חיפוש שורשים

סבתא7

New member
חיפוש שורשים

בוקר טוב לכולם אני מחפשת זמן רב קצה חוט שייקשר אותי עם קרובי משפחה שאולי עוד קיימים. אם יש למישהו מידע על השם : בומס מוצא פולין (עיירה פלניץ) קשורים קשר רחוק למהר"ל מפראג. (כנראה שהשורשים הם בעצם צ'כיים) אבא שלי עלה לארץ בשנת 1932 בערך. משפחתו נשארה שם. אביו - טוביה יוסף לאימו קראו זלטה. היה להם שם בית מדרש. אם יש למישהו איזה שהוא מידע אשמח אם ייצור איתי קשר. האי-מייל שלי- [email protected] תודה סבתא7

talia olav

New member
פלניץ

ברוכה הבאה לפורום! היו בפולין מספר קהילות אשר שמן נכתב בעברית באופן דומה. לכן, אנא כתבי את שם הישוב בפולנית / לועזית. כדאי גם לציין את האזור בפולין, אם ידוע לך. בנוסף, אם אינך מכירה את ה-JGFF - אנא קראי עליו כאן.

friend9

New member
בומס

אני משער שאת מכירה את דפי העד על בני המשפחה ביד ושם. כדי לחפש במקומות נוספים, אנא אייתי לנו את שם המשפחה בלועזית, ולפחות בניקוד בעברית. אנא פתחי את הקישור האדום משמאל "צעדים ראשונים בפורום - שאלות ותשובות " והוסיפי לנו פרטים נוספים, כדי שנוכל לסייע לך בחיפוש.

tomsonb

New member
בומס

משום שהזכרת קשר למהר"ל מפראג - אולי השם בומס מקורו בשם העיר / עיירה בומסלא. זהו השם העברי, אך השם הגרמני של עיירה זו הוא Jungbunzlau וכיום המקום נקרא, כמדומני, Mlada Boleslav. אם אינני טועה, היה בפראג רב בשם זה (בומסלא). בהצלחה, תומר

סבתא7

New member
בומסלא

ז ה נכון. בטיול שערכתי עם אחותי בפראג מצאנו את המצבה של הרב. על המצבה נכתב בעברית ובלועזית השם בומס boms והעיירה בומסלא נמצאת איפשהו בין פראג לקרלו וויברי. הרבה תודה. סבתא7

למעלה