השבוע הגיע נערה צעירה לספריה וביקשה ספר (סיפורת- לא מידע) שיש בו סיפור על פיצול אישיות. מי מכיר? היכן באינטרנט אני יכולה לחפש ספרים על פי נושא? תודה מראש מהספריה הכפרית הקטנה.
לרוב ספרי הסיפורת לא ניתנו נושאים, לצערי. רק בשנה-שנתיים האחרונות יש מגמה כן לתת נושאים גם לספרים לא עיוניים. אני מניחה שהמדיניות הקודמת התייחסה לכך שזוהי ספריה אקדמית, אז "מיותר" לקטלג ספרי קריאה לפי נושא...
סיביל / פלורה רטה שרייבר על ילדה שנפשה "התפצלה" ליותר מ-16 אישויות שונות (נדמה לי 19 או 21 אישויות, לא זוכרת במדוייק). זהו ספר סיפורת, סיפור אמיתי לחלוטין, מצמרר ולא קל לקריאה.
הנמצא בתוך שירונים, בתוך אנתולוגיות לשירה וכד'. מדובר על שירים ששרים אותם. המאגר מאוד עוזר בחיפוש שירים עבור פורום יידיש. כשמישהו מבקש משהו אני פשוט מחפש לפי השורה הראשונה או מילים מתוך השורה הראשונה ומקבל רשימה באיזה ספרים השיר נמצא. אותו דבר כמובן עבור שירים עבריים. אפשר לחפש את כל השירים שכתב מלחין או פזמונאי כלשהו. המפתח הזה הוא חלק מתוך הקטלוג הכללי של הספריה.
מישהי שמקטלגת את היידיש במסגרת מפעל הביבליוגרפיה. היא אמרה שבחיפוש בקטלוג הראשי היא נמצאה רק 17 פרסומים של מרדכי גבירטיג בעוד שבחיפוש במאגר המלא היו למעלה מ-300. ההבדל נובע מזה שבקטלוג הראשי לא מופיעים השירים הבודדים של גבירטיג המופיעים במאגר המלא.