חיפוש עבודה...

RayOfLight2006

New member
חיפוש עבודה...

אני בת 21 ומגמגמת קל... אני לא מצליחה למצוא עבודה. אני משוחררת כבר מעל שנה, ובמשך השנה הזאת גם עברתי הכשרה מקצועית בתחום העיצוב וגם בצבא עסקתי באותו תחום (לפני כן הייתי פקידה... ואין לי מושג איך שרדתי בתפקיד הזה בלי להתייאש, למרות שהיו לפעמים רגעים ששאלתי את עצמי מה אני עושה שם). העניין הוא שאני לא מצליחה למצוא עבודה בתחום שלמדתי, כנראה בגלל שאני חסרת ניסיון אזרחי (לפי מה שאני רואה ניסיוני בצבא לא נחשב). כנראה שאיאלץ לעבוד בהתחלה בהתנדבות וללא תשלום רק כדי שיהיה לי קצת ניסיון שבו אוכל להתגאות בראיונות עבודה- אבל זה כל כך מתסכל לעבוד בחינם! אני מנסה לחפש גם עבודה בתחומים אחרים, אבל אני ממש בררנית בגלל הגמגום. ככה מצאתי את עצמי יושבת שנה שלמה בבית ולא עובדת, ואני ממש מרגישה מגעיל! שמתי לב שגם המשפחה, למרות שהם מבינים שקשה לי- הם עדיין לא מבינים מספיק! אני חושבת, שמי שלא מגמגם לא יכול להבין ב-100% עד כמה קשה לאנשים כמונו, ולא רק בתחום מציאת העבודה אלא בכלל. אם יש כאן אנשים במצבי אז אני אשמח לשמוע איך הם מתמודדים עם חיפוש העבודה כשהגמגום נמצא ברקע כל הזמן... מרגישה שחייבת למצוא עבודה כבר, זה לא עסק ככה. כבר התחלתי לאבד תקווה...

shuky63

New member
בשום אופן אל תעבדי בחינם.אף אחד לא

צריך לעבוד בחינם.מי שחסר נסיון עובד בשכר מינימום עד שהוא רוכש נסיון. לגבי הבררנות שלך,אם את פוסלת עבודות כמו מכירות בטלפון או טלפנית במוקד בגלל שאת חושבת שממש תסבלי לשבת שם 9 שעות ביום ולהיות בחרדה,אני לא חושב שאת צריכה להרגיש רע עם הבררנות הזאת. את לא במצב שאת חיבת לקבל עבודות כאלה.אם היית אם חד הורית עם שלושה ילדים וללא משפחה תומכת הייתי אומר לך שאת חיבת אבל במצבך,אני לא חושב שאת חיבת לסבול. אם היית אומרת שאין לך מקצוע ואת תאלצי לעבוד כל חייך כפקידה שעובדת עם קהל כי התחליף זה לעבוד בייצור או נקיון,גם אז הייתי אומר לך שכדאי לך לסבול ולעבוד עם קהל כי במשך הזמן מפלס החרדה ירד עם הנסיון.אבל גם זה לא מצבך אז פשוט תרגישי טוב עם עצמך. אם את מרגישה כבר ממש מגעיל לשבת בבית עד שתמצאי את המקום שיתן לך להתנסות במקצועך בשכר מינימום,את יכולה גם ללכת לעבוד בעבודת יצור כלשהיא גם כן בשכר מינימום בידיעה שמדובר רק בעבודה זמנית.

רומאו22

New member
לא נקלט לי

מה הקשר לגמגום ולזה שלא מצאת עבודה בעיצוב?? אם לא היית מגמגמת אז היה לך ניסיון? בקשר לעבוד בחינם, לפעמים המטרה מקדשת את האמצעים. גם שעושים סטג' לא עובדים בשביל להרוויח כסף אלא בשביל הנסיון שבעתיד יפתח דלתות יותר משמעותיות.

לא מסכים איתך בכלל!!!!

נכון כשעושים סטאג' עובדים ללא כסף-וזה בתקופת הלימודים! אחרי השחרור שלי מהצבא מצאתי כמה עבודות במקצוע שלי-ויש כמה חשבו לשלם לי חצי משכורת בגלל שאין לי נסיון אזרחי! לא הסכמתי בשום אופן לא!יום אחד ראיתי מודעה דרוש עוזר חשמלאי-התקשרתי הלכתי לראות והתקבלתי לעבודה המשכורת היתה מעולה +תנאים שזה מבטחים וכו".. ובנוסף לימדו אותי את המקצוע כדי שיהיה לי נסיון. ברגע שבאים למקום עבודה ומבקשים לעבוד לתקופת זמן בחינם מסתכלים אחרת על הבן אדם כאילו שהוא אפס! גם אם אין נסיון אפשר לומר יש נסיון וברגע שיכניסו אותה לעבוד היא לא תעבוד לבד יצמידו אליה אחד שיהיה איתה בהתחלה ותוך כדי זה היא יכולה לצבור קצת נסיון ואם מפטרים אותה אז היא תהיה מובטלת..עם נסיון!!!לפני שנה רכשתי לי עוד מקצוע כשעשיתי סטג' והייתי בתקופת הלימודים היחס היה די עלוב ניצלו אותי לכל העבודות השחורות עד שראו שהייתי עובד מצטין אפילו מנהל המקום שמח שהייתי שם,ובהתחלה התסכלו עלי כמו ל"מפגר" בגלל הדיבור..פשוט עשיתי את מה שאני יודע הכי טוב! הראיתי להם שהם לא חרוצים כמוני. ויום אחד בבוקר היה צריך לנקות את המוסך והעובדים שם היו עצלנים לקחת פחי אשפה כבדים וחיפשו בן זוג,אני ישר לקחתי אחד והרמתי אותו בכוח ישר לפח זבל המנהל ראה את זה ואמר לעובדים שלו "תראו זה רק אחד שעושה כאן סטג' אתם עובדים בשביל משכורת ועוד מתעצלים לנקות"ועוד המנהל ראה איך שעבדתי שם על רכבים היה מרוצה.ישר אחד העובדים מהר לקחת את הפח השני וזרק לבד שאלתי אותו צריך עזרה..סירב! הנוסחה פשוטה--העובדים מדברים יותר מדי כאילו שהם היו הכי טובים אצלי אין הרבה דיבורים יש הרבה עבודה והכי חשוב לי להיות מצטין בעבודה

רומאו22

New member
גם פפסי ו R.C

זה קולה אבל לכל אחד טעם שונה ומחיר שונה, מה אתה משווה בין עבודות, לדוגמא אחותי עשתה תואר ועשתה סטג' ולא שילמו לה אבל עכשיו זה משתלם לה! אתה אומר לא בשום אופן לא לעבוד בחינם אבל עובדה עבדת ומה זה האמצאות האלו מי שעושה סטג'/ עובד בחינם כדי לקבל ניסיון מתייחסים עליו גרוע ומזלזלים בו?? ואגב אם כל כך היית מרוצה מהעבודה הראשונה עוזר חשמלאי ותנאים היו כל כך טובים אז למה עזבת? למה עוד מקצוע ? ובכלל טוב שאתה לא מחמיא לעצמך...

יש הבדל בין סטג' לעבודה בחינם.

בסטג' נמצאים בלימודים וחייבים לעבור הכשרה מעשית בעצם זה שמקום עבודה קיבל אותנו הם עשו לנו טובה הכשרה מעשית נועדה ללמד את התלמיד לקראת מבחן הגמר וגם בסטג' היו אצלנו תלמידים במקומות עבודה שהיו מזלזלים בהם ומנצלים אותם רק בשביל להוריד גלגלים ולהחזיר שזו עבודה פיזית קשה וגם אם היה צריך לפתוח בורג שהוא ואחרי זה אותו מכונאי היה נמרח ביד בשמן היו נותנים את זה לתלמיד כדי שהוא יתלכלך.למזלי נפלתי במקום שלימדו אותי לעבוד. כשעובד בא לעבוד בחינם במקום עבודה זה כבר סיפור אחר יסתכלו עליו בעין לא טובה כמו פרייר וינצלו אותו להרבה דברים וגם יזלזלו בו-ואני בספק אם ילמדו אותו את העבודה כמו שצריך כשעובד עובד תמורת משכורת ילמדו אותו כמו שצריך לעבוד כדי להפיק ממנו תועלת לעתיד. את העבודה שעבדתי בתור עוזר חשמלאי היה בגיל 21 עזבתי ללימודים כדי ללכת להנדסאים.מאז עוברים הרבה דברים בחיים ... ואם מובטלים זכותנו לבקש קורס מלשכת עבודה ביקשתי מכונאות רכב.ובשבילי זה לא עוד "מקצוע"זה המשך למקצוע הראשון שלי-חשמלאי רכב.

רומאו22

New member
ובכל זאת

בשתיהם זה מדרגה כדי לטפס קדימה כדי להשיג את המטרה. ואין מה לעשות אם אתה לא מוצא מקום עבודה שיקבל אותך בלי ניסיון אז צריך להקריב איזה חצי שנה לעבוד בלי שכר (ואפשרות לחתום אבטלה תוך כדי) ולקבל ניסיון ואז למצוא מקום עבודה אם שכר הולם.

ובקשר לזה שאני "מחמיא "לעצמי..

זה לא בא על רגל אחת..בכל מקום עבודה הייתי זריז וחרוץ גם בתעודת השחרור שלי רשמו לי"בעל מוסר עבודה גבוה" במקצוע שלי אני יכול לעבוד 15 שעות ביום בלי להתעיף וכן אני מחמיא לעצמי בזמן שהייתי תלמיד במקום עבודה כל העובדים שם התסכלו עלי כאחד "שיש לו בעיה .."בגלל הדיבור.. ואני הוכחתי להם עד כמה שהם עצלנים ....ואין להם חשק לעבוד וכל היום מקטרים-שיגידו תודה שיש להם עבודה.

למעלה