חישוב צריכת גז.

arielbm

New member
חישוב צריכת גז.

שלום. אנחנו גרים בדירת גן וחושבים להתקין מחמם מים על גז ואולי אפילו מייבש כביסה על גז. הבעיה היא שאנחנו לא מצליחים לפענח את חישוב עלות הצריכה השוטפת: חברת הגז מחייבת אותנו במחיר לקוב גז ואילו מפרטי המכשירים הצרכנים מפרטים את הצריכה בגרמים של גפ"מ לשעת עבודה. מישהו יכול להסביר לי איך ממירים קוב גפ"מ לגרמים? הרי קוב זו מידת נפח וגרמים זו מידת משקל, חסרים לי שני נתונים בשביל זה: א. לחץ של נפח הגז, ב. משקל סגולי של הגפ"מ. בקיצור אם למשל חברת הגז שלי גובה ממני 20 ש"ח על כל קוב גז ומחמם המים שאני מתעניין בו צורך 350 גרם לשעת עבודה (ברור לי שהנתון הזה שמספק היצרן הוא של צריכה מקסימלית, כלומר ללא התחשבות בפעילות הטרמוסטט שמדליק ומכבה את הלהבה ובאפשרות שהמכשיר לא מדליק את הלהבה על הספק מקסימלי, אלה משנה את ההספק על פי פונקציית הבקרה שלו) אז כמה אמורה לעלות לי שעת עבודה של המכשיר??? תודה רבה.

בוטניה

New member
במצב נוזלי

קרא כאן: http://www.pazgas.co.il/151399 במצב גז זה רק 2.35 קילו. יש שם גם המרה לKWH חשמל, וקוב גז יוצא 30 KWH, כיוון שקוט"ש עולה כ 56 אגורות, אותה כמות קלוריות תעלה כ17 שקל בשימוש בחשמל.

רוני1955

Active member
חשבון

אולי החשבון שאני אעשה לך, יוכל לעזור בהתלבטות. מיכל גז של 12 ק"ג עולה כ 120 ש"ח. בכל 1 ק"ג גז יש 11500 קילוקלוריות (ק"ק) חום. לכן, עבור כל שקל שאתה משלם לחברת הגז, אתה מקבל 1150 ק"ק. ב 1 קילוואט/שעה (קוט"ש) שאתה מקבל מחברת חשמל, אתה מקבל כ 870 ק"ק. והוא עולה כחצי שקל. לכן, עבור כל שקל שאתה משלם לחברת חשמל, אתה מקבל כ 1700 ק"ק. מהחשבון הזה רואים שהחשמל יותר זול מהגז. יתרון ענק נוסף שיש לציוד חשמלי (דוד ומיבש כביסה) חשמלי על פני גז, זו התחזוקה. שני המכשירים האלה החשמלים הם מאד פשוטים לתחזוקה. כל טכנאי יכול לתחזק אותם, וגם אדם מן הישוב עם קצת חוש טכני, יסתדר עם זה. ברגע שאלה מכשירים שעובדים על גז, רק טכנאי גז מורשה עם רשיון, יכול לתחזק את זה. זה הופך אותך לשבוי בידיים של חברת הגז, והמחירים בהתאם.

arielbm

New member
משהו לא מסתדר לי עם הנתונים.

ראשית, תודה לכל המגיבים, המידע מאוד עזר. ועכשיו אנסה לעשות קצת סדר במה שהגבתם ולראות אם הבנתי. גפ"מ שוקל 560 גר' לכל ליטר (לא יודע אם זה גז בלחץ כלשהו או נוזל אבל לצורך העניין נקרא לזה "מצב רכישה") קוב גז שעליו אני משלם משהו כמו 15-30 ש"ח לפני מע"מ (אני בבניין עם צובר מרכזי, אז העלויות קצת זולות יותר מבלון עצמאי) מכיל אם כך 560 ק"ג גז(1קוב=1000 ליטר נכון)??? זה נשמע לי קצת אסטרונומי....יש כאן איזשהו מידע חסר/שגיאה או שזה באמת הנתון?? לפי זה בחשבון הצריכה הדו חודשי האחרון שלי (יש לנו רק כיריים גז רגילות 4 להבות לבישול) חייבו אותי על 1.7 קוב, זה בערך 950 ק"ג גז. נראה לי שיש איזשהי סתירה מאוד ברורה בנתונים, כי לדעתי ב 950 ק"ג גז אפשר להבעיר כור אטומי באירן ולא לבשל לשתי ילדות בנות 5 חודשים ושלוש במשך חודשיים. עוד מסקנה תמוהה שעולה מהחישוב, הבגבתם קודם ואמרתם שבלון 12 ק"ג עולה בערך 120 ש"ח, זה בערך 10 ש"ח לקילו, אז איך יכול להיות שבחשבון האחרון שלי, על פי החישוב לעיל שילמתי בערך 60 ש"ח על 1.7 קוב שהם 950 ק"ג, כלומר 6 אגורות לק"ג גז. זה נראה לי די וודאי שמשהו לא מסתדר בנתונים שגז בצובר מרכזי זול פי 160 מאשר אותו גז ארוז בבלון 12 ק"ג. לגבי חישובי האנרגיה, שני אנשים שהגיעו הגיעו למסקנות הפוכות, אבל בכל מקרה נראה לי שזה לא החישוב המעניין עבורי, היות ואני לא מתכנן מכונה כלשהי , אלא קונה כבר מכונה מוכנה מראש (מחמם מים/מייבש כביסה) ואז נכנס כל עניין היעילות האנרגטית של המוצר וכו' וכו'.... בכל מקרה לכל המכשירים שמעניינים אותי יש פירוט צריכות בגרמים של גפ"מ. תודה.

רוני1955

Active member
החשבון שלך לא נכון

הגז במיכלים הוא במצב נוזלי, ואתה משלם לפי גז במצב צבירה של גז. היחס בין מצבי הצבירה הוא 1:250. לפי החשבון שקיבלת, ששילמת עבור 1.7 קוב גז, 60 ש"ח, אתה משלם לקוב 35 ש"ח. מכיוון שהיחס הוא 1:250, יוצא ששילמת 8.75 ש"ח לק"ג גז נוזלי, לעומת כ 10 ש"ח למי שקונה אותו במיכלים. נוסף לזה, יש לך גם תשלום קבוע ללא כל קשר לצריכת הגז.

arielbm

New member
תודה רבה!

היחס הזה 1:250 בין מצבי הצבירה הוא הנתון שהיה חסר לי. המון תודה.

כך מחשבים לי בחשבונות הגז החקלאי שלי

אני מקבל גז בליטר,חברת הגז מחייבת אותי בק"ג הסתכלתי בחשבון ועל כל ליטר גז הם מחייבים 0.56 ק"ג ראיתי שהם מחייבים כך את כל החקלאים כנראה שזה החשבון,

עלות גז מול חשמל

שלום לך , כמה טיפים וסדר בבלגן. 1. בקוב גז יש 2.35 ק"ג גז. 2. הגז בצוברים ובבלונים הוא תמיד במצב נוזל. ביציאתו החוצה הוא הופך לגז. 3. אם מחמם המים שלך צורך מקס' 350 גרם לשעת עבודה הרי שהוא יצרוך 2.35 ק"ג גז שהם קוב 1 ב 7 שעות בערך. 4. שלא יהיו לך אשליות ורוני 1955 צודק - חשמל זול יותר מגז. 5. לי יש מחמם מים כמו זה שאתה מתעניין בו. עלות השימוש המחושבת נטו שלו גבוהה מעלות שימוש בגז. אך יש לזכור כי הוא נותן יתרונות מעולים למשתמש שאני כצרכן מוכן לשלם עליהם גם פי שתיים ממה שגובים ממני היום והם : א. יש מים חמים בכל זמן שתרצה ובתוך שניות בודדות. לא צריך לחמם דוד ולחכות שיתחמם. ב. המים החמים שיוצאים לך מהברז הם ללא הגבלה. לא קורה מצב כמו בדוודים בהם כמות המים החמים נגמרת וצריך לחמם שוב. ג. אתה משלם אך ורק על מים חמים שצרכת. בדוד חשמלי אתה לפעמים מחמם 120 ליטר ומשתמש בהרבה פחות. בזבוז נטו. חסרונות : א. החובה לתקן את המכשיר אך ורק באמצעות טכנאי גז היא חסרון גדול. ב. חלקים של המכשירים האלה , אינם זולים! ג. למכשיר נטייה לסבול מנזקי אבנית שבמים לעיתים תכופות יותר מהדוד החשמלי. בקיצור - מחמם מים על גז נותן איכות חיים. הוא עולה קצת יותר. טיפ אחרון - פנה לחברת הגז על מנת שתוזיל לך את המחיר לקוב במידה ותרכוש את מחמם המים. 20 ש"ח לקוב זה מחיר למי שצורך גז בכיריים בלבד (וצריכתו הממוצעת היא 2-3 קוב בלבד. למשתמשים במחמם מים הצריכה עולה ל -10- 15 קוב בערך. בהצלחה

למעלה