חישוב דופק

חישוב דופק

חברים איך אני מחשב 70% מהדופק המירבי שלי? כל אחד נותן לי שיטה שונה וכך גם המס' בהתאם משתנה. דופק מקסימלי שלי 175 דופק במנוחה סביב 80 תודה מראש לעונים.

נטע88

New member
בהנחה שגילך הוא זה שמופיע בכרטיסך

הדופק המקסימלי שלך נמוך ודופק המנוחה גבוה. לך למדוד את הדופק בצורה מקצועית ותתחיל בארגומטריה! בהצלחה

natibergman

New member
הדופק שלו בסדר גמור

דופק תקין של אדם בריא הוא 60-80 פעימות בדקה ויורד ככל שהאדם מאומן יותר. רק בבדיקת ארגומטריה שנותנים לך להמשיך עד המקסימום (לא 220 פחות הגיל) תדע אותו בוודאות. עד אז הכל ספקולטיבי ולא מדויק מבחינת חישובים.

נטע88

New member
הדופק בסדר ללא ספורטאי ,אבל אני מניח שמי

שפונה לפורום הזה עוסק בספורט ולכן המלצתי לו לפנות לארגומטריה. דופק 175 במאמץ בגיל זה הוא בהחלט נמוך! אז בהנחה שהפולאר בסדר יש לבדוק דופק בצורה מקצועית. בהצלחה

ארגומטריה

הייתי בבדיקת ארגומטרייה והדופק המכסימאלי שהגעתי אליו היה 176 מפה איך אני מחשב את האחוזים?

aabramovich

New member
חישובים:

יש שתי דרכים לחשב אותו - טריואלי או הדרך המסובכת שלוקחת בחשבון את "הטווח שלך" על פי דופק המנוחה. למשל: דופק מנוחה 80 דופק מקס 175 הפרש = 95. דופק רצוי 70% 70%* 95 = 66(נעגל) ולכן דופק 70% הוא 80+66= 144. בעוד שבחישוב טריויאלי הית מקבל 122.5 עכשיו, ייתכן ש 175 ו 80 זה נכון. אבל... יש לי תחושה שאם הדופק המקס' נקבע בארגומטריה אז או שדופק המנוחה שלך לא מדוייק (איך נמדד?) או ששמרו עלייך בארגומטריה. בכל אופן היתי הולך על שמרנות (ומתייחס ל 175 כדופק מקס) מאשר להפך

דופק מנוחה

האם נכון יהיה לבדוק דופק מנוחה ע"י הפולר? ואם כן איך בדיוק לבצע את הבדיקה? תודה

natibergman

New member
דופק מנוחה נמדד מיד שקמים בבוקר

לא צריך בשביל זה פולר - פשוט מוצאים את הדופק בפרק היד ומודדים ע"י ספירה במשך דקה. אם מאד מתעצלים אפשר למדוד 15 שניות ולהכפיל ב-4.

ItsikH

Member
בדופק מנוחה צריך למדוד דקה שלמה 15 שניות זה בדופק מהיר - אז למעשה חייבים למדוד קצר כי הדופק יורד תוך כדי המדידה. כך היינו מודדים לפני הפולאר. הדופק אצלי בבוקר גבוה ב-10 פעימות לפחות מדופק המנוחה, אותו אני רואה לרוב בעבודה ../images/Emo8.gif

ItsikH

Member
עוד כמה מלים על מדידה ידנית דופק מנוחה מודדים על פני דקה שלמה כיוון ששגיאת המדידה ב-15 שניות גדולה (±1 במדידה עצמה יתבטא ב±4 בדקה, שזה סד"ג של 7%), וגם - במנוחה הדופק יציב ואין מניעה למדוד על פני דקה שלמה. דופק במאמץ גבוה מהיר בהרבה ולכן אותה שגיאת מדידה תתבטא פחות (±4 מתוך נניח 170 זה בערך 2%), ומצד שני הדופק הגבוה צונח במהירות תוך כדי המדידה ולכן ככל שנאריך את משך המדידה התוצאה תשקף פחות. למעשה, אני הייתי מודד על פני 10 שניות בלבד ואז מודד 5 שניות נוספות (כלומר 10 וגם 15) ומשווה את התוצאות לפי בסיס דקה.

ItsikH

Member
אפשר ונוח עם הפולאר פשוט לחפש את הקריאה הנמוכה ביותר - זה דופק המנוחה.

גבי ערד

New member
דופק המנוחה הוא הדופק......

שנימדד כאשר אתה עדיין במיטה בשכיבה.... דופק המקסימלי בשטח (כביש) ךפי ניסיוני אפשר למדוד רק כאשר אתה ועוד מישהו לפחות מדמים תחרות ומרביצים את הספרינט של החיים (טוב יותר שיהיה בעליה קטנה)....

ItsikH

Member
הייתי ממליץ בהזדמנות הבאה שאתה בודק (מומלץ פעם בשנה לעשות ארגומטריה) לא לוותר ולהקפיד להשיג דופק מירבי.יש מקרים שמפסיקים את הבדיקה לפני הדופק המירבי ממש, מסתפקים במה שמוערך ב-90-95%.

odedbc

New member
דופק מירבי

אמת שגם לי נראה שהדופק המירבי נמוך, אם כי ייתכן וזה נכון. מאידך, הדופק במנוחה מאד גבוה וכנראה לא ריאלי. אבל אם עשית ארגומטריה "רגילה" יעני בקופ"ח, סביר להניח שעצרו אותך ב- 176. למה להם לקחת סיכונים? אם אכן כך, מומלץ לחזור על ארגו במכון ספורט, כמו אצל יוני ירום, וינגייט ודומיהם. לגבי חישובים ומסקנות נגזרות מהדופק, במרבית המאמרים\ספרים שתקרא, אחוזי הדופק מתייחסים לדפק המירבי הנמדד ולא להפרשים בין דפק נמדד לדפק מנוחה. למי שחשוב לו ערכים מדויקים יותר של טווחי הדפק לאימונים מסוגים שונים, עדיף להסתמך על סף חומצת חלב. ערך זה נמדד במסגרת ארגו במכון ספורט, או בצורה פשוטה יותר: לאחר חימום ארוך של 30-45 דקות, לעשות נג"ש (טיים טריאל) של 30 דקות, כלומר לרכב במקסימום עמס שאתה יכול להחזיק למשך 30 דקו. הדפק הממוצע בהנ"ל הוא סף חומצת חלב.

@David

New member
דופק מקס בבדיקת ארגומטריה - דעה שונה

כשעשיתי השנה את הארגו' והתלוננתי בפני מנהל המכון על כך שלא מביאים אותי לדופק מקס, ענה לי אותו דוקטור ששכחתי את שמו (אבל טען בלהט שהוא זה שהביא את בדיקות הארגומטריה לארץ לפני 30 שנה שהיה הרופא הראשי של המשטרה) שאין כל צורך להביא את הנבדק לדופק מקס אמיתי כי בעצם מה שהם בודקים זה איך הלב מתאושש ממאמץ ולא לכמה דופק הוא מגיע, משום שאת הפרעות הקצב הקטלניות ניתן לאבחן בשעת ירידת הדופק בהתאוששות ולא בשעת דופק מקס. זה מה שאני זוכר שהוא אמר, אני לא מבין בזה כלום (ואולי גם הוא לא) אז אני מתייחס לאמירתו בהתאם, אבל בכל זאת דעה שונה ומעניין לבדוק אותה.

@David

New member
נ.ב

עוד טען אותו דוקטור שהסכנה האמיתית לה אנו חשופים כרוכבים "רציניים" היא הגדלת שריר הלב כתוצאה מהאימונים (במיוחד בגיל מבוגר יחסית) ולאו דווקא הפרעות הקצב למינהן. לא הבנתי למה לב גדול הוא לא טוב אבל זו היתה הטענה.

בדיקת ארגומטריה

עשיתי את הבדיקה באופן פרטי במכון שהמליצו לי ברעננה. הבודק נתן לי להגיע ל 176 ולאחר מכן הוא נתן לי להשאר על הדופק הנ"ל במשך כ- 2 דק' מאחר ולא היה שינוי בדופק במשך ה 2 דק' הופסקה הבדיקה.

odedbc

New member
סימון מטרות: ארגו קופ"ח VS ארגו ספורט

לארגו קופ"ח או דומיו, יש מטרה "בריאותית". הארגו נועד לבדוק האם יש מחלת לב כלשהיא או ליקוי בהעברה החשמלית (הפרעות קצב). היות ורוב הנבדקים במכונים אלו הם בטאטות כורסא, אין שום משמעות לדפק המקסימלי. בשונה מהם, במכוני ארגו ספורט מטרת הבדיקה היא לוודא מה סף חומצת חלב שלך , באמצעות בדיקות דם במהלך הבדיקה,,, בדיקת Vo2 Max באמצעות ניטור צריכת החמצן, וקביעת דפק מקסימלי באמצעות מאמץ מקסימלי עד שאינך יכול להמשיך. אם הבודק היה מעונין לבדוק מקסימום אצלך, היה מעלה את סף ההתנגדות. דבר אחר, אם הצלחת להישאר שם 2 דקות, זה לא דפק מקס.

דופק מנוחה

אתמול בערב בדקתי דופק במנוחה ע"י הפולר קיבלתי תוצעה של 57 עכשיו אני מבין שכל החישוב יקבל תוצעות שונות.

למעלה