אך רוב הרשויות בארץ (למעט רעננה) מחייבות את המחיר הראשוני שהוא גבוה על כל הדירה מהמ"ר הראשון .כך שהם גובים הרבה מעבר למה שאתם אמואים לשלם ע"פ חוק. החוק מחייב את הרשות להחזרים עד 7 שנים אחורה. ידיעתי בנושא מאחר ואני מכיר קבלני בנין שלהם עורכי דין המתמחים בחישובי הטלים הקשורים בבניה שהוחזרו להם מיליוני שקלים על החישוב הפרוגרסיבי שחושב אחרת כפי שמחייבים את רוב בתי האב בארץ ..חברי שהוא בעל חב' העוסקת בהחזרים מסוג וידוע כיום שמי שלא בודק את חישוב הארנונה ע"פ חישוב פרוגרסיבי משלם אלפי שקלים שאין הוא מחיוב בהם כלל. ממליץ בכל פה לבדוק ולדקדק בבדיקה תגלו שחייבים לכם.

m e y a

New member
תודה לכל המגיבים. ועוד שאלה../images/Emo26.gif

בעיריה אמרו לנו שאנחנו צריכים להביא מודד מוסמך (על חשבונינו
). מישהו עבר תהליך דומה? מישהו מכיר מודד מוסמך? תודה.

ורדה 1

New member
לא מכירה מודד מוסמך, אבל... לנו היה סיפור דומה, והעיריה שלחה בעצמה מודד. הורידו לנו 13 מטר (לא שעכשיו אני בטוחה שאנחנו לא משלמים יותר מדי../images/Emo4.gif)

ורדה 1

New member
האמת שאני לא זוכרת... אבל גם ככה היה מדובר בחודש חודשיים, כי הבחנו בזה מיד בחשבון הראשון או השני.

סיגל 31

New member
איך גורמים לעיריה להזמין מודד?

לנו הם אמרו שאם אנחנו רוצים לערער על הארנונה שהם גובים עלינו להביא מודד על חשבוננו ולהגיש להם מדידה שלו.

ורדה 1

New member
אנחנו הגשנו ערעור והם שלחו מודד אולי ככה זה היה בימי תחילת מודיעין, ועכשיו כבר אין להם מספיק כוח אדם לזה? לעיריה פתרונים...

לפנות למחלקה המשפטית של העירייה

לשאול אותם מה אומר החוק. אני חושב שהוגן מצד העירייה לשלוח מודד מטעמה, או לפחות לממן אותו, ולדרוש תשלום במקרה שאין טעות או שהטעות הייתה לטובת התושב.

לחודש או חודשיים???

כי פתאום אני מגלה שהצריכה שחנו 46 קוב הגיוני או לא??? (ואין לנו נזילה...)

למעלה