חיפוש עבודה

חיפוש עבודה

אז ככה, אני משוחרר כבר 4 חודשים ואחרי פסיכומטרי אז הגיע הזמן לחפש עבודה. השאלה שלי היא כזאת, האם כדאי כבר לציין בקורות חיים את לקות השמיעה הבינונית שלי? איך יתייחסו אליי במקומות עבודה שונים כתוצאה מניסיונכם? כרגע אין לי מכשירים.

אין צורך לציין לקות שמיעה!

יש חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, כך שאסור לציין את זה, ואסור למעביד לא לקבל בגלל מגבלה.

בועת sabon

New member
אני היום דווקא כן מציינת

בעבר, כשעוד יכולתי לנהל שיחה סבירה בטלפון, לא ציינתי את זה בקו"ח אלא רק בראיון, כשראו מכשירים אבל גם ראו שאין בעיה בתפקוד. היום אין לי שום יכולת שמיעתית לנהל שיחה בטלפון. הקשר הראשוני שהמעסיק יוצר הוא טלפוני ולכן (ובעקבות מקרה קצת לא נעים שמקורו באי-הבנה) אני מציינת זאת בתחתית הדף ומבקשת שייצרו איתי קשר ב sms או במייל. דבר נוסף שראוי להתייחס אליו, עם כל הכבוד לחוק שוויון זכויות, הוא אי היכולת שלי לבצע תפקידים שחלק נכבד מהם כרוך בשימוש בטלפון / מכשיר קשר / אינטרקום וכו'. אז זאת כן עילה מוצדקת לא לקבל אותי לעבודה בגלל המגבלה.

miss1s

New member
אני אף פעם לא ציינתי זאת

ואם הנושא עלה (נדיר) אמרתי שמסתדרת מצויין, אבל גם הייתי הוגנת והסברתי שלפעמים איניני שומעת טוב בטלפון אם יש רעשים רבים, וזהו. למעט פעם אחת בעבודה זוטרה מאוד שבה "ניפנפו" אותי, אף פעם זה לא היווה בעיה. הכל טמון בגישה שלך, אם אתה באמת מאמין שזה לא יפריע, אז זה לא יפריע. וסתם שאלה, למה אתה לא מרכיב מכשיר שמיעה?

לא פשוט לי

בגיל 21 עם משקפיים לשים גם מכשירי שמיעה. אני יודע שזה נשמע מפגר כי כולנו כבר אנשים בוגרים(לפחות לפי מה שאני רואה כאן בפורום) והכל נמצא בראש שלי אבל עדיין..

לגבי 'בקול' או ארגונים כאלו ואחרים

האם הם עוזרים בנוגע לחיפוש עבודה ללקויי שמיעה? ניתן לפנות אליהם בהקשר כזה בכלל?

למעלה