חירשות ודיבור

חירשות ודיבור

שלום, מסקרן אותי לדעת למה אנשים חירשים אינם יודעים כיצד להפיק כראוי את הקול? הכרתי מישהי המוגדרת כחירשת. היא אינה חירשת באחוז גבוה אלא מצליחה לשמוע דיי טוב גם בלי מכשיר שמיעה. אם כך איך זה שהיא אינה יודעת לבטא נכון את המילים? ולמה בכלל לחירשים יש קול עמום שכזה? אני אשמח להסבר מפורט. תודה :)

כשאדם נולד

הוא לומד לדבר איך? על ידי שמיעה. אתה מדבר כמו שאתה מדבר כי כשנולדת שמעת את הוריך וזה עזר לך לבטא נכון את המילים ולשמוע את עצמך. לקוי שמיעה יותר מתקשה בללמוד לדבר, יש כאלה שנולדים חרשים והם לא מסוגלים לשמוע את עצמם והרי בשלבי ההתפתחות הראשוניים התינוק מפתח את החושים שלו, אם הוא לא מאמן את הדיבור יהיה לו שיבושים בדיבור במהלך חייו אדם שלקות השמיעה שלו קלה יחסית, מדבר איך שהוא שומע. מיתרי הקול וחוש השמיעה עובדים ביחד.

שומע אילם מגמגם משה רבנו..

מה שומע מגמגם אילם משפחה אלימות שומע נולד שותק מאלימות שומע אילם נכה שומע מסרב לדבר שותק זכויות שתיקה מה נולד שומע אילם משפחה מוסד שב"כ שומע אילם כלוא בכנסת שומע אילם בלע לשון במקרים יש שומע אילם לא שומע לא מדבר תכך לא יראה אם יגלו מדבר שומע סיצליאני..נאפולי שומע אילם לבן שחור שומע אילם מושחת שומע אילם צלול שומע אילם טיפש מפגר אילם שומע מסכן דיבורים קול..שומע אילם מדגדג שומע אילם מוצץ שומע אילם שפתיים בפנים שומע אילם אין שיניים מכוערות שומע אילם נחנק מקולות חיים..פחד שמיעה פחד לדבר פחד תקשורת אימה שומעים למד חרש סבל שומעים מסמן מרגיע את גוף מאימה תקיפה שומעים לקולות זוהמות...לא יזיז אותי לאי דממה לא אשמע את קול לעד לעד מציאה תיבת שפת סמנים גוף ספר איות סמנים יפתח קולי קול שלי דיבור שווה טיפת מים..

Kanish

New member
קול עמום

אני מניחה שהשאלה היא בעצם למה הרבה אנשים שלא שומעים טוב מדברים עם טון קצת "שטוח" - הטון של הקול לא עולה ויורד כמו אצל שומעים. זה מפני שאדם שלא שומע טוב - לא שומע חלק מהצלילים הגבוהים או הנמוכים (זה משתנה מאדם לאדם תוך תלות בסיבה לפגיעה בשמיעה ובעוד הרבה גורמים). כתוצאה מכך, האדם הזה לא ישתמש בצלילים האלה בדיבור שלו גם אם כולם מסביב כן עושים כך. לדוגמא - כששואלים שאלה, הרבה פעמים הטון של הקול עולה קצת בסוף השאלה, ואני מעלה את הטון באופן מלאכותי כי כשהייתי קטנה קלינאית תקשורת אמרה לי שככה שומעים עושים כדי להבדיל בין סתם אמירה (יירד גשם היום) לבין שאלה (יירד גשם היום?). זה בא בנוסף לדברים אחרים כמו קושי לשמוע צלילים שורקים כי הם גבוהים = הברות שכוללות ס' או צ' או ז' למשל. יש כמובן עוד דברים וזה משתנה מאדם לאדם תוך תלות במידת השמיעה אבל גם תוך תלות בגיל בו אבחנו את אובדן השמיעה ואיך עבדו להשלים את החסר.

למעלה