חיפוש עצמי

ortalga

New member
אכן

אבל המנוע לשיפור עצמי הזה הוא משהו שוחק כי זה לעולם לא מפסיק לא יהיה דבר אחד שאני אעשה וארגיש ממנו נחת כי תמיד אני אחפש מה לא בסדר בו

tipuly

New member
מחירים

יפה אז כעת את רואה מה את מרוויחה ומה את מפסידה מנוע חזק לשיפור עצמי מחד ומאידך, להצלחה מתלווה טעם חמוץ , וההרגשה היא של שחיקה, חוסר נחת, רדיפה עצמית בעצם לעולם אין הצלחה כי זה "לא מספיק" אלו הם ה"בעד" וה"בנגד" של התנהגות של מי שמדקדק בפרטים ויורד לחיי עצמו האם היית רוצה להישאר עם המנגנון הנכחי? האם היית רוצה להחליף אותו? איזו תפיסה חלופית היית יכולה להציג פה מול החיפוש הבלתי פוסק אחרי התוצר המושלם? איך היית רוצה לתרגל את התפיסה הזו בחיי היוםיום שלך השבוע? בהצלחה אפרת נצר וייס מאמנת קריירה, פסיכולוגית תעסוקתית מומחית

ortalga

New member
מנגנונים

לא חושבת שהייתי רוצה להישאר עם אותו מנגנון אך לא הייתי מורידה אותו לחלוטין. אני לא יכולה לסבול בינוניות ומכאן נובע לעשות את הכל בשלמות. לפעמים אומרים לי שמדי פעם אנשים לא מתאמצים והדברים באים להם בקלות. אצלי כנראה אני צריכה להתאמץ על מנת להצליח והדברים לא באים לי בקלות. אם הייתי מחליפה אותו, הייתי רוצה למצוא משהו שגם יעזור לי להגיע לשלמות אבל עם פחות קושי אני לא מצליחה לחשוב על תפיסה חלופית כרגע ולכן לא אוכל גם לתרגל תפיסה זאת בחיי השבוע אבל אני אשמח אם תכווני אותי לדרך אחרת, אולי באמצעות שאלות נוספות

tipuly

New member
תרגול יצירת חלופות

הי אורטל אני דווקא רוצה לאתגר אותך במקום הזה קשה מאד להיפרד מדפוסים מתגמלים אנחנו מרוויחים מהם- אז למה שנוותר? כי כנראה שאנחנו מפסידים מהם יותר. השאלה הראשונה היא כמה חשוב לך שזה ישתנה? כמה זה באמת מציק לך ומה את מוכנה לעשות בשביל זה? אנא התייחסי לשאלות האלו שלי לא כאילו אני זורקת את האחריות שליך אלא באמת ממקום שבוחן עם עצמך: כמה אני סובלת מזה? מה אני מוכנה לעשות כדי שזה ישתנה? בהמשך , אם השתכנעת שאת רוצה לחפש חלופה הייתי מציעה לך להמשיך בחיפוש ולבדוק- האם יש אנשים בסביבתך שמשתמשים במנגנונים אחרים ועדיין מצליחים? מה אומרים אנשים מצליחים על המנוע שלהם להצלחה? האם רק הצטיינות היא מנוע לעשות את הדברים היטב? אני לא רוצה לתת פה פתרונות כי חשוב שהחיפוש יהיה שלך אם אציע לך פה הצעות הן תהיינה שלי ומעולמי וזה: 1. לא בהכרח מתאים לך 2. לא הופך אותך למאמנת של עצמך- ולמחפשת פתרונות עצמאית 2 הוא כל ההבדל בין יעוץ ואימון ובזהותי המקצועית אני מרגישה שהחובה היא לפתוח זאלות עם המתאמן ולא לענות עליהן עבורו אם יש דרך שאוכל לתמוך בך בחיפוש או בשאלות שעולות בך בעקבותיו, אשמח מאד להיות שם עבורך אפרת נצר וייס מאמנת קריירה,, פסיכולוגית תעסוקתית מומחית

ortalga

New member
שינו

כנראה שבמקום מסויים אני לא רוצה לשנות את המנגנון הזה. אני לא יודעת עד כמה המנגנון הזה מציק לי או כמה אני סובלת ממנו אני רק יודעת שזה מקשה עליי לגבי אנשים בסביבתי- יש הרבה אנשים בסביבתי שמצליחים אך אני לא מאמינה בהצלחתם כי אני רואה אותם "מנצנצים", ופה אני אסביר את עצמי. אני אשליך את זה לתחום של הלימודים- אם יש עבודה לעשות, אותם אנשים פשוט מחכים לרגע האחרון, לוקחים עבודות של אנשים אחרים ומשכתבים אותם ואז מגישים. הם בד"כ מקבלים ציון סביר למידת השקעתם ומרוצים מכך. זה המנוע שלהם להצלחה וזה מבחינתי בינוניות. אני לא חושבת שאותם אנשים מצליחים להגיע להישגים שלי באמצעות קיצור הדרך שלהם יחד עם זאת, יש אנשים שפשוט לא נמצאים במהלך כל הסמסטר, לאחר מכן קוראים את המחברת ניגשים לבחינה ומפגיזים בציונים שאני בקושי מצליחה להגיע אליהם למרות נוכחותי בכל השיעורים ולמידה מאומצת לקראת הבחינה. אני לא יודעת איך לקרוא להם מלבד חכמים. ולכן מבין האנשים שאני רואה בסביבתי, אני מבינה שאני חייבת להשקיע על מנת להגיע לאותם אנשים חכמים שלהם זה בא בקלות ולי זה בא מתוך מאמץ

tipuly

New member
דמיון

נסי לדמיין מצב שבו את שלמה לגמרי עם ההישגים שלך בלימודים איך נראה מצב כזה? האם את יכולה לראות את עצמך במצב שבו את ממש מרוצה? איך זה יהיה שם? מי את צריכה להיות כדי להיות את שם? מה תרגישי? מי יהיה איתך שם? מה יתן לך להרגיש שלמה עם עצמך שם? זו השמנה ללכת ולבדוק את זה ממקום אחר אפרת נצר וייס מאמנת קריירה, פסיכולוגית תעסוקתית מומחית

ortalga

New member
שלמות

במצב שאני שלמה לגמרי עם ההישגים בלימודים, אני מקבלת את הציון הכי גבוה מכולם, אני מסיימת את התואר בהצטיינות זה יהיה מצב שאני אהיה מאוד מרוצה אני ארגיש שאין דבר שיכול לעמוד בדרכי ושאני מסוגלת להיות הכי טובה מכולם. תוך כדי עבודה בפורום, החלטתי היום לאסוף את כל הדברים שנאמרו עליי ולעשות יתרונות וחסרונות לגבי עצמי ואחד הדברים שגיליתי זה שאני חייבת תמיד להיות במרכז העניינים ושאני חייבת תמיד לקבל פידבקים ושכולם ישמעו אותם. אני יודעת שאם אני אסיים את הלימודים בהצטיינות, אני ארגיש גאה בעצמי וזה יתן לי זריקה רצינית לאגו. אני מאמינה שמי שיהיה איתי שם תהיה המשפחה שלי כי לא בטוח שהחברות שלומדות איתי יהיו שם כי אולי הן יקנאו לי. יכול להיות שבמקום מסויים, אני רוצה להיות מעל כולם ואולי בגלל זה אני מרחיקה ממני אנשים

tipuly

New member
ומה אחרי שתצטייני

יפה מאד. אני רוצה שתדמייני את תעודת ההצטיינות אורטל סיימה את לימודיה בהצטיינות יתרה . מצטיינת רקטור האוניברסיטה בחוג שלה. את עולה לקבל את התעודה, ולוחצת יד לראש החוג לאחר מכן את יושבת וחושבת, ומה אני רצה כעת? מה תרצי אחרי שתצטייני? מה יהיה לך חשוב אז? אחרי שתשיגי את ההישג? אפרת נצר וייס מאמנת קריירה, פסיכולוגית תעסוקתית מומחית

ortalga

New member
אחרי ההישג הזה

אני אחפש איפה לכבוש את ההישג הבא שלי אולי זה בעבודה שכרגע עוד לא מצאתי אבל אני ארצה שם להיות הכי טובה אני הולכת להגיד משהו שהוא קצת אנוכי אבל אני חייבת לשתף- תמיד קיוותי שכאשר אני אעזוב את הצבא, אני אשאיר את התפקיד שלי למישהו שזה יהיה גדול עליו כדי שאני אבין שבאמת עשיתי משהו מאוד משמעותי ובתפקיד האחרון זה קרה לי. הוחלפתי על ידי מישהו שהיה הרבה יותר מקצועי ממני אבל בתחום הניהול הוא לא היה מבריק ואני שמרתי על קשר ואני יודעת שבחודשים הראשונים שעזבתי היה לו מאוד קשה למלא את התפקיד ובמקום מסויים, פחדתי שהעבודה שעשיתי במהלך כל אותה תקופה תרד לטימיון אך יחד עם זאת היה לי נחמד לשמוע שכנראה עשיתי משהו מאוד גדול שקשה למישהו אחר למלא את מקומי כי כשהייתי בתוך התפקיד, למרות שכולם אמרו לי כמה אני עושה הרבה, אני לא הרגשתי את זה.

"ציונים" ו-"חוכמה"

לא כל כך ברור לי הקישור האוטומטי שאת עושה בין שני המושגים האלה - מי שמקבל ציונים יותר טובים הוא בהכרח יותר חכם? יותר מוצלח? יותר באיזה שהוא מובן? ובכלל, זה נראה לי הדיסוננס העיקרי בכל מה שאת כותבת פה - מצד אחד את קובעת לעצמך את הסטנדרטים שלך ודעתה של הסביבה לא משנה לך (וכבר דיברנו על זה) מצד שני, עניין ה"ציונים" שאת מקבלת כל הזמן רודף אותך - אלה שבבחינות, ההערכות הלא מחמיאות בקורס גישור ועוד. לי נראה שאת מאמצת בחדווה פידבקים שליליים אבל דוחה בשתי ידיים פידבקים חיוביים - מה דעתך? ואיך הולך, באמת, אם ללמוד לקבל מחמאות?

ortalga

New member
מחמאות

דווקא לאחרונה אני חושבת שלמדתי לקבל מחמאות תמיד בעבר כשהיו נותנים לי מחמאות, באמת הייתי דוחה אותם ואומרת שזה ממש לא מגיע לי והיום אני אומרת תודה על מחמאה שאני מקבלת למה אני מאמצת פידבקים שליליים...- כי זה נובע לפי דעתי בגלל שאני לא סומכת על האנשים שסביבי (וזאת הטעות הגדולה) לדוגמא אני חושבת שהמשפחה שלי מחמיאה לי כי זאת המשפחה שלי ואז כשאני מקבלת פידבקים שליליים אני בטוחה שזה נכון ואני מבינה מה אני צריכה לשפר ולגבי הציונים- אין לי ספק שציון לא מראה על חוכמה של בן אדם אבל ציון זה דבר מדיד שמראה לי איפה אני נמצאת ביחס ל100 כי אני תמיד צריכה לדעת מה הסטאטוס שלי

ladybug4NLP

Active member
tipuly - מסגור מחדש (reframing ) נפלא

בדיוק עמדתי לשאול את אותה השאלה של הרוחים המשניים נהיתי ואני גם נהנית מכל השרשור הנפלא הזה תודה לכולכם ג'ודי אליאס מאמנת לחיים טובים יותר NLP Master Practitioner מנחה בדמיון מודרך, NLP ו-EFT http://www.idan-hadli.co.il/madrich/dir_members.php?sub_id=151&navid=8 http://www.nlpplus.co.il/user.php?op=viewnew&id=78

ortalga

New member
גם אני

אני חושבת שבתקופה הקצרה הזאת למדתי קצת על עצמי דברים דרך השיקופים שנעשו לי כאן, ולמדתי להכניס את עצמי קצת לפרופורציות ולא לעשות מכל זבוב פיל אני יודעת שיש לי עוד דרך ארוכה אבל אני יודעת שאני גם בדרך הנכונה תודה לכולכם על התמיכה

tipuly

New member
המון בהצלחה

הבאת את עצמך לפה בצורה מדהימה את אדם שיודע להתמסר, לחלוק, לשתף זה נפלא! מאחלת לך שתמשיכי לחתור למודעות כמו שאת כבר עושה בצורה כל כך מדהימה ותאמני את עצמך מול כל האתגרים שיבואו להשתמע אפרת נצר וייס מאמנת קריירה, פסיכולוגית תעסוקתית מומחית

ortalga

New member
השלב הבא

אני יודעת שאני עכשיו נמצאת בשלב של ה"טיפול" אבל אני מקווה שבעתיד אני אעבור כבר לשלב של ה"מטפל" אני מאוד רוצה להתעסק בנושא הזה של אימון אישי אני חושבת שיש בזה המון כוח ועוצמה , דברים שמאוד מושכים אותי אך כדי שאני אוכל להעצים אנשים אחרים, אני יודעת שששלב הראשון אני צריכה להעצים את עצמי, דבר אשר אני לא נוטה לעשות היום.

orpazn

New member
לאורטל

יש סדנא נפלאה שחויתי אותה בשם WORK YOURSELF HAPPY מאוד מומלצת מאמנת אישית ועסקית מוסמכת מכללת Comprehensive U [email protected] http://cafe.themarker.com/view.php?u=2773&tOver=0

ortalga

New member
סדנאות

עשיתי סדנא בעבר. סדנת "מהות" אם את מכירה, של חברת humanication ועכשיו אני מתחילה את אימוני ההצלחה שלהם אבל הגעתי למסקנה שכל הסדנאות האלה הן אפקטיביות באותה נקודת זמן שעושים את זה ואם לא ממשיכים לעבוד על זה לאחר מכן אז פשוט הכל נעלם עם הזמן

ortalga

New member
מייל אישי

את המייל האישי שלי, אני לא מעוניינת לפרסם פה, אבל את יכולה לרשום לי את שלך ואני אשלח לך לשם הודעה

למעלה