חיפוש משפחה

יונית114

New member
חיפוש משפחה

אני מחפשת את אחות אמי אטה או איטה זיסקינ ד לפני הנשואין הם ברחו מהעיר וישקוב בפולין לרוסיה מצאתי חומר שהיא נמצאה במחנות העקורים בברגן בלזן לאחר המלחמה ו מאז אנו לו יודעים מה קרא לה היא יותר גדולה מאמא שלי ששמה חיה ו נולדה ב ב 1929 שם אב יעקב שם אמא טובע יונה בעברית בכבוד רב הירשהורן טובה הבת אחותה

לפי ספר על קרבנות פוליטי בברית המועצות

יש כמה זיזקינד מאזור וישקוב,עיר PULTUSK שהיו עד 1941 באזור ARCHANGELSK, ישוב Voloshka:

FEYGA
GITLA
HAYAׂ
GELA
YEHVET
RYWKA
HAWA
MANIA
BELA
CHAIM
CHANA
CHUMA
SHAYA
SHLAMA
ENA
ESTERA
JANKEL

לגבי חייה זיזקינד כתוב :
זיסקינד חיה Yankelevna
נולדה ב1927, מחוז ורשה, פולטוסק, Vyskov; היהודיה; אנאלפביתית; היתה גרה לפני מעצר באזור ברסט, Semyatichi.
פסק דין: גירוש באזור ארכנגלסק. 08.07.40, מחוז Kargopolsky , Voloshka
שוחררה עם אמניסטיה ב 09/02/41

בנתן2

New member
באיזה ספר מדובר?

ואיזה חומר רלוונטי יש שם על פליטים בברית המועצות?
תודה

הסבר

יש כמהקטגוריות בספר. (ספר און ליין באינטרנט)
1.אסירים פוליטיים שקיבלו את עונשם 1930–1953 , יש גם בודדים 1917–1921.
2. קטגוריה רחבה של קורבנות של דיכוי פוליטי - חקלאים, גירש מנהלי ממקום מגוריהם במהלך החיסול של הקולאקים כמעמד.
3.אנשים שגורשו לאזורי גליציה והולין וכו' לאחר ש ב 1939 חלק זה ש היה שייך לפולין עבר לאוקראינה. אנשים גורשו ל אסיה וקזחסטן. כמו כן אנשים שברכו מפולין ב 1939 לברית המואצות.

בנתן2

New member
עזרה באיתור

איך לדעתך כותבים בקירילית את השם הפולני SZRON
השם הפרטי SHLOMO
תודה

תודה , אשמח אם תוכלי לבדוק עבורי

אני מחפש משפחות שטרנברג פינסקר שליסלפלד מהעיר סאנוק וכן רובינפלד מהעיר לסקו .
גורשו לסיביר במלחמה היו באיזור יאקוצק.

שוב תודה לך.

שמות פרטיים

יש הרבה שמות פרטיים רק שאני לא יודע מי נעצר ונשפט שם.
האם ניתן לחפש בקובץ לפי שם משפחה ועיר הלידה?

יונית114

New member
חיפוש קרובים

לובה פילקו את עשית לי את היום מצאתי את כל המשפחה שלי כלם הגיעו לארץ חוץ מאחת גטלה שטבעה אמא היתה ילד
ה שהגיע לשם

יונית114

New member
מציאת המסמך קורבנות פוליטים של זיסקינד

אני מודע לך מקרב לב כי מצאתי שם את כל משפחתי ואחות אחת גיטלה טבעה שם ואיטה אחותה היתה במעצר מכוון שמכרה משקאות חריפים וכל המשפחה חזרה לפולין ורק היא איטה נשארה שם נשארה שם

איטה היתה במעצר

ברוסיה? איפה? מתי? את כתבת שמצאת שהיה שוחררה מבלגן בלזן ? איפה המסמך?

יונית114

New member
איטה היתה במעצר

המעצר היה אני חושבת באכנגגס או באולינוסק ליד סביר בעיר שנקראת על שם לנין לפני ששחרו את כל האסירים הפוליטים שברחו לרוסיה בגלל מלחמת עולם שניה לחזור לפולין לאחר המלחמהו הם פחדו שאם הם ישארו ברוסיה עד שהיא תשתחרר לא יוכלו לחזור לפולין וכל השפחה סבי ואחיו ואחותו והמישפחה ברחו וכולם בארץ ורק היא נשארה שם אני מצאתי בארכיון של לוחמי הגטאות תצלומים וחוברת של אדם בשם טוביה שנתן להם מסמכים ושם יש תצלומים מהעקורים של ברגן בלזן וכן חוברת עם השמות של האנשים שהיו שם והשם שלה איטה זסקינד מופיע שם את יכולה לראות את זה בגוגל לרשום איטה זיסקינד ואז מופיע idea alm עורך בן שם טוביה

אולי זות היא?!

ביד ושם מצאתי דף , שמילתה אותו חיה Garfunkel עבור אח שלה שמואל זיסגינד בן יעקב 1931 מ Wishkuf ??? אני חושבת שהכוונה ל וישקוב.
מצ"ב דף. בדף למתה בפרטים על מי שמילאה טופס יש כתובת שלה. אומנם מ 1957 אבל עדיין כדי לבדוק לפי דעתי.
בהצלחה!!!!!

למעלה