חישוב גיל הריון

בובי131

New member
חישוב גיל הריון

היי לכולן
אני אחרי טיפולי IVF, וחישוב גיל ההריון שלי-לפי שבועיים לפני השאיבה הוא 21.5 מה שאומר שכרגע אני בשבוע 8+1
אני מנסה לקבוע תור לסקירה מוקדמת אצל ד"ר תדמור מירושלים
ונאמר לי שאני צריכה לתת תאריך וסת אחרון - ושהחישוב הוא לפי אולטראסאונד ולא לפי ה IVF
יש למישהי מושג מה זה אומר?
לא נתנו לי אפשרות לקבוע תור בלי חישוב של גיל העובר לפי הא.ס. ואני בלחץ כי רוצה מאוד כבר לקבוע תור.

האם למישהי מכן שינו אחרי בדיקת א.ס. את גיל ההריון? הרי ב IVF אנחנו יודעים בדיוק מתי הייתה ההפריה, אז לא ברור לי כ"כ מה זה אומר..

בבדיקת דופק אמורים לתת לך "אישור" לגיל ההריון

כשאני עשיתי בדיקת דופק, בדקו שגיל ההריון לפי חישוב (שבועיים לפני החזרה) מתאים לגודל השק באותו הזמן.
באותו יום גיל ההריון היה בדיוק 6 שבועות - חישובי, ובמכתב סיכום מאלישע, הרופאה כתבה שזה גם גיל ההריון ע"פ US.

גיל ההריון מחשבים לפי תאריך

ווסת אחרונה
נכון שאנחנו יודעות בדיוק מתי היתה הפריה אבל ככה כל המערכת עובדת
כי מי שנכנסה ספונטנית לא יודעת מתי היתה ההפריה
לכן תמיד מכניסים למחשב נתונים לפי הווסת האחרונה
את פשוט צריכה לתת להם תאריך של שבועיים אחורה מיום השאיבה
אם אני עושה חישוב נכון זה 14,5
גיל ההריון לא משתנה בגלל זה
המון בהצלחה !!

אורטק

New member
חישוב גיל ההריון - תשובה

למרות מה שנרשם כאן כבר אני חולקת על הדברים.
לעומת נשים אחרות שאצלן לא יודעים מה היה תאריך הביוץ אצלך כן ולכן לא מסתכלים על חישוב גיל ההריון לפי א.ס אלא לפי החישוב שאת ביצעת שזה שבועיים לפני השאיבה כי כביכול יום השאיבה הוא יום הביוץ.
אני יכולה להגיד לך שאצלי מבדיקת הדופק ועד היום (שבוע 33+) העובר שלי גדול (גבוה) בשבוע מגיל ההריון (למרות שמבחינת המשקל הוא תואם את גיל ההריון) ולפי הסבר הרופא זה בגלל ששנינו (אני ובן זוגי) גבוהים ולכן ככל הנראה גם העובר גבוה יותר מהממוצע.
מעבר לזה למרות שהעובר גדול מגיל ההריון לא שינו לי את תאריך המחזור וזה בגלל שתאריך המחזור נותן לנו את גיל המחזור ולעומת זאת הא.ס נותן את גיל העובר לפי ממוצעים וסטטיסטיקות וטעויות במדידות.
וחוץ מזה באף תור לא שאלו אותי מה גודל העובר או באיזה שבוע הוא נחשב אלא מה תאריך הוסת האחרונה ועניתי לפי החישוב וזה הכל.

להמשך הריון עגול ונפלא

giraffelle

New member
התאריך הקובע הוא לפי השאיבה

בשבועות הראשונים החישוב לפי US אמור להיות מדויק ברמה של 2-3 ימים, כי אין הבדלים גדולים בין העוברים.
אם כבר עשית US לדופק (ואם לא - זה כבר בהחלט הזמן), צריך להיות כתוב בתוצאות גיל העובר, או "העובר מתאים לגיל...". את התאריך חשבי לפי זה - לעניין תור לשקיפות בלבד.

בכל מקום אחר שמבקשים ממך תאריך - תני את התאריך לפי IVF (אפשר גם ליין שזה IVF כי זה אומר שהתאריך מדויק ולא משוער, ואין צורך בהערכות גיל לפי US). אין שום טעם בתיקון הגיל לפי US כאשר התאריך ידוע בדיוק, ו/או בתיקון בגיל לפי US בשבועות מתקדמים - למרות שיש רופאים שעושים גם את זה וגם את זה.

בכל מקרה, לא רוצה להלחיץ ,אבל נשמע לי שההתעקשות על תאריך לפי US היא לא בגלל שזה משנה את החישוב אלא דרך למנוע מנשים לקבוע תורים עוד לפני בדיקת הדופק, שאולי יתבררו כמיותרים וסתם יעמיסו על המערכת.

ענבלית70

New member
זה ממש חסר משמעות בהריון IVF

ומעבר לכך, את כל מה שהיה לי להגיד gerraffelle כתבה

משהו כזה

ברקוביץ קבע לי תור לדופק בשבוע 7.
בשבוע 5+6 לא התאפקתי והלכתי למוקד וראו שם שהשק מתאים לשבוע 5+0. שבוע אח"כ בדופק הכל היה בסדר ועברתי לרופא מעקב שסופו דל דבר החזיר אותי שבוע אחורה.

בנתיים נוצר עוד פער והיא מתאימה בערך לשבוע פחות מהגיל שנמצא בא.ס

אני טוענת שצריך להתייחס לזה כאל פער של שבועיים, כי הרי יודעים את שעת ההפריה המדויקת. אבל מזל שהרופאים לא מסכימים איתי (רק שוחט חושב כמוני, ומייזנר ששלח אותי אליו, ביטל את דעתו במאית שניה...)

גם אצלך הפער היה מההתחלה?

כל כמה זמן את עושה מעקב? אצל הרופא או במוקד?
איזה שבוע את?

סורי על הפצצת השאלות. אני תוהה אם אני לא שאננה מדי...

אין בעיה

הפעם זה מההתחלה. בהריונות קודמים קצת אחרי התחיל הפער.
בגלל ההיסטוריה ובגלל שהפעם אני עם תאומים- אני כבר הייתי אצל רופא הריון בסיכון (מחר מתחילה שבוע 10) והוא ביקש לראות אותי פעם בשבועיים בינתיים כולל אולטרסאונד.
בהריונות קודמים הייתי למיטב זכרוני גם-אחת לשבועיים עם אולטרסאונד ומעקב רופא עד לשלב יחסית מאוחר ואז-כל שבוע כולל מוניטור. הייתי בשמירה כי גם היו צירים מוקדמים ובסוף הילדים נולדו בשבוע מצויין ובמשקל טוב (הבכור גבולי אבל טוב והקטנה היתה בסדר)
אני בכללית ואין אצלנו מוקד-הכל במרפאת נשים. העיקר שיהיה הריון מלא ותקין עם עובר בריא!!

אני קצת חולקת עליך

גיל ההריו יכול להשתנות כי זמן ההשתרשות הוא גורם לא ידוע וזה יכול להיות בטוח של כמה ימים...

giraffelle

New member
אבל אי אפשר לדעת

אם זו השתרשות מאוחרת או עובר קטן.
אז עדיף להיצמד למה שידוע בוודאות.

גם אם זה עובר קטן

הוא יכול להיות בהחלט תקין
כך שבכל מקרה- זה לא סוף פסוק
במחקרים מראים שקביעת גיל הריון לפי אולטראסאונד בשבוע 6-9 היא הכי מדוייקת לתארוך גיל ההריו גם במקרים של IVF

giraffelle

New member
עם מחקרים אני לא אתווכח

אבל מה הכוונה "לקביעת גיל ההריון"?
האם הכוונה היא ניבוי תאריך הלידה?
אם כן, האם זהו המדד הנכון לחישוב גיל לצורך בדיקות במהלך ההריון?
שואלת בשביל לדעת.

ובכל מקרה אין מחלוקת על כך שעובר קטן יכול להיות תקין. השאלה היא מה נקודת הייחוס.

קביעת גיל ההריו חשובה

להמשך המעקב. כדי להגיד האם העובר (נגיד בסקירה ראשונה או שניה או בשבוע 32 בהערכת משקל או אחרי הלידה)- קטן לגיל ההריון, תואם לגיל ההריון, גדול מגיל ההריון
הקצוות הן שמעניינות אותנו הרי (עוברים קטנים לגיל ההריון וגדולים מגיל ההריון) ויש להם משמעות במעקב ובטיפול (וגם אח"כ לבריאות הילד)

giraffelle

New member
הכוונה הייתה

למה השוו את קביעת גיל ההריון ב-US, כדי לטעון שזה הכי מדויק?

זו בדיוק השאלה - למה משווים עובר "קטן לגילו"? לגיל שנספר מההפריה? לגיל מה-US, שאולי כבר כולל איזשהו "תיקון" לכך שהוא קטן יותר? האם נכון לעשות את התיקון הזה או לא?

השוו למדדים

שונים של בריאות הילוד
למשל ילוד שנולד קטם לגיל ההריון סובל מXYZ תסמינים. ראו שגיל הריון באולטראסאונד יותר מדוייק גם אם יודעים את יום הביוץ/הפריה/הזרעה כי הפקטור של ההשרשה הוא גורם נעלם
קשה לי להסביר את זה במילים אבל ככלל כיום מקובל ברפואת נשים לקבוע את גיל ההריו לפי אולטראסאונד וזה ה"בייס ליין" להמשך
אגב- ע"פ זה תוקננו טבלאות הסטטיסטיקה בשקיפות העורפית, בחלבון העוברי וכו' כך שיש לזה משמעות להמשך גם אם לנו זה נשמע מופרך- זה גיל ההריו שיחושב בבדיקות האלה (וזה מאוד חשוב כי כל סטיה של יום משנה את התוצאות)

לי שינו את מועד הלידה המשוער

הי
קודם כל מזל טוב ושיהיה לך המון בהצלחה
אצלי אחרי האולט הראשון אמרו שתאריך לידה משוער יהיה בעזרת ה ב1.3 ולא כמו שחשבנו הרופא ואני שבוע לפני בערך.
בכל מקרה את צריכה לתקשר למוקד של קופת חולים והם עושים לך את החישוב לבד- כך גם לי עשו.
אין לך דף פירוט של האולט האחרון? זה מופיע שם למעלה גם חישוב ההריון וגם תאריך לידה משוער.
שיהיה בהצלחה
מקווה שהצלחתי לעזור
לילה טוב

למעלה