חישוב זרם קצר

חישוב זרם קצר

אני מאוד מאוד צריך את העזרה שלכם.

אני צריך לחשב זרם קצר במכונה כדי לדעת איזה מאמ"ת לשים מבחינת כושר ניתוק בזרם קצר.

הלוח הראשי מוזן משנאי S=400KVA

V2= 400v; Uk%= 4.4; Ur=1.168; Ux=4.242

ע"י שני כבלים טמונים באדמה כאשר כל אחד הוא 3*95 באורך של 35 מטרים.

מהלוח הראשי מגיע למכונה כבל3+10*10 באורך 22 מטרים.

כאשר אני מנסה למצוא את היחס בין Rk ל- Xk כדי להוציא מהטבלה את ה-K אני מקבל תוצאה לא הגיונית.

(אוסיף גם שיש לי בעיה למצוא\לחשב את ה- R0 ו- X0)

תודה מראש, חייב תשובה.

asis013

New member
זרם קצר!

קצת קשה לבצע את החישוב המדויק ללא הנחות מסוימות או דפי נתונים של יצרן.

אפשר לחשב את התנגדות השנאי והיגב השנאי את התנגדות פסי הצבירה (אפס ) והיגבם ואת התנגדות המוליכים,אבל את היגבם אפשר להוציא רק מנתוני יצרן.

בכל מקרה לפי חישוב ההתנגדויות בלבד מקבלים 5.5KA .

התחשבות בהיגבים לא תשנה הרבה כי התנגדותו של הקו למכונה נותנת את הטון ומשפיעה כמעט באופן מוחלט.

בכל מקרה אם זו שאלה פרקטית ולא תאורטית לבחור מאמ"ת בעל כושר ניתוק 10KA יהיה מעשה נבון.

רשר

Well-known member
מנהל
הטבלה של יצרן כבלים קל לקבל תשובה

הוספתי טור בטבלה המקורית להספקי שנאים ובמבט מהיר ניתן לקבל תשובה ברמה טכנית טובה בהתאם לציוד הקיים,
בפועל כבלי ההזנה מביאים את זרם הקצר של השנאי ללוח הראשי (קו אדום) ומכאן שהירידה בזרם הקצר תהיה רק מהכבל של המכונה (קו ירוק),
ברור שזה לא "פתרון בית ספר"

דפי נתונים

ראשית תודה רבה

יש מקום שבו אוכל למצוא את הנתונים האלו?

"בכל מקרה לפי חישוב ההתנגדויות בלבד מקבלים 5.5KA ."

אני צריך את זה לפרוייקט- מה דרך החישוב?
איך ניתן להסביר את הבעיה שנוצרה לי במציאת ה-K מהטבלה?

"התחשבות בהיגבים לא תשנה הרבה כי התנגדותו של הקו למכונה נותנת את הטון ומשפיעה כמעט באופן מוחלט."

למה?

רשר

Well-known member
מנהל
בחיים זה לא ב"ס

זרמי קצר אני מביא בחשבון בכל מתקן שאני נוגע בו אבל אף פעם לא לפי חישובי ב"ס,

לשאלתך למה רק הקו למכונה משנה באמת את זרם הקצר?
כל הציוד הקודם מתוכנן למינימום מפלי מתח וכתוצאה מכך מקסימום זרמי קצר,
הקו למכונה מתוכנן לפי זרם עבודה ולכן חתך הקטן ביותר האפשרי דבר המביא להגבלת זרם קצר

asis013

New member
זרם קצר

כפי שרשר הסביר אך בצורה יותר מומחשת ,ככל שחתך הכבל קטן יותר אז התנגדותו גדולה יותר וכאשר אתה כותב על כבלים בחתך 95 ממ"ר (2) לעומת כבל בחתך 10 ממ"ר אז בעזרת נוסחא פשוטה של התנגדות סגולית מרחק ושטח חתך אפשר לראות שלכבל הדק יותר התנגדות גדולה פי כמה וכמה במקרה הזה יותר מ-פי 10 ולכן בחישוב זרם קצר לסכום ההתנגדויות במסלול הקצר להתנגדות קטנה יש השפעה קטנה.
לגבי ההיגבים יש להם השפעה אבל אם מתחשבים רק בהתנגדויות אז בעצם יש טווח ביטחון כי ככל ש-Z יותר גדול זרם הקצר יותר קטן .

לבקשתך לדרך החישוב אשמח להענות אך כרגע יש לי בעייה עם סורק ולכן אשמח לענות גם בנייד 0505506501 אייל .

אם תעלה את החישוב לפורום זה יוסיף לכולם.

למעלה