חיפוש על פי נושא

4x4bike

New member
חיפוש על פי נושא

השבוע הגיע נערה צעירה לספריה וביקשה ספר (סיפורת- לא מידע) שיש בו סיפור על פיצול אישיות. מי מכיר? היכן באינטרנט אני יכולה לחפש ספרים על פי נושא? תודה מראש מהספריה הכפרית הקטנה.

perhay

New member
בקטלוג של אוניברסיטת חיפה

ניתן לחפש ספרים על פי נושאים. את שם הנושא צריך לכתוב באנגלית.

Sapientia

New member
לא מדוייק.

לרוב ספרי הסיפורת לא ניתנו נושאים, לצערי. רק בשנה-שנתיים האחרונות יש מגמה כן לתת נושאים גם לספרים לא עיוניים. אני מניחה שהמדיניות הקודמת התייחסה לכך שזוהי ספריה אקדמית, אז "מיותר" לקטלג ספרי קריאה לפי נושא...

perhay

New member
את צודקת! שכחתי לציין שהחיפוש

לפי נושא הוא לספרי עיון בלבד.

Sapientia

New member
לשמחתי באמת יש מגמת שינוי.

ספרי קריאה מתחילים לקבל נושא+FICTION. למשל- art therapy-fiction

Sapientia

New member
ספר מדהים ומזעזע../images/Emo27.gif

סיביל / פלורה רטה שרייבר על ילדה שנפשה "התפצלה" ליותר מ-16 אישויות שונות (נדמה לי 19 או 21 אישויות, לא זוכרת במדוייק). זהו ספר סיפורת, סיפור אמיתי לחלוטין, מצמרר ולא קל לקריאה.

בתיה4

New member
בספרית אוניברסיטת חיפה

יש נושאים בעברית לספרות ילדים

perhay

New member
האופציה הזאת היא מאד שימושית

נעזרתי בה הרבה מאד פעמים, לקראת הכנה של סיפור על פי נושא. מאד מומלץ!

חייםלוי

Member
מנהל
תודה. למדתי משהו חדש

ובתמורה - למי שמחפש שירים עבריים או ביידיש יש מפתח בקטלוג הספריה הלאומית לשירים עפ"י מחבר, מלחין, שורה ראשונה מתוך השיר, נושא.

בתיה4

New member
../images/Emo24.gifוזה מאד מעניין אותי

אתה יכול לספר קצת מה המאגר הזה כולל? ממש קיטלגו שירים מתוך ספרי שירה?

חייםלוי

Member
מנהל
מחלקת מוסיקה אצלנו מקטלגת כל שיר

הנמצא בתוך שירונים, בתוך אנתולוגיות לשירה וכד'. מדובר על שירים ששרים אותם. המאגר מאוד עוזר בחיפוש שירים עבור פורום יידיש. כשמישהו מבקש משהו אני פשוט מחפש לפי השורה הראשונה או מילים מתוך השורה הראשונה ומקבל רשימה באיזה ספרים השיר נמצא. אותו דבר כמובן עבור שירים עבריים. אפשר לחפש את כל השירים שכתב מלחין או פזמונאי כלשהו. המפתח הזה הוא חלק מתוך הקטלוג הכללי של הספריה.

בתיה4

New member
אז כדי לחפש בכל המאגרים

משתמשים בשורה הראשונה או האחרונה? ומפורום האידיש למדתי על מאגר שירים ביידיש שאפשר להקשיב להם. מאד מועיל.

חייםלוי

Member
מנהל
להמחיש את ההבדל אתמול פנתה אלי

מישהי שמקטלגת את היידיש במסגרת מפעל הביבליוגרפיה. היא אמרה שבחיפוש בקטלוג הראשי היא נמצאה רק 17 פרסומים של מרדכי גבירטיג בעוד שבחיפוש במאגר המלא היו למעלה מ-300. ההבדל נובע מזה שבקטלוג הראשי לא מופיעים השירים הבודדים של גבירטיג המופיעים במאגר המלא.

Sapientia

New member
נשלח בלי התוכן-

התוכן היה אמור להיות: מתכננת להשתמש בזה בקרוב

למעלה