חיפוש שיר

• פותח הנושא gpar
  • פורסם בתאריך

gpar

New member
חיפוש שיר

מחפש נואשות את השיר על שילגיה, שמתחיל כך - "כבר ירד השלג בהרים הגבוהים ובשלג אנו צועדים..." תודה על העזרה.

Idan91

New member
ממממ... השיר הולך ככה:

כבר ירד השלג בהרים הרחוקים ובשלג אנו צועדים כי בתוך היער האפל מחכים שלגיה עם כל הגמדים חורפים שבעה חיכינו לך לא קראת אבל ענינו לך ובהבל פה בנינו לך מגדלים של בדולח וזהב עטרות של חן קשרנו לך סרנדה חרש שרנו לך ועדיין לא גילינו לך עד כמה אותך נאהב טוב.. ההמשך נשגב מזכרוני ומזכרונה של אוסי..

דבר אחד שלא הבנתי-

מה הקשר בין שלגיה לישראל?
כלומר, כל חיי שמעתי חלקים מהשיר הזה, מעולם לא שמעתי אותו בהקשר המלא שלו.

Idan91

New member
ממממ..

אני אישית למדתי את זה בשיעורי מוזיקה בכיתה ג´, זה היה השיר האהוב על כל הבנות בכיתה, ושרנו אותו המוווווןןןןן!

lexigali

New member
מי אמר שיש קשר?

במקור זהו שיר צרפתי של Guy Beart, אגב, ונקרא Les Souliers (הנעליים). בצרפתית השיר מתחיל במילים Dans la neige... (בשלג), וכנראה מכאן ההשראה של נעמי שמר, אם כי היא בפירוש לא תרגמה את השיר, אלא כתבה לו מילים חדשות. המילים המקוריות על שתי נעליים שנשכחו בשלג יותר מזכירות לי דווקא את סינדרלה מאשר שלגיה.

זאפפפפפ

New member
נסיון לעזור

כבר ירד השלג בהרים רחוקים ובשלג אנו צועדים כי בתוך היער האפל מחכים שלגיה עם כל הגמדים חורפים שבעה חיכינו לך לא קראת אבל ענינו לך ובהבל פה בנינו לך מגדלים של בדולח וזהב עטרות של חן קשרנו לך סרנדה חרש שרנו לך ועדיין לא סיפרנו לך עד כמה אותך נאהב העלים הזהיבו בראשי צמרות בא הסתו אל ארץ רחוקה הוא צבע את כל התפוחים בורוד וגם את לחייך המתוקה פזמון: חורפים שבעה.... כבר נמס השלג בהרים זה נכון תשכחי את כל אשר היה מספרים בעיר כי לבבך הוא קרחון ועל כן קוראים לך שלגיה פזמון: חורפים שבעה.... ו...זהו. מקווה שעזרתי

גנגי

New member
ברוך בואך, אחי ! ../images/Emo9.gif

ויפה שעל ההתחלה אתה כבר עסוק במעשים טובים!

זאפפפפפ

New member
אחי? נפתחנו, הא?!?!

מה המצב מלכה? קצת בדיחות פרטיות והפכנו את הפורום לשלנו

nirdagan

New member
יש שיר דומה

לא קוראים לי סינדרלה ושמי לא שלגיה כל הסיפורים שלך לא שווים שמיעה לא ביקשתי מלך שיבטיח ארמונות... זה פחות או יותר מה שאני זוכר המשיר הזה.

nirdagan

New member
אל תקרא לי סנובית

כי אני לא מתנשאת לא לוקחת כל מה שאני מוצאת רוצה בחור נחמד לצעוד איתו לעד לתת לו יד לצעוד איתו לעד

מוגג

New member
שרית חדד-בגין

העליבה עובד ציבור כנראה לשוטר קראו מוטי... 100 שעות עבודות שירות נגזרו על הזמרת שרית חדד בגין העלבת עובד ציבור בית משפט השלום ברמלה גזר היום מאה שעות עבודות שירות על הזמרת שרית חדד, בגין העלבת עובד ציבור. באירוע שאירע לפני מספר חודשים גידפו חדד ואמרגנה שוטר תנועה שעצר אותם לבדיקה שגרתית של רשיונות. (אלי סניור) (11.07.02 , 13:05)

Meijen Shaggy

New member
../images/Emo79.gif אלף פעם מרגישה ../images/Emo15.gif

כמו ספינה טרופה, שטה לי בים ומסביבי הכל סופה. סע מכאן, חבּיבּי, לך תמצא את עצמך, אני לא חושב שהבנתי את הראש שלך.

למעלה