חישוב מדד

talila3611

New member
חישוב מדד

אולי מישהו יודע איך מחשבים את המדד. אם הגרוש משלם 2800 ש"ח בחודש ?

talila3611

New member
תודה רבה. עוד שאלה...

לא כל כך ברור לי התאריך שצריך לרשום. כלומר, בהסכם שלנו רשום שכל 3 חודשים תעשה ההצמדה. אז מה זה אומר תאריך מוקדם ותאריך מאוחר ?

noam weissman

New member
חישוב מדד

היי טל, אני מבין שהמדד האחרון היה שלילי 0.3% כלומר התשלום אמור היה לרדת ב 8.4 שקל האם בשביל כמה שקלים לפה או לשם כדאי לחשוב על זה בכלל. בשנים האחרונות המדד די יציב כמעט לא משתנה. אם יהיה שינוי של עשרות אחוזים כדאי לך להתחיל לחשוב על זה. אני חושב שכל עוד המדדים כל כך נמוכים במקרה הטוב צריך לעדכן פעם בשנה אם בכלל.

talila3611

New member
ברור שאני....

לא כזו קטנונית וכשמדובר בהפרש כל כך קטן אין מה לחשב בכלל. פשוט אני מנסה להבין האם מרגע שעודכנו המזונות עם החישוב של המדד. מעתה הוא צריך לשלם את אותו הסכום נכון ? כי מה שקרה זה שפתאום הוא חזר לשלם את הסכום המקורי.

noam weissman

New member
טלי הכתובת כתובה על הקיר

בהמשך לשאלתך ההיא על חזרה הביתה, והנוכחית. מה זה הסכום המקורי או מה ההפרש ?. לגבי התשלום והצמדתו תלוי בהסכם. אם כתוב שכל שלושה חודשים עושים חישוב ויש הפרש משמעותי אז בסדר אבל לפי מה שאני יודע המדד בשנתיים האחרונות היה די קבוע ואילו החל לרדת. אם הגרוש שלך מוריד לך 10 שקלים מדמי המזונות מה בדיוק הוא מרויח. את רק מחזקת את הדעה הרווחת פה שאת צריכה לומר לו להתראות, ביי...

talila3611

New member
נועם יקירי....

רומן מתמשך יש לנו השבת... אז זהו, אתה מבין והוא עוד חושב שהוא נותן לבנות האהובות שלו מעל ומעבר.. יום אחד שביקשתי ממנו שישתתף איתי בתשלום נסיעה עבור ילדה (כי כך כתוב בהסכם..) הוא אמר אני לא מוכן להיות לארג' כשהצד השני (אני) הוא לא... איזה לארג'. הוא משלם מזונות על האגורה !! ולא ראיתי אותו קונה להן שום דבר מעבר. אפילו כשנכנסו לבית חדש הוא לא קנה להן מתנה. הוא חושב שהוא מפצה אותן כשהוא הולך איתן לקניון כל שני ורביעי וקונה להן משהו. בזה הוא חושב שהוא לארג'. לא יודעת איך אתה ...אבל זה מדהים איך כמעט כל הגרושים חושבים שהן נותנים את הכסף לאשה ולא עבור הילדים האהובים שלהם. ולגבי ההצמדה למדד. בגלל שהוא כזה, בכל מה שקשור להסכם, אינני סוטה ימינה או שמאלה. יום אחד הוא אמר לי "חשבתי שאנחנו מעבר להסכמים". היה מת. בוכה לי שאין לו עבודה...ומצד שני נוסע לנופשים, משדרג פלאפונים, מילא את הבית של החברה שלו ברהיטים חדשים (טוב, היא חכמה !) ועל הילדים שלו הוא מתקמצן. אתה עוזר לי היום להבין שאני צריכה לשכוח ממנו....

noam weissman

New member
היי טלי, תודה ../images/Emo24.gif

אני מקווה שאני באמת עוזר ולא ממריד אותך כנגדו. פשוט אמרתי מה שאני מרגיש. לגבי, אני משלם 2000 ש"ח עבור ילדה אחת + 350 ש"ח חצי צהרון. זה לא מעט ואני לא עשיר גדול אבל אני מצליח להסתדר. אני לא משחק משחקים כי אני יודע שגרושתי על כל חסרונותיה דואגת וקונה לילדה בגדים וכו, דואגת לה בדרכה שלה. הילדה הרבה יותר רגועה ממה שהיתה בתקופת המאבק וכל מי שמכיר את הילדה אומר שהיא ילדה מקסימה ונראה שהיא חוזרת לעצמה. מקומם אותי כשאב או אם פוגעים בילדיהם, גם משחקים על מזונות זאת פגיעה. ראי את הכותבים פה בפורום (הגברים). רובם אם לא כולם אבות שמשלמים ודואגים מאוד לילדיהם. לדעתי עצם זה שהם פה בפורום כותבים כבר מעיד על פתיחותם ורצונם הכנה. אנשים רעים, סגורים וכו לא יפתחו את סגור ליבם לפני קבוצם אנשים שאינם מכירים. היי אופטימית ובני את חייך כשדאגתך הראשונה לילדיך אבל לא לשכוח שיש לך גם חיים אישיים. כמו שראיתי באיזה כרטיס של אתר הכרויות שמישהו כתבה שילדיה גדלו ועכשיו היא מחפשת מישהו בשבילה. אין ספק שילד צריך גם את אבא וגם את אמא. אבל גם אמא צריכה חבר
.

למעלה