חיפוש מידע

האמיתית

New member
חיפוש מידע

שלום לכולם יש לי מספר שאלות בנוגע לחיפוש ביבלוגרפי, כל עזרה ולו לגביי אחת מהשאלות תתקבל בברכה ובהמון תודה (מראש!) אני מעוניינת למצוא מאמרים אקדמיים בנושא מסוים מתוך כתבי עת שנמצאים בספרייה באונ' ת"א. השאלה היא האם אני נכנסת קודם ל-TD NET /ULI/ULS? איך אני בודקת את מיקומם בסיפרייה? מהו המאגר לחיפוש ספרים בעברית ע"פ תחומים? כיצד אני מחפשת אילו מאמרים יש בתוך כתב עת מסויים שבחרתי לבדוק מה יש בו? במידה ומצאתי מאמר שאני מעוניינת בו (שהטקסט המלא לא מופיע במאגר ואני צריכה את כתב העת בסיפרייה), כיצד אני מאתרת אותו? שוב תודה על כל סיוע

חייםלוי

Member
מנהל
אנסה להבהיר קצת

אם הנושא הוא ביהדות אפשר להיכנס מהבית לרמב"י - רשימת מאמרים במדעי היהדות. לינק בקישורי הפורום - כלי יעץ מקוונים. אם הנושא אינו ביהדות את חייבת להגיע לספריה אוניברסיטאית כלשהי ולחפש שם משום שהמאגרים פתוחים רק למי ששילם עבורם ואלה הספריות הגדולות. ULS רק מציין באיזה ספריות בארץ נמצא כתב העת אבל אינו מהווה מפתח לתוכן של כתבי העת ULI - קטלוג של מונוגרפיות (ספרים) בספריות בארץ, בעיקר של אוניברסיטאות ומכללות. הקטלוג אינו מהווה מפתח לנושאי הספרים. על מנת להגיע לנושא צריכים להיכנס לאחד הקטלוגים המקוונים של ספריה גדולה ולחפש שם. את לא יכולה להגיע מהבית לטקסטים מלאים של מאמרים משום שזה עולה כסף וניתן רק דרך הספריות האוניברסיטאיות. אם את גרה באיזור ת"א תגשי לספרית האוניברסיטה ותעשי את כל החיפושים שם. אם גרה באזור אחר תגשי לספרית אוניברסיטה הקרובה למקום מגוריך.

תוספות

במדעי החיים והרפואה ניתן לחפש ב PubMed אם יש טקסט מלא למאמר יופיע שם קישור. בחלק מהמקרים הטקסט המלא הוא חופשי (יש כתבי עת שאחרי פרק זמן מסויים משחררים את המאמרים או כאלה שהם לגמרי open access) ובאחרים נדרש חיבור דרך האוניברסיטה (בהנחה שהאוניברסיטה מנויה על אותו כתב עת). בתחומים אחרים אני ממליץ על חיפוש דרך TDNET או ULE (באופן אישי אני מעדיף את הממשק הישן של ה- ULE), שם תוכלי לראות האם לאונ' ת"א יש גישה לאותו כתב עת ואם לא באילו ספריות אחרות הוא נמצא. כל זה בתנאי שאת יודעת בדיוק מה את מחפשת. לחיפושים כלליים כדאי לגשת למאגרי המידע למיניהם שהספריה מנויה עליהם. לגבי גישה מהבית: הרבה אוניברסיטות מאפשרות גישה מהבית לכתבי עת ומאגרי מידע שהספריה מנויה עליהם לסטודנטים לתארים מתקדמים. לפעמים זה כרוך בתשלום ו/או בהתקנת כרטיס כלשהו במחשב. שווה לבדוק (בד"כ ביח' המחשב באוניברסיטה). אם אין אפשרות כזאת צריך להתחבר מאחד המחשבים בספריה.

למעלה