חיפוש כפילויות ב-AD

צוללן27

New member
חיפוש כפילויות ב-AD

שלום רב וחג שמח, בזמן האחרון אני מקבל הודעה EVENT VIEWER על שבון של מחשב שמופיע פעמיים אבל כאשר אני מחפש אותו ב-AD אנ ילא מוצא כלום. שאלתי היא האם ניתן למצוא כפילויות עם איזה כלי, והאם ניתן למחוק אותם ? תודה מראש, צוללן

בעז 21

New member
שאלה

אתה מחפש את החשבון בDC הספציפי שבו אתה מקבל את הודעת השגיאה? כי יכול להיות מאד שהDC עדין לא התרפלק לשאר הDC ברשת..

צוללן27

New member
מצב הרשת כיום

DOMAIN אחד. שני DC, מחוברים ב-LAN ז"א שאין בעיה ברשת ביניהם. זה המקרה שקרה. התקנתי מחשב חדש, חיברתי לDOMAIN ולאחר החיבור הופיע EVENT VIEWER שלמחשב הזה אין חשבון בDOMAIN הסרתי אותו מDOMAIN מחקתי כל אזכור. חברתי מחדש לDOMAIN ומאז אני מקבל את ההודעות.. מה עושים ? הרשת היא WINDOWS 2000 DOMAIN ללא EXCHANGE. תודה מראש, צוללן

antidot

New member
---->

אין דבר כזה "כפילות אובייקטים בAD". בAD תקין (ואני לא אכנס לדברים ביזאריים וmangled attributes), לא ייתכן מצב בו לשני אובייקטים יש sAMAccountName זהה באותו domain. ההודעות שאתה מקבל, הן כנראה מצד הרשת ולא מצד הDB של AD. ז"א שיש עוד מחשב (שכנראה לא שייך לדומיין), שיש לו שם זהה לשם של מחשב שכבר קיים ברשת.

בעז 21

New member
ברגע שאתה מוסיף

ידנית computer account עם שם שקיים כבר בAD אז אתה גם מקבל הערות ביומן האירועים.

antidot

New member
לא

אתה פשוט לא יכול דרך GUI ליצור חשבון מחשב בעל שם זהה. אפשר דרך קוד, אבל אני לא הולך להסביר לאחרים איך להרוס את הAD שלהם.

למעלה