חיפוש מנחה

missy89

New member
חיפוש מנחה

איך הייתם יוצרים קשר ראשוני ומנסחים מייל שמראה על רצון לעבוד עם מנחה מסויים? כמובן בצורה שלא תפגע בסיכויי גם אם אקבל דחייה. ממה שראיתי בדרישות אם מרצה פקולטה ממליץ לועדת הקבלה הסיכויים הם כמעט ודאיים לקבלה
אשמח לדוגמאות

Philip Jr

New member
תראה, בתוכנית שלנו למשל

אין באמת "ועדת קבלה", הועדה מורכבת מהפרופסורים במחלקה, וכל אחת ואחד מהם בוחרים את המועמדים שהם הכי מעוניינים בהם. בהחלט יש מקום ל - Input מקולגות, אבל בסופו של דבר כל פרופסור מחליט את מי הוא מעוניין לקחת. במחלקה שבה דברים עובדים כך, זה לגמרי ודאי שאם מנחה מעוניין בך, תתקבלי.
&nbsp
יש מקומות בהם הדברים עובדים אחרת, ויש כמה ועדות/שלבים לקבלה. במקרים כאלו הסיכויים להתקבל קשורים בקשר פחות חזק לעניין של מנחה פוטנציאלי כזה או אחר.
&nbsp
בכל מקרה, אני לא חושב שאפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.. אם שולחים מייל וזה ממש לא הולך, זה כנראה יפגע בסיכוייך להתקבל.. אלא אם המחלקה פועלת באיזו שיטה לפיה אין לאותו המנחה שום השפעה על מי מתקבל ומי לא..
&nbsp
ולסיום לגבי איך ליצור קשר - ממליץ קודם כל לעבור על שרשורים קודמים, כי זה נושא שעסקנו בו הרבה. יש על זה גם קצת במאמרים. בכלליות, נהוג להציג את עצמך, לתאר בקצרה את הרקע האקדמי שלך והעניין שלך במנחה המדובר, ולנסות לפתוח דיון על מחקרים שסקרנו אותך, ואולי כיוונים או רעיונות מקוריים משלך שקשורים בהם. הטריק הוא לעורר את סקרנות המנחה, בלי להאריך יתר על המידה וכמובן הכל בנימוס וכבוד רב.

missy89

New member
תודות על התגובה המהירה

להבנתי יש ועדת קבלה כללית ולאחר הקבלה, המחלקה מצמידה מנחים (בהתאם לתחומי העניין והמחקר) המנחה יכול גם להתחלף במהלך הזמן בכפוף לשינויי התזה.
השאלה איך זה לא הולך, אם המרצה הזה ספיציפי לא מעוניין לעבוד עימי או שפשוט הוא לא רואה לנכון לענות למיילים כאלה. והוא לא הכתובת אלה המזכירות

WhiskyPriest

New member
את בטוחה שקראת את המידע נכון?

את עושה תואר MA או תואר מחקרי (דוקטורט) ?
במקרה הראשון אינך צריכה מנחה טרם הגעתך ופניה לא תעזור.

Oxfordshire

New member
זה תלוי במנחה

אני שלחתי מיילים למרצים ב3/7 אוניברסיטאות, בפורמט הזה:
&nbsp
Dear Professor X
&nbsp
I have recently graduated from X university with a B.Sc in X, and I am currently applying to...
&nbsp
עוד פסקה על העבודה שעשיתי בתואר הראשון ואיך היא קשורה אליו + מה מעניין אותי במחקר שלו.
&nbsp
האם אתה מקבל סטודנטים לשנה הבאה? אשמח לשמוע עוד על הפרויקטים שאתה עובד עליהם כרגע ועל המעבדה שלך באופן כללי.
&nbsp
בנוסף, האם תוכל לשלוח לי עותק של המאמר X? ראיתי שהוא כרגע בreview אבל ממש אשמח לקרוא את הגרסה המלאה כי X Y Z.
&nbsp
-----------
&nbsp
אחד מהם ענה ישירות, שאל על הGRE/TOEFL ולא חזר אלי מאז (כנראה דחיה).
השני שלח אימייל אוטומטי - קיבלתי ראיון באונ' הזו אבל אצל POIs אחרים. ביקשתי להתראיין גם איתו כשאני מגיע לcampus visit שבוע הבא, לא יודע אם זה יקרה.
השלישי אמר שהוא look forward to reviewing your full application, קיבלתי ראיון שם ונכנסתי לshortlist, מחכה להחלטה סופית.
&nbsp
בסה"כ נראה לי ששווה לפנות אליהם, אבל רק אם יש לך סיבה קונקרטית.
&nbsp

missy89

New member
תודה על התשובות. אבל עדיין מדובר במאסטר ורשום שאם מרצה ממליץ

על המועמד, זה ישפר בכמה מידות את הסיכויים להתקבל

WhiskyPriest

New member
יכול להיות שאני טועה,

הסיבה שאני ״מתחקר״ אותך כך היא שיש מרצים שרואים בפניות כאלו כנדנוד מיותר,
האם את בטוחה שאלה הנהלים בקינגז? יכול להיות שהם נוגעים לresearch postgraduates 8 ולא לtaught postrgraduates?
אני לא רואה איך יהיה נזק ממשי בפניה שלך, אבל אם באמת חשוב לך לעבוד עם מישהי ספציפית, יהיה חכם יותר לפעול לפי הנהלים, שלפעמים בבריטניה הם כמעט קדושים.
במידה וזה מידע שפתוח לקהל, תוכלי לרשום איפה קראת את זה?
&nbsp

למעלה