חיפוש ריקוד.

• פותח הנושא nird7
  • פורסם בתאריך

nird7

New member
חיפוש ריקוד.

בריקודי השורות יש ריקוד שיש בו צ'ה צ'ה, ואז עם רגל ימין קדימה אחורה קדימה וסיבוב לאחור, וחוזר חלילה........ השיר הוא בעברית, ונראה לי שקוראים לו "בא לה", אבל אני לא בטוח. חלקים מהמילים: "בא לה שחבל לה על הזמן", "בא לי לרקוד כמו סניוריטה".... אז מי שהבין למה אני מתכוון בבקשה שירשום לי איך קוראים לשיר ומי מבצע אותו, ואם אפשר אז בבקשה גם את המילים. תודה.

No name for now

New member
אני חושבת שאתה מתכוון ל...

"סיגל" (יפתי סיגל) לריקוד של "סיגל" יש עוד שירים שמתאימים לצעדים שלו (למשל השיר למבדה), ואני חושבת שראיתי שלצלילי השיר הזה (אם אני מזהה נכון) גם רוקדים את "סיגל" (לפחות בחוג של רוני סימן-טוב בקרית אונו). בכל מקרה הצעדים נראים לי מתאימים.

nird7

New member
לא נראה לי.

כלומר, אני מכיר את השיר יפתי סיגל סיגל חמדתי סיגל סיגל, אבל אני דיי בטוח שאין את המילה סיגל בשיר שהתכוונתי אליו. זה מתחיל ב-צ'ה צ'ה בימין, צ'ה צ'ה בשמאל, ימין קדימה, ימין אחורה, ימין קדימה, וסיבוב לאחורה (לא שלם, אלא עם השהיה קטנה בחצי), רגל שמאל אחורה ועוד פעם את כל הריקוד. אני אנסה לרשום חלק מהמילים, אבל אני דיי בטוח שיש בהם טעויות: "בא לה על ה... הכל אצלה מוכן, עם ביקיני וחוטיני, כל הים נמחק עם מיני, היא מזיזה את הישבן .......... בא לה שחבל לה על הזמן.."

No name for now

New member
אני לא אומרת שהשיר זה "סיגל"

אני אומרת שהריקוד הוא אותו הריקוד כמו לשיר "סיגל"

nird7

New member
פושפושית

את יודעת אולי מי המבצע של השיר ואת המילים?

זהו ריקוד זוגות מתחלפים

של מאיר שם טוב ששמו "בא לה". הוצג בהשתלמות ארגון מספר 3 19.1.01 - וידאו 206 בקטלוג "רוקדים" באינטנרנט (תחת השתלמויות). בארץ לא ראיתי שרוקדים אותו וחבל. בחו"ל מאד אוהבים אותו במחנות. גם ביפן אהבו אותו.

nird7

New member
זה ריקוד שורות.

נראה לי שאנחנו לא מדברים על אותו ריקוד, כי הריקוד הזה הוא ריקוד שורות!!!

nird7

New member
ועוד משהו.

כאן בנהריה רוקדים אותו בכל הרקדה.

nird7 הודעתך עם מילות השיר נמחקה

אצלנו בפורום יש לרשום את שם המשורר בצמוד למילות השיר. רצוי גם את שם המלחין. ללא פרט זה אין להעלות מילים של שירים לפורום. אתך הסליחה. אשר לריקוד. הריקוד חובר ע"י מאיר שם טוב בצורה ש זוגות מתחלפים. יתכן ובאיזור הצפון המרקידים מלמדים/מרקידים אותו בשורות. את דעתי בנושא לא אכתוב כעת.

nird7

New member
ירון מישר

אין בעיה, הבנתי, לפעם הבאה אני ארשום רק אם אני אדע את המחבר/משורר, המלחין, המבצע... (אני חדש בפורום ולא ידעתי שיש הגבלות למיניהן..) בקשר לסוג הריקוד- אני יחסית חדש בקטע של ריקודי עם כך שאני רק יודע מה זה ריקודי זוגות, שורות ומעגלים, אני לא יודע מה זה ריקודי זוגות מתחלפים ואם יש עוד סוגים אז לא ידוע לי עליהם- כך שיכול להיות שהדרך שאנחנו רוקדים את השיר פה בצפון היא בדרך של זוגות מתחלפים, אני ממש לא יודע.

ירון, אני מציע "מחיקה על תנאי"

ברור לי ולך ירון, שנירד7 רשם בתום לב את מילות השיר ולא טרח להוסיף את הקרדיטים למשורר ולמלחין. יש לי הצעה לשיפור הנושא. ירון - לו אני הייתי רואה שנירד7 רשם את המילים בלי קרדיט, הייתי משרשר להודעתו זו את התוספת של המשורר והמלחין ואפילו באיזה השתלמות הריקוד עבר - לצערי לא ראיתי. אני ממליץ לך שלא להפעיל במקרה כזה את "ממשק המנהל" שלך ולמהר למחוק. אתה יכול להוסיף הודעת המשך ולקרוא לנירד להוסיף את הקרדיט, נניח עד חצות, אחרת רישום המילים ימחק מהפורום. אפשר להפעיל כאן את "קומונסנס הגמישות" במקום את "מקל החובלים". מה דעתך ? דבל'ה.

דבל'ה זה לא אפשרי.

כידוע לותיקים בינינו, היתר זה הינו חריג בפורום והוא על תנאי של כתיבת הקרדיטים. מדי פעם יש מצטרפים חדשים (ומבורכים) שבתום לב ומחוסר ידיעה (וזה כמובן ברור גם לי ולכולנו) חורגים מתנאי זה. אין באפשרותי לעקוב אחרי כל אחד ולחפש עבורו את הקרדיטים. היתר בצורה שאתה מציע יתן גם פתחון לאחרים ולפיחות זוחל בנושא. ברור לי לחלוטין שכאן צריך להיות חד וברור. מדי פעם עולות בפורום בקשות לקבצי שירים ולמקורות מידע היכן להוריד שירים. גם הודעות אלה נמחקות תוך בקשה לא לחזור עליהן. אני מודע לכך שזו מלחמה דון קישוטית אך אזכיר את מה שכתבתי בהקשר לשמותיהם של הריקודים: הענף התרבותי של ריקודי העם סובל מחוסר תרבות משוועה ביחס לזכויותיהם של אחרים. בשמם של ריקודי העם לקחנו לנו את הזכות לנהוג בקנין רוחני בצורה לא הולמת. אל לנו לתת יד לכך.

גם שורות וגם זוגות מתחלפים

יש שתי ואריאציות. האחת היא ריקוד שורות והשניה ריקוד של זוגות שמתחלפים לאורך כל הריקוד. ריקוד מאוד חמוד. זאב מלוך מרקיד אותו מדי פעם.

בא לה-סיגל-בא לה

הריקוד סיגל רשום על שמו של שאולי רוזנפלד ז"ל. זהו ריקוד גוש(שורות).למרות פשטותו(זוהי למעשה התבנית הבסיסית של ריקוד הצ'ה צ'ה צ'ה)רוב הרוקדים רוקדים אותו שגוי. הריקוד מתחיל(לפי הרישום)בצעדת כפיפה לאחור בימין ואח"כ מתחילים להתקדם לחזית בשתי צעדות חילוף מהירות בעוד שברוב המקומות מתחילים אותו דווקא בהתקדמות. מקובל לרקוד ריקוד זה לצלילי מנגינות שונות.אני משתמש במנגינה של "לה-קוקראצ'ה".מרקידים רבים משתמשים במנגינה של הריקוד "בה לה".הריקוד "בה לה" כפי שציין ירון לעיל הוא ריקוד זוגות מתחלפים, שכמעט ואינו נרקד בארץ.אי לכך, מכיוון שהמנגינה יפה וקצבית משתמשים בה מרקידים כדי לגוון ריקודי שורות.אני משתמש במנגינה של "בה לה" ל"ריקוד הצעדים" ואחרים לריקוד "סיגל".יש לשים לב שלא תמיד המנגינה\השיר=שם הריקוד.במיוחד בריקודי שורות נהוג להחליף.למשל הריקוד "סולטנה" של יואב אשריאל עבר תהפוכות ענק.במקור הוא היה ריקוד זוגות מפוזרים בגוש למנגינה של להקת סולטנה.הוא שינה פורמט לריקוד גוש(שורות) רגיל והחליף מנגינות בקצב.(בוא לריו,האריות ישנים בלילה,שיר הטלפון ועוד)והגרוע מכל הוא הפך מריקוד שיש בו סיגנון אפרו-קובני? לריקוד המקובל היום. על הסגנון בו הוא נרקד היום לא אגיד דבר מסיבות מובנות.

למעלה