חיפוש מקצוע מעשי

Orbital1

New member
חיפוש מקצוע מעשי

לפני כשנה פרסמתי thread בפורום זה לגבי מדעי הקוגניציה. בשנה זו אסיים תואר שני בלימודי אירופה וקוגניציה (אלו תארים נפרדים)והייתי רוצה לשאול האם אפשר לעשות הסבה למקצוע פרקטי כמו פסיכולוגיה קלינית/רפואית/שיקומית וכו' ז.א מקצוע שאפשר לעשות איתו משהו בשוק לאחר מכן ואם כן כמה השלמות אצטרך? נדמה לי שבמכללת ת"א לא צריך בחינת מתא"ם אם מגיעים עם תואר מתקדם. בירושלים דרישות הקבלה לתואר ראשון מאד גבוהים ואני לא חושבת שעם תואר שני בממוצע 90 אצליח להתקבל וגם אם כן הם עדיין רוצים מתא"ם...אני גם שוקלת אופציה של לימודי המשך בחו"ל אבל לא יודעת מה התנאים שם שכחתי לומר שבנסגרת התואר בקוגניציה עשיתי כמה קורסים בפסיכופתולוגיה, פסיכוביולוגיה, קורס בנוירופסיכולוגיה וקורס בתהליכים התפתחותיים ועוד שאלה: מה ניתן לעשות כפסיכולוג קליני כאשר לא מסיימים את ההתמחות של 3 השנים?

תנאי קבלה

כדי לבדוק תנאי הקבלה במוסדות השונים תצתרכי לפנות למוסדות עצמם. כל מוסד ותנאיו המבוססים בין היתר על הקורסים שלמדת הציונים המסלול שמעיניין אותך ומספר הנרשמים באותה שנה ועוד. בכדי לברר לגבי לימודים בחו"ל פונים בדרך כלל לשגרירות הארץ בה מעוניינים ללמוד. והתחום הקליני: בכדי לעסוק בעבודה טיפולית קלינית החוק מחייב התמחות. ללא ההתמחות ניתן לעסוק בתפקידים בהם נדרש תואר כללי במדעי הרוח והחברה במגזר פרטי או ציבורי.

Orbital1

New member
שאלה

בסדר אבל מי שלמד פסיכולוגיה במגמה הקלינית בארץ במה הוא יכול לעשות (ז.א לפני שהתחיל את ההתמחות) למה הכוונה ב:"ללא ההתמחות ניתן לעסוק בתפקידים בהם נדרש תואר כללי במדעי הרוח והחברה במגזר פרטי או ציבורי." לאילו תפקידים הכוונה?

עבודה לתואר כללי

מי שלא סיים התמחות יוכל לעסוק בתפקידים שונים בתחום משאבי אנוש וניהול כוח אדם, דרגות שונות של תפקידי ניהול במגזר הציבורי במשרדי ממשלה ובמגזר הפרטי, תפקידים שונים בתחום התקשורת ועוד. הממשיכים לתארים מתקדמים יכולים להשתלב במערכת ההוראה והמחקר באוניברסיטאות ובמכוני מחקר.

למעלה