חיפוש גן

mamick

New member
חיפוש גן

יש לי שאלה קצת טכנית: איך הולכים לראות גנים? פשוט באים או מתקשרים קודם בשביל לקבוע? ואם פשוט באים, באיזה שעות (מדובר בביקור ראשוני)? יש לי ברשימה יותר מעשרה גנים, על כל אחד מהם קבלתי המלצות. אז יש לי הרבה עבודה. כדאי לקחת יום חופש ולבדוק את כולם (או את רובם) ביום אחד או עדיף לצאת מהעבודה לשעה ולראות גן אחד כל יום? אני מתכוונת בביקור הראשון רק לראות את הגן, את הצוות ואת הילדים (את המאמרים של הפורום בנושא הדפסתי מזמן וכמעט למדתי בעל פה). ולמקומות שימצאו חן בעיני אני מתכוונת לחזור ולשאול את כל השאלות הטכניות ולערוך עוד כמה ביקורים. אז מה אתם אומרים?

לאה_מ

New member
לביקור ראשון את יכולה להגיע בתיאום

מראש. גנים שנראים לך, אני מציעה לך לבוא לראות שוב, ואני מציעה לבוא דוקא בשעות ה"קשות" (הכי טוב, לדעתי, בזמן שסביב ארוחת הצהרים וההשכבה לישון - זה זמן שבו הילדים עייפים ועצבניים, והתפקוד של הצוות מאד חשוב). גן שימצא חן בעיניך בזמנים כאלה, ימצא חן בעיניך גם בזמנים הרגועים והנוחים יותר. שימי לב איך נראים לך הילדים בגן - שמחים? עסוקים? או משועממים? איך האינטראקציה ביניהם? ובינם לבין הצוות? ואת כמובן מוזמנת להתלבט יחד איתנו, כשתגיע העת.

mamick

New member
תודה. ואני בהחלט אשמח להעזר בפורום

בתהליך הבחירה.

ורד302

New member
רצוי לתאם מראש

אם כי אפשר גם פשוט לבוא. אם לא תתאמי, אני מאמינה שיקבלו אותך, אולם יכול להיות מצב שבעלת הגן לא נמצאת בדיוק, או שזה היום החופשי של הגננת/המטפלת. לעיתים זה בשעה שבעלת הגן/הגננת לא תהיה פנויה להסביר לך מה שתרצי. לגבי בחירת הגן אני אתן לך כמה טיפים: * אינטואיציה: גן שנותן לך הרגשה טובה, שאת מרגישה שהוא מתאים * היחס של הצוות כלפי הילדים וכן של אנשי הצוות זה כלפי זה * לגבי צוות הגן: האם הצוות שאת רואה באותו יום זה הצוות הקבוע? האם בעלת הגן היא הגננת? כמה שנים עובדת הגננת באותו הגן? כנ"ל לגבי המטפלות. אם נודע לך שיש תחלופה של גננת ומטפלת בכל שנה - זה מעיד שמשהו שם לא כל-כך טוב... * לא להסתנוור מדברים שנועדו לעשות רושם על ההורים (לוח הורים יפה, תפריט ארוחה שבועי, קישוטים בגן, עבודות יצירה יפהפיות שהגננות עשו בשביל הילדים...) לעיתים זה נועד לחפות על הדברים השליליים. כל הדברים שכתבתי נאמרים מתוך נסיוני כגננת שכירה בגנים פרטיים, שאני לא הייתי רושמת אליהם את הילדים הפרטיים שלי!

niritcat

New member
מציעה לתאם מראש, ובהתחלה לפחות,

לראות רק גן אחד או שניים ביחד. קחי לך פסק זמן בין הגנים, כי זה יתן לך זמן להגדיר יותר טוב מה את מחפשת. ומסכימה לחלוטין עם ורד - לכי על אינטואיציה - איפה נראה לך. איפה יש אווירה טובה ורגועה. ושימי עין על הצוות. היחס לילדים ושל הצוות אחד לשני. אל תתרשמי מהמחיר. ראיתי גנים במחיר גבוה שגם כלב לא הייתי משאירה שם להשגחה. ולדעתי גם חשוב מקום שקרוב אלייך או לעבודה. מקום שזה לא עונש להביא או לקחת את הילד ממנו כל יום.

אפרתש

New member
תיעזרי בחברים (ובנו ../images/Emo13.gif )

כשאני חיפשתי גנים הייתי מספרת אחרכך לחברות ומתארת מה ראיתי. הרבה פעמים, מתוך התיאור שלי, הן הצליחו לעלות על נקודות שאני החמצתי.

mamick

New member
../images/Emo26.gif תודה על העצות. בעידודכן...

התחלתי היום את הסבב. ראיתי גן אחד בלבד וכבר אני מבולבלת. הגן גדול (משלושה חודשים עד גיל 6), ותיק ומומלץ. הייתי רק במבנה של הקטנים. בכל קבוצה עד 15 ילדים על 3 אנשי צוות (גננת ושתי מטפלות). כולם נראים מאושרים. הגננת בקבוצה הרלוונטית נראית מקסימה. היתה לה ילדה מנונמת על הידיים ועוד שני ילדים ששיחקו לידה. שאר הקבוצה ישנה בחדר אחר עם המטפלת שליטפה ילד אחד שכנראה התקשה להרדם. (הילדים בני שנה וקצת). ראיתי גם את הקבוצה של גדולים קצת יותר (שנה וחצי ויותר). הם שיחקו בחוץ. חייכו. הגננת הקריאה להם סיפור והראתה תמונות. הרב השתתפו, חלק עלו על מגלשה. המטפלת ישבה בצד עם ילד על הידיים. עד כאן הכל טוב (או שפספסתי?) אחרי הסיבוב בגן דיברתי עם בעלת הגן. היא דוקטור לחינוך. בנתה תכנית יחודית ורציפה לגן שלה. יש לה אינסוף ניסיון. התפריט של הגן נבנה על ידי בעלה הפרופסור (הם עושים את החומוס שלהם בעצמם). עוקבים אחרי התפתחותם של הילדים ומיעצים להורים. אין עונשים, מראים לילד איך כן צריך לעשות ומספרים לו איזה ילד טוב הוא. כל ילדים בגן הזה משתפים פעולה: אוכלים הכל, ישנים בזמן וכו'. יותר מידי טוב, לא? אמרתם אינטואיציה? האינטואיציה שלי אומרת - זה קצת לא אמיתי, אפילו מזויף . מצד שני, מה כבר אפשר לבקש? מה רציתי שהיא תגיד? סה"כ נראה שטוב שם לילדים. האמת, אני לא מחסידי האינטואיציה (לפחות שלי), יצא לי כמה פעמים לשנות את הדעה על בן אדם. בקיצור, אני מבולבלת. ורק גן אחד ראיתי...

ורד302

New member
אז תראי גנים נוספים

בהשוואה לגנים אחרים, תוכלי לקבל פרספקטיבה נכונה יותר.

agur

New member
לכי לראות עוד גנים

נדמה לי שאני יודעת על איזה גן את מדברת. אנחנו לא אהבנו. כשתהיה לך פרספקטיבה מכמה גנים ותבררי עם עצמך את החסרונות מול היתרונות יהיה לך (אולי) קל יותר להחליט. מעבר לזה את יכולה לחזור לגן הספציפי הזה להתרשמות שניה. בהצלחה.

למעלה