חירות

חירות

חג שמח לכל באי הפורום שלנו. הלוואי שנצליח כולנו להבין את המשמעות האמיתית של החירות, הלוואי שנהיה חופשיים ומאושרים. אני מציע שאלה פילוסופית: מה משמעות החופש בשבילכם?

Funky Giraffe

New member
חג שמח

חופש בשבילי? מחסור (שהוא בעצם רק פלוס) בהתחייבויות מכל סוג שהוא...

טיפקסית

New member
בוקר טוב וחג חירות שמח לכל בית ישרא

חופש עבורי הוא לא להיות תלויה במישהו או במשהו. חופש להאמין באמת שלי בלי שינסו לשכנע אותי להאמין במשהו מסוים. כמו שאומר השיר "חופשי זה,חופשי זה לגמרי לבד". חופש זה להיות אדון לעצמך בלי שיעקבו אחריך בשבע עיניים. חופש זו זכות הבחירה וזכות הדיעה. חופש זה אי מגבלות,חופש לעשות מה שרוצים ומתי שרוצים. חופש נותן לכל אדם את הזכות לחיות כפי שהיה רוצה. חופש זה פשוט להיות עצמך ולא מישהו אחר. חג נפלא לכל באי ויושבי הפורום שלנו,ולכל בית ישראל ותושביה

הוד11

New member
חופש בשבילי הוא

כאשר אני משוחרר ממגבלות שכובלות אותי, כאשר אני יכול להגשים את עצמי בלי מגבלות על כך. לגבי החופש יש לי אסוציאציה מעניינת, תמיד חופש מתקשר אצלי בחלומות כאשר בחלום אני נוהג במכונית, בחלום אני מרגיש חופשי. לא יודע למה אבל אולי בתת מודע שלי חופש פירושו ליהיות עצמאי.

הוד11

New member
אגב

האם אתם מסכימים איתי שחיות שיכולות לעוף הם יותר חופשיות מאשר חיות שכבולות לקרקע או למים?

טיפקסית

New member
ועוד קצת על מהות החופש שלי

קודם כל איך יכולתי לשכוח-להקת "חופש" [הלהקה הקודמת שנועם ניגן בה] חופש זה לחצות גבולות ולהכיר את הצד השני. חופש זה שמותר לך לבטא את עצמך ואין לאף אחד זכות להגביל אותך בכך. חופש זה הפראות הכי גדולה. לי אישית האסוציאציה הראשונה שעולה לחופש היא סוס,משהו אצילי שיש בו צד פראי וחופשי. חופש זה להיות שווים ללא שום הבדלים,בלי שיבדילו אדם אחד מאחר. חופש זה להגשים את מה שתמיד רצית לעשות. חופש זה החלום הכי גדול שאדם יכול לבקש.

idanri

New member
חג שמח לכולם!

משמעות החופש אצלי הוא פסק זמן מהלימודים(אף על פי שצריך ללמוד קצת בחופש).

hilali1

New member
החופש בשבילי.. קצת שונה ../images/Emo42.gif

בשבילי חופש זה יותר במובן של להתנתק קצת מהיום יום והשיגרה. להתרענן, לחדש כוחות באיזה "שום מקום" ירוק ויפה, עם נוף של ים ושריקת ציפורים. וגם מוזיקה טובה אם אפשר. הכי פשוט, הכי קסום, הכי קרוב, והכי חופש שיש. אני לא מאמינה שיש לנו חופש מקיבעון מחשבתי וחברתי או מתוך חיים עצמאיים. תמיד תמיד יהיה משהו שאנחנו נהיה קבולים אליו שינווט את חיינו. אחרת היה תוהו ובוהו בעולם וזה בטח לא החופש מהסוג שהיינו מייחלים לו. חג שמח
הילה

טיפקסית

New member
מרשה לי להתייחס למה שאמרת

שמעי קודם כל אני באופן אישי חיה בקיבוץ ובקיבוץ זה מרגיש לך עם השנים כמעין בועה סגורה ומסוגרת בתוך עצמה,תמיד ירוק ותמיד שקט פה,כך שלפעמים לי השקט הזה קצת נמאס. לגבי מה שאמרת- אני אישית מאוד מזדהה לשחרור מהכבלים ואני מביאה את עצמי בתור דוגמא טובה,אני עכשיו חיילת בצבא [עוד חודש רב"ט],ואין לי שליטה על זה,אני כרגע נחשבת כרכוש צה"ל ולא כאדם עצמאי בפני ובזכות עצמו,אני לא יכולה לעשות עם הגוף שלי מה שבא לי,יש משהו שכובל אותי אליו,אבל סך הכל אני רואה את זה כסוג של חוויה,מעין התמודדות של מצד אחד רכוש ציבורי,ומצד שני בגלל שהשירות שלי הוא במשמרות ויש פעמיים-שלוש באמצע השבוע שאני בבית אז יש לי גם חופש להיות אדון לעצמי כשאני מחוץ למערכת הצבאית. ברור שהכבלים שאליהם אנחנו קשורים תמיד יגרמו לסוג של התנגשות במובן מסוים,וצריך לדעת למצוא את האיזון בין השניים. העולם הזה נבנה על סמל פירמידה,תמיד יהיה מישהו יותר גבוה ממך,ואולי יש לנו כוח לשנות את זה. להתנתק בארץ אין לך הרבה אפשרות,אנחנו קשורים למדיה של העולם,אם זה בחדשות,בין אם בטלוויזיה או ברדיו ואפילו בעיתונים,המדיה ותקשורת ההמונים היא הכלי שמזין אותנו,אנחנו כבולים אליה ולא תמיד יש לנו חופש להתערב במערכות האלה. שיטת החיים בארץ מנוהלת עפ"י חוקים שנקבעו למדינה הזו,וניתן לומר שבחלק מהמקרים אין לך חופש שלם עם עצמך. כל התשלומים,המיסים,הארנונה שאותם אנחנו מחויבים לשלם הם כבלים שמנהלים אותנו. בעולם הזה אנחנו בני האדם,בעצם נחשבים לעיתים כסוג של בובות על חוטים,יש מי שמפעיל אותנו מלמעלה. השאלה המתבקשת היא מהו הגבול הדק שבין החופש לבין ההכרח?

slallum

New member
שליטה?

חופש = כשלא שולטים בך? וזה מוביל לשאלה - מהי שליטה? אבל אני סתם מעלה שאלות, כי אני לא יודע בדיוק איך להגדיר את המושג חופש בשבילי. בכל מקרה, החג פסח קצת מעצבן אותי, כי אנחנו מדברים על יציאת מצרים וכל זה, ובכל מקום בתנ"ך כתוב על כמה שכל מה שאנחנו עושים צריך לעשות כי אלוהים הוציא אותנו ממצרים. בסדר, אנחנו חייבים לו ביג טיים. אבל לא הגזמנו? אתה לא רוצה - אל תשחרר אותנו. אל תשחרר אותנו ואז תגיד - טוב, עכשיו אתם תהיו העבדים שלי.

1מאיוש

New member
חג שמח קובי! וכולם!... יש תשובה =\

חג שמח וכשר לכולם!.. תשמרו על עצמיכם! חבל שבסוף לא עשינו מפגש פורום! -אבל בחופש הגדול עושים! ואולי יחד עם הטיפקסים.. אולי.. רק אם הם ירצו קובי, חופשיים לא ממש!.. ולגבי האושר אמרתי לך את זה פעם בכתב ואתה קראת את המכתב!.. תיהיה מאושר! אל תקח קשה את כל הכתבות של האנשים שלא מבינים מהחיים שלהם! לא שכחתי שרשמת לנו אוף! אתה יודע שאנחנו כאן אוהבים ומעריכים אותכם ואת המוזיקה שאתם יוצרים ויש עוד כאלו שאוהבים אותכם רק הם לא כאן בפורום. אלה עם התגובות המעצבנות ואלה שלא אוהבים- בעיות שלהם- הם מפסידים איכות ואנשים שאכפת להם מאחרים לא רק מעצמם ומהכסף שהם מקבלים. רוצה תשובה פילוסופית, מה המשמעות בשבילי, הנה: חופש בשבילי זה שאני יכולה להיות איפה שאני רוצה ומתי שאני רוצה. חופש- ששום ממשל לא מגביל בדברים שאנחנו אוהבים לעשות! לא מגבילים אותנו בדברים שחשובים לחינוך (לא שאני אוהבת בי"ס-אבל זה חשוב לעתיד)! חופש- שאפשר להסתובב בהרגשה חופשית לטייל איפה שרוצים באיזה זמן שרוצים בלי טיפה הרגשה שמישהו מאיים עלייך- שבכל שניה את יכול לאבד את החיים! חופש- שאם יש משהו שמפריע לך תוכל להעיר- גם אם זה לדרג עליון! ולא בגלל הכבוד והשם של הבן אדם לשתוק. חופש- שאתה יכול לשמוע איזה סוג מוזיקה שאתה אוהב בלי שיכנו אותך בשמות, לדוגמא של ה"פריקים" אלו שאוהבים לשמוע רוק כבד, מטאל וכו'! זו זכותם! כמו שאנחנו כאן שומעים טיפקס! אבל לא.. זה משהו ששונה מהחברה אז צריך לנדות אותם?! לא! חופש- לא צריך לשים במחשב תוכנות הגנה נגד אנשים שמשעמם להם בחיים ורוצים להידחף לחייהם של אחרים! לא צריך לפחד מוירוסים שיורידו לך את המחשב ואת כל מה שיש בו! חופש- אבל להשאיר את הבית וללכת לרגע בלי לדאוג שאיזו נבלה תכנס לך לבית ותגנוב משהו! חופש- משהו שלפחות אליי מדבר יותר- החושך! שאפשר להסתובב בחוץ באיזו תאורה שנמצאת אם זה טבעי או מלאכותי בלי לחשוש שיחטפו אותך. טוב יש לי עוד הרבה.. אבל גם אני צריכה לזוז מהמחשב לים- מקום נפלא- שגם זה סוג של חופש- האווירה והצלילים של הגלים! גם אין לי כוח להמשיך.. וגם אתם צריכים לקרוא את זה אז אני לא רוצה להקשות עליכם!! שיהיה לכם חג שמח! וקובי - תיהיה מאושר!.. אל תשים על אנשים שמה שהם כותבים מציק לך! הם האנשים האחרונים שאתה צריך לדאוג מהם או להתעצבן! משהו שירגיע אותך- יש לך את כלנית ורקפת! ופושקה החמודה..(לא שכחתי את התמונת קלוז-אפ שהראית לי בסלולרי) ויש לך את האישה שאתה אוהב! אין יותר טוב מזה! ויש אתה שאר המשפחה חברים.. הטיפקסים.. ואותנו!! ביי!
מאיה!

חחח חג שמח

מה זה חופש בשבילי? השאלה היא מה זה עבדות בשבילי? הא, הבאתי אותה בהתקלה או לא?

crazy4tc

New member
חופש=אחריות

אם אכן אהיה חופשית ואוכל לעשות את הבחירות שלי ואת ההחלטות שלי אז אני אהיה גם אחראית לעצמי ולמעשים שלי. במילים אחרות- חופש מוביל לאחריות.

למעלה