חישוב הוואט עבור ממיר מתח.

gadol54

New member
חישוב הוואט עבור ממיר מתח.

שלום לכולם.
מישהו אולי יכול להסביר כיצד מחשבים את הוואט עבור ממיר מתח אמריקאי?
אם אני זוכר נכון אז זה =אמפר כפול וולט של המכשיר כפול 2 ,זה החישוב או שאני טועה?

תודה רבה.

אים המכשיר צורך 500W

אז צריך שנאי 110-22-0 500 W ואים כתוב הצריכה שלו 10A אז 10 כפול 110 שזה 1100W

gadol54

New member
אם היה כתוב הוואט על המכשיר

לא הייתי שואל כלל את השאלה

הבעיה שלא כתוב ההספק בוואט.
כתוב שמתח הכניסה הוא 110 וולט והאמפר הוא 1.5-נומינלי בסה"כ,תדר כרגיל 60 Hz.
לפי החישוב המדובר אז יוצא ש : 1.5 אמפר כפול 110 וולט=165 וואט,טכנאי ששאלתי את השאלה
הזו אמר לי שאת האמפר צריך להכפיל ב 220 שלנו ולא ב 110,לי זה נשמע לא נכון לחישוב הוואט
הכללי-מכיוון שמשתמשים בממיר מתח המותאם ל110,
הכיצד זה ישנה את חישוב הוואט של המכשיר?? או שאולי אני טועה???

יהודי 1 = 10 דעות
ואת האימרה הזאת הוכיחו לי השבוע,קיבלתי כמה וכמה תשובות לשאלה הזו ויצאתי יותר
רזה מאותו שועל שזלל את הענבים בכרם
, (לא ממש ברור לי הכיצד הפך טורף שניזון מבשר-לגורס ענבים אבל ניחא
).

תודה רבה קרמר.

eladts

New member
הטכנאי שהסביר לך טעה

מה אכפת למכשיר אמריאי המתח בישראל? הספק זה הזרם שצורך המכשיר כפול המתח המסופק לו.

gadol54

New member
תודה רבה חבר.

תיארתי לעצמי שטעה הטכנאי בחישוב שלו,ממיר מתח בעל הספק גבוה מהנדרש
ללא אפשרות וויסות עלול לשרוף את המכשיר- כך בישרו לי יודעי דבר,מיותר
לציין שלא הייתי רוצה לבדוק זאת על המכשיר שלי.

תודה רבה.

kitt

New member
תחליך את יודעי הדבר סביבך, ממיר מתח שמסוגל

לעמוד ב1000W לא יקרה לו כלום והוא לא יעשה כלום למכשיר המחובר אליו וצורך רק 160W הממיר פשוט לא יתאמץ. זה שהממיר מסוגל לעמוד בצריכה של 1000W לא אומר שהוא יפגע במכשירים הדורשים פחות מזה.

אים זה מנוע שפועל על מתח AC אז הוא יסתובב לאט

ועניתי לך בתשובה הראשונה את החישוב . לגבי המהירות לא משנה איזה שנאי אלף אלפיים . הוא יסתובב לאט . הכול ביגלל התדר 60H ובישראל רק 50H

gadol54

New member
תרשו לי לתקן אתכם,נכון יש הפתעות בחיים.

נכון,ולא תמיד הן נעימות.
חיברתי את המכשיר המדובר לממיר מתח בעל 1800 וואט
, אחרי פחות מדקה המכשיר התחיל
להעלות עשן לבן סמיך וריח פלסטיק שרוף מילא את החדר,זינקתי לנתק את הכבל מהשקע אך בטרם
הגעתי לשקע שמעתי פאקקקק חזק,משהו התפוצץ אבל קצר לא היה,מזלי הטוב שלא הפעלתי ויצאתי מהבית.
לקחתי המכשיר לתיקון והסתבר שממיר המתח נשאר תקין אך קבל נשרף במכשיר,החלפתו עלתה לי 70 ש"ח
עם העבודה,הטכנאי אמר לי שהוואט של הממיר חזק מדי עבור המכשיר וזה מה ששרף את הקבל.

לכן: חד וחלק אני אומר: ממיר עם וואט חזק מדי כן ישרוף מכשיר שאינו מותאם לעבודה איתו.
שמתי ממיר של 50 וואט ,הוא מפעיל אבל חלש,לפי החישוב אני זקוק לממיר של 170-180 וואט והכל יבוא
על מקומו בשלום,אפילו עם ממיר של 400-500 עוד אאמין שיהיה בסדר-אבל הגזמתי עם ה 1800 וואט
והמכשיר אמר לי מיד מה הוא חושב על זה

רשר

Well-known member
מנהל
זו כבר טעות שניה של הטכנאי שלך

מה התקלה ולמה היא קרתה צריך לבדוק אך לא באופן וירטואלי,
מכשיר צורך הספק ע"פ נתוניו בתנאי שהוא מקבל את המתח והתדר הנדרש לו,
אם הספק יכול לספק עוד 10 מכשירים זה לא מעניינו של המכשיר הבודד ולא יכול לגרום לו תקלה (אחרת כל הכנסת מטען טלפון לחשמל היתה צורכת את כל מה שחח"י מיצרים)

יכול להיות שחיברתה הפוך את השנאי הפוך

ליציאת ה110V חיברתה 220V . אין קשר בין ההספק שיכול לתת השנאי לבין צריכת הספק מימנו . אסור לעבור אותו . פחות מותק ליצרוך.וחוץ מיזה בשנאי אין קבלים שיתפוצצו . רק 2 סלילים וזהוא

gadol54

New member
תגידו לי ובמיוחד אתה קרמר,באמת לא הבנת מה

כתבתי?
אחזור שוב למען הבהרת הדברים.
המכשיר שחובר לממיר המתח הוא מטען סוללות,אין מצב לחבר הפוך לממיר המתח כי הקטבים
לא יתאימו ולא יכנסו פנימה לתוך הממיר,בנוסף את ממיר המתח כן אפשר לחבר הפוך כי אין + - בקטבים,למרות זאת לא חיברתי
הפוך כי הכתוביות ומפסק בורר הוואט יהיו הפוכים,זה ברור אפילו לילד ביסודי,מעבר לכך יש לי מעט רקע בעבודות חשמל
והתמחות בעבודות מחשב,לחבר ישר ונכון האמן לי שאני יודע.

רשר,הטכנאי לדעתי לא טעה ואני בטוח שאם אעביר את בורר הוואט בממיר המתח-שוב ל 1800 אני אשרוף שוב את המכשיר שהוא כאמור מטען הסוללות,אתה מוכן להתערב איתי על זה רשר? אני מוכן לשים כסף על השולחן
בהתערבות ראש בראש,איך אני?
אני כמעט בטוח שהממיר אחראי לשריפה של הקבל במטען הסוללות,קרמר הסיק שאני מדבר על הקבל של הממיר,לא יודע למה,כתבתי הדברים בבירור.
נכון לרגע זה- כאשר ממיר המתח על מצב של 50 וואט יש טעינה אבל המטען לא מודיע בעזרת החיווי שלו על השלמת
הטעינה,גם לא אחרי שעתיים ויותר,במצב רגיל לאחר שעה הטעינה אמורה להסתיים,בדקתי הסוללה במטען של חבר והוא הטעין אותה עד הסוף,המטען לא תקין? המטען חדש לחלוטין ולא סביר שיהיה מקולקל,בדיקה בעזרת ממיר מתח
רציני יותר אצל הטכנאי לאחר שהחליף הקבל הראתה על ה FLUKE שלו שהמטען מוציא יפה בעזרת הממיר שלו,המליץ לי לקנות ממיר עם הספק מתאים.
אני מאמין שעכשיו הכל כבר יותר ברור,אני רציני ואני מוכן להתערב עם כל אחד כאן,1800 וואט היה יותר מדי עבור המטען,המזל שלי שלא הלך המטען קפוט.
עכשיו בואו נראה מה אתם אומרים וכמה רציניים אתם.

שמע חבוב אתה כניראה כותב מיכוכב לכת

לא ממערכת השמש שלנו . מה זה מיר מתח . מאיפו צצץ לך ה1800 וואט ? צלם מה אתה עושה במכשיר . אתה כותב נתונים ממערכת שמש שונה . לא ממערכת שלנו . אפילו בכוכב מאדים המתחים זהים .

ולמטען ספק . שצריך שנאי קטן . או קנה מטען שמתאים למתח ישראלי וסגור עניין בהצלחה

gadol54

New member
מה,אתה מחפש להעליב אותי בכח קרמר?

הנה לך כמה תמונות של הממיר "מכוכב אחר",
חבל שאתה סתם מעליב,בסוף אתה תראה שאני צודק ואם יש לך כבוד עצמי גם תבקש סליחה.

gadol54

New member
אחרונה,מצטער על הכפילויות

היה עיכוב של השרת וחשבתי שהוא לא קיבל אותן,אז העלתי שוב.

רשר

Well-known member
מנהל
על זה כתבו שיר:

שנים סינים עם ,,, גדול,,,, תקעו לישראלי,,,וכ"ו,,,

באמת צריך 2 סינים כדי לכתוב על מוצר צורת הספק כזאת (אחד יכתוב 1850 והשני 50)

gadol54

New member
חחחחחחחחחחחח הרסת אותי

למרות שאני מצוברח רצח מכל הנפילה הזאת-הצלחת להצחיק אותי

למעלה