חיפוש עבודה

jonny100

New member
חיפוש עבודה

היי בת זוגתי קיבלה לאחרונה ויזת ב1 ומחפשת עבודה, היא אקדמאית(מהנדסת כימית) אבל מוכנה להיתפשר על עבודה זמנית ונחמדה בחנות או משהוא קליל כי היא סיימה אולפן לא מיזמן ועדיין אין לה שליטה מלאה בשפה העיברית. היא כבר עברה לא מעט ראיונות וברובם כאשר נידרשה לתת תעודת זהות והיא אמרה שאין לה ונתנה את הדרכון עם האישור עבודה היא ניתקלה בתגובות כמו אההה(בטון מסוים שאי אפשר להעביר במיקלדת אבל ברור שזה אהה שאומר תודה רבה אבל אנחנו לא מקבלים לעבודה עובדים ללא ת.ז) , בכמה ריאיונות אפילו אמרו לה את זה בפנים(בריאיון אחד אפילו כאשר הגיעה למקום והיתקשרה לשאול באיזה קומה הריאיון שאלו אותה אם הביאה את הת.ז ומכשאמרה שלא אמרו לה לא רלונטי). בקיצור לחבר'ה שעברו את זה יש איזה טיפ איך להיתגבר על מכשול זה ולקבל עבודה או לחילופין מכירים מישהוא ששוכר אנשים במעמד כזה אשמח לתשובות ולתמיכה בתודה מראש.

שלח לי קו"ח בפרטי

יש לי למי להעביר.
הסיבה שהם לא רוצים לדבר איתה היא היטל העובד הזר, שיש כאן ויכוח בפורום (וגם בקרב רואי החשבון של החברות השונות) האם הוא חל על בני זוג של ישראלים או לא.
עקרונית בן זוג של ישראלי ההוראה היחידה שחלה עליו מכל הוראות העובדים הזרים היא שחייבים לתת לו חוזה בשפה שמובנת לו. חוץ מזה הוא כמו עובד ישראלי, גם מבחינת מיסוי.

עדיף למצוא עבודה במקצוע

לא חסר עבודה למהנדסי כימיה בארץ, ונראה לי שדווקא בעבודה יותר רצינית, יש יותר סיכוי ש"יתעסקו" עם עובדת בלי ת.ז., אם הם רוצים אותה לעבודה.
הרבה פעמים עברית זה לא מכשלה - צריך אנגלית ברמה טובה.

stkachov

New member
יש אלפי

מהנדסים ומהנדסות עולים שברה"מ לשעבר שלא השתלבו במשק כמהנדסים, כאשר הסיבה היחידה לכך היא מגבלת השפה.
&nbsp
אמנם צריך אנגלית טובה, אך זה בהחלט לא מכפה על חוסר ידיעת העברית.

יש הבדלים

קודם כל - לרבים מהעולים לא הייתה אנגלית טובה. ברור שעברית זה חשוב, אבל בהרבה מקצועות מדעיים אנגלית חשובה יותר. יש מקצועות שלא.
דבר שני, כשהגיעו אלפי עולים אז מין הסתם היה עודף היצע. זה לא המצב כיום.
כל מה שאני אומר הוא שלא צריך לפסול - וכדאי לחפש עבודה במקצוע.
בשביל מלצרית/ שוטפת כלים לא יתאמצו ללכת למקום טיפה שונה מהרגיל. בשביל מהנדסת - יש יותר סיכוי.

stkachov

New member
אתם לא לבד

הבעיה ידועה ומוכרת לאלפי זוגות שלאחד מבני הזוג ישנה אשרת עבודה.
&nbsp
פתרון חלקי שאפשר לחשוב עליו הוא לפתוח תיק ברשויות המס, ולהציע לעבוד כנגד חשבונית. במקרה זה על "המעסיק" לא חל שום היטל או מס מיוחד. אבל זה פתרון שאולי משפר ב 10% את הסיכוי למצוא עבודה. רוב המקומות עדיין יעדיפו להעסיק שכיר עם תעודת זהות ולהימנע מסיבוכים אפשריים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

jonny100

New member
לא, איך ניקרא עמוד הפייסבוק הזה? תודה רבה רבה רבה דרך אגב

למעלה