חישוב ציון!

qet1

New member
לא נכון

תאורטית, אם אף אחד לא עונה על הכל נכון, ולך יש רק טעות אחת בכל המבחן, אז אתה מקבל 800. אני רק לא חושב שזה קורה שאין אף אחד בלי טעויות

TRIPLEfnH

New member
לא נכון שזה לא נכון.

זה לא נכון, ונמאס לי להתוכח על זה. אמרתי את זה כבר אלף פעם ואני חוזר על זה בפעם האחרונה. המבחן יחסי לא רק בין כל הנבחנים אלא גם למועדים קודמים ושנים קודמות וכל מיני שיקולים סטטיסטייםשל המרכז הארצי. אם כולם טועים ואחד עונה נכון על שאלה אחת בכל המבחן, אז כולם יקבלו 200 והוא יקבל 200 וקצת, ויעשו ועדת חקירה למה כל המפגרים נבחנו באותו המועד.

qet1

New member
אבל כל הרעיון הוא שהרמה של הבחינה

הצפציפית שעשית לא משפיעה על הציון שלך. הנחת היסוד היא שבמספרים כל-כך גדולים של נבחנים לא ייתכן הבדל גדול ברמה של הנבחנים בין מבחן למבחן, ולכן ההבדל במספר התשובות הנכונות נובע מהבדל ברמת הבחינה ולא ברמת הנבחנים. זאת בדיוק הסיבה שהממוצא הוא תמיד אותו ממוצא (538 נדמה לי?).

nosa85

New member
אני מכירה מישהו שקיבל 800

הוא מדריך שמלמד קורסי הכמה לפסיכומטרי כמה שנים, משפרעם, הוא קיבל 800 בקיץ שעבר, אפילו כתבו עליו בעיתונים אבל הוא עשה את המבחן כמה פעמים עד שקיבל 800 והוא מלמד את החומר כמה פעמים בשנה..

זרובי

New member
זה תמיד משעשע לראות ויכוחים כאלה

אנשים כל כך אוהבים להעלות השערות, ולעמוד על כך שהם צודקים, באינטרנט. כל זאת בזמן שבקלות רבה ביותר הם יכולים להרים טלפון למדור לפניות ציבור במרכז הארצי לבחינות ולהערכה ולקבל תשובה לשאלה פשוטה כזאת. אני עשיתי את זה ואמרו לי ש 800 מקבל רק מישהו שעונה על כל השאלות נכון. לא מאמינים לי? תתקשרו.

qet1

New member
הויכוח הוא לא על האם מעשית צריך

לענות על כל השאלות בשביל לקבל 800. ברור שצריך לענות על הכל נכון כדי לקבל 800, כי תמיד יהיה מישהו שיענה על הכל נכון.... הויכוח הוא על האם באופן תאורטי, אם יקרה מצב שבו אף אחד לא יענה על הכל נכון, האם מישהו יקבל 800. התשובה שנתנו לך בטלפון עונה רק על החלק המעשי, שעליו אין ויכוח, אבל לא על החלק התאורטי, שעליו הויכוח.

TRIPLEfnH

New member
נמאס !!!

כמו בכל ויכוח, יש תמיד את אלה שיודעים ויש את אלה שחושבים שהם יודעים... לא, אי אפשר לקבל 800 אם טועים, לא, גם לא תאורטית, כן, זה מבחן יחסי, לא, לא רק למועד נתון. פתאום אתם אומרים שתמיד יש מישהו שעונה על הכל נכון ? קודם אמרתם שזה לא הגיוני שמישהו יעשה מבחן שלם של 191 שאלות ולא יטעה. אז מה לעשות ? זה כן הגיוני, וזה קורה כמעט כל מועד ובדרך כלל גם יותר מבן אדם אחד, ואם זה לא קורה אז אף אחד לא מקבל 800. באופן תאורטי מה יקרה אם כולם טועים בהכל ואחד עונה נכון על שאלה אחד ? האם זה יתכן שהמרכז הארצי נתן בחינה כל כך קשה ? יותר סביר שהייתה דליפת גז בכור האטומי שגרמה לפגיעה בחלק במח של כל תושבי ישראל שרוצים לעשות פסיכומטרי. זו הפעם האחרונה שאני מגיב לשרשור הזה, מי שרוצה להמשיך להתוכח שיתוכח אם המרכז הארצי !

למעלה