חיפוש משהו מאוד ספציפי

dksrhtk

New member
חיפוש משהו מאוד ספציפי

שלום לכולכם, אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי. אני עוזרת למישהי שמתרגמת ספר ובו ציטוטים מספרים רבים אחרים. אחד הציטוטים הוא משר הטבעות. אני מחפשת את הציטוט כפי שתורגם ע"י רות לבנית ונערך ע"י עמנואל לוטם רוח הדברים הם כדלהלן: "הייתי רוצה לפחות לדעת אם אנחנו עתידים להופיע אי פעם בשירים ובסיפורים. אנחנו קיימים באחד כזה כמובן; אבל אני מתכוון: מנוסחים במילים, אתה יודע, מסופרים ליד האח או נקראים מתוך ספר גדול ועבה עם אותיות אדומות ושחורות, במשך שנים לאחר מכן. והאנשים יגידו: 'אנחנו רוצים לשמוע על פרודו ועל הטבעת!' והם יגידו גם: 'זה אחד הסיפורים האהובים עלי ביותר.'" לדעתי סם אומר את זה לקראת סוף המסע שלהם אבל לא הצלחתי למצוא את הציטוט המדוייק. אם מישהו יוכל לכוון אותי אל הפרק הרלוונטי או אפילו העמוד זה יעזור לי ביותר. שאלה נוספת באותו עניין. האם יש להוביטים שם המתייחס לרגליי הפרווה שלהם? המון תודה, שני [email protected]

dksrhtk

New member
האם יש להוביטים שם המתייחס לרגליי הפרווה שלהם

שוב שלום. לשאלתי הראשונה מצאתי תשובה. (אם זה מעניין אתכם הציטוט הוא מ"שנמי הצריחים" עמ' 308 בתרגום החדש מ-98 בפרק "מדרגות קירית אונגול") אבל עדיין חסרה לי תשובה על השאלה השנייה: האם יש להוביטים שם המתייחס לרגליי הפרווה שלהם? המון תודה, שני [email protected]

Y. Welis

New member
לא שידוע לי.

היה הוביט בשם proudfeet (או foot) שבתרגום המקורי נקרא 'גארגל'. בעניין הקטע שציטטת, בתרגום המקורי (המועדף עלי) הוא מובא בכרך ב', עמ' 296.

חשנורה

New member
לא ממש,

אבל יש משפחת הוביטים ששמה הוא פראודפוט = גא-רגל, רגל גאה... היא מוזכרת בפרק המסיבה בשרה"ט.

למעלה