חיפוש מורה

michaA

New member
חיפוש מורה

אני חושב להתחיל ללמוד שיאצו\ טווינה. אני מחפש מורה ללימוד של פעם בשבוע אפשר בקבוצה קטנה. לא מחפש בתי ספר גדולים אלא קבוצה קטנה ,איכותית ובעיקר מורה רצוי דרומה מת"א אבל לא מחייב מישהו שיוכל לסבול נודניק כמוני. לא מצאתי כלום בלוחות ולכן השאלה תודה מראש

Orrza

New member
לאיזו מטרה תרצה ללמוד?

אני מציע לחשוב טוב טוב איזו מטרה יש לך בלימודים הנכספים. יש המון מטפלים עם נסיון בהוראה שממש ישמחו לקפוץ על הרעיון, כולל עצמי. אבל צריך לזכור שלצערנו, המכללות ובתי הספר שמלמדים את המקצועות האלו הם אלו שמוסמכים להענק בסופו של דבר תעודת מטפל. תעודת מטפל הנה תנאי ראשי לקבלה לעבודה בתחום ולרכישת פוליסת ביטוח, שבלעדיהן אין הרבה תכלית למקצוע (אם אתה רוצה בזה כמקצוע...). אם חשקת בלימודים כאלו כדי להעשיר את עולמך, ללמוד עוד דרך ביטוי, לעשות נעים לחבר'ה או לפנק את בן\בת הזוג זה יפה וטוב, ואפילו מבורך... אלו הן שתי הדרכים שאני יכול לחשוב עליהן. כשתחליט מה אתה מעדיף, אולי נוכל לעזור יותר. בהצלחה, אור.

../images/Emo45.gif מסכים ומוסיף...

שאלה חשובה: לאיזו רמה אתה רוצה להגיע. הרבה מורים (כולל אותי) מלמדים קבוצות קטנות ברמה בסיסית, אבל כדי להגיע לרמה גבוהה צריך להשקיע הרבה זמן ואנרגיה. מורה שמלמד רמות כאלה, ירצה תשלום בהתאם להשקעה שלו, וירצה לוודא שהוא לא משקיע בתלמיד שיעזוב באמצע. זו הסיבה שהרבה מורים מציעים קורסים בסיסיים, אבל לימודים ארוכי-טווח יש כמעט רק במכללות. אתה זה שצריך להחליט לאן אתה מכוון.

michaA

New member
דילמה

אני מודה שאני במלכוד מסוים ברורה לי חשיבותה של תעודת מטפל למי שירצה\ רוצה לעסוק בתחום לפרנסתו מצד שני קצת קשה לי לחשוב על לימוד במכללה מעבר לכסף יש לי בעיה "קלה" עם ה"אוירה" שמנסים ליצור במכללות אלו. חוץ מזה שכמובן ישנה בעיה של לוחות זמנים- כאיש משפחה ומפרנס אפשר ללמוד רק אחרי הצהריים. חשבתי להרשם לסדנת ה"ידים טובות" שלך דויד ובסוף אם זכור לך רציתי לחפש אופצית לימודים ארוכה יותר ומליאה יותר. לכן חשבתי לנסות לישם את העצה של פורום אומנויות לחימה- חשוב המורה ולוא דוקה השיטה. האם מכירים מכללה שעונה לקריטריונים? מיכה

כמו שזה נשמע, יש לך בעיה...

אתה מוזמן לראות שיעור "ידיים טובות", אבל זה לא מסלול להכשרת מטפלים. המקום היחיד שאני יודע עליו שנותן קורס למטפלים באוירה מסורתית לגמרי, הוא המרכז לטאו-שיאצו, אבל שם מדובר על מסלול לימודים של 3 שנים. אם החת ששיאצו הוא הכיוון שלך וזה מה שאתה רוצה לעשות - אני ממליץ עליהם! אם לא, יש לך בעיה...

למעלה