חיפוש הספר Iron in Archaeology

hadas7373

New member
חיפוש הספר Iron in Archaeology

הספר הזה, מאת (Pleiner, R. (2000, אינו מצוי בספריות בארץ. בדקתי ב"מאגר ארצי", הכולל את כל הספרים באוניברסיטאות ומכללות. לכן אשמח מאוד באם מי שברשותו הספר, ייצור איתי קשר. בתודה ובברכה, הדסה.

Lakedaimon

New member
נכון אבל יש כמה דברים אחרים שלו...

Pleiner, R. 1993. The Celtic sword. Oxford נמצא בכמה ספריות, ת"א ועוד בספריה של העברית יש את Archaeometallurgy of iron, 1967-1987 :International symposium of the Comite pour la siderurgie ancienne de l’UISPP, Liblice 5-9 October 1987 /R. Pleiner, ed ואת Pleiner, R. 1969. Iron working in ancient Greece מהו תחום העבודה? נוכל למצוא מאמרים...

hadas7373

New member
הסבר לחיפוש אחרי Pleiner 2000 דווקא

לכב' Lakedaimon, מנהל אתר "פורום ארכיאולוגיה", תודה על תגובתך. הסבר: בספר (Iron and steel in ancient times (2005, בעמ' 74 (מצאתי בגוגל ספרים) נאמר: "The famous dagger... which was found... in the tomb of Tut Ankh Amon, was apparently made of meteoritic iron (Carter... Coghlan... Waldbaum 1980; Pleiner 2000), but the documentation for its composition is rather vague Aitchison (1960:32) was convinced that it was a bloomery product Pleiner 2000 מוצג לעיל כתומך בדעה שפגיון תות-ענח-אמון הוא כן עשוי מברזל מטאוריטי. מעניין אותי מאוד לקרוא על סמך מה Pleiner, (בספר מאוד עדכני (Iron in Archaeology", 2000", ולא ספר אחר, אולי מיושן משנות ה-80), עדיין ממשיך לתמוך בלי ספק בקביעה הנ"ל, למרות שלא ידוע במדויק אחוז הניקל שבתוכו (הבנתי שיש מוזיאונים שנמנעים מלהעביר פריטים יקרי המציאות לבדיקות מעבדה). עד כאן ההסבר. לצערי ספר זה גם לא מצוי למכירה ברשימות אמזון ספרים ובארנס-נובל ספרים. אשמח אם תסייע לי להתקדם מנקודה זו. בתודה ובברכה, הדסה.

Lakedaimon

New member
האם ניסית להתחקות אחרי ההפניות האחרות?

מיהם Carter... Coghlan... Waldbaum 1980? ההרכב הכימי של הפגיון (אני מניח) שלא השתנה מאז מציאתו בשנות ה20 של המאה הקודמת, אני בד"כ מתחיל מהמקור הישן ומתקדם הלאה, תמיד אני מוצא שהחדשים בחרו להתעלם מפרט אקוטי כלשהו בעבר...

Lakedaimon

New member
מצאתי בשבילך משהו בינתיים על הנושא

נסי לבדוק עם זה עונה על חלק מהשאלות שלך - או לחילופין בהפניות שם יכול להיות משהו שיתאים לך...

למעלה