חיפוש אחר המופלא...

golan32

New member
חיפוש אחר המופלא...

מישהו קרא את חיפוש אחר המופלא? נכתב ע"י אוספנסקי

ald1357

New member
קראתי את רובו

קראתי את רובו אך לא הייתי מסוגל להמשיך, אוספנסקי עצמו היה מיסטיקן ואכן מה שמתואר בספר הוא תוצאה של הרבה מחקרים וידע אישי שלו בנושא אלא מה מרוב עצים לא רואים את היער, זאת אומרת מרוב התמקדויות בפרט פרטים אתה מאבד אצלו את רוח הדברים שהיא היא החשובה, הוא כאילו מביא לך את תאור הגוף בלי לחבר אותך לנשמה, יכול להיות שתאור הגוף הוא מטרה מספקת אבל אני מחפש תמיד את הנשמה, קראתי אותו לפני מלאן זמן ואני לא חושב שאקרא אותו שנית

המממ,

בתור רוסיה גאה:)-קראתי את אוספנסקי אבל...אמרתי לך כבר פעם-אני לא מבינה למה אנשים לא הכירו את הספרים היותר...אזוטריים שלו כולם מכירים את הספרים הקלאסיים שלו,אך משום מה-אם תסקור כמה יוצאי בריה"מ-שתיאורטית-גדלו על ספרי הקלאסיקה-רובם יתפלאו לשמוע כי הוא כתב על רוחניות(לא מתה על המילה/הגדרה הזו) להבדיל-אך "החיפוש אחר הצופלא"-הוא דומה ל"מלחמה ושלום"-אתה נכנס לחלק של המלחמה-ואתה מדלג עליו,ואת השלום אתה קורא אם אתה לא בא מוכן לחלוטין לספר-הוא ישעמם אותך בגלל זה,לרוב-אני משתדלת לא לקרוא יותר מדיי מספר אחד-ברצף,כדי שזה לא ישעמם זה ספר,שאדם שלא מוכן עדיין לקרוא אותו יכול להחשיב ל"מונוטוני",לא "צבעוני" מספיק כמו,למשל-סת',שקרא אותו,ולא יכל לסיים כך ש...אבל מה שלא כתבת הוא-מה אתה חושב על היצירה הזו?

ald1357

New member
שמח שאת גאה להיות רוסיה

אבל את רוב מה שאנחנו חווים פה כשולי התרבות הרוסית, נאמר בהמעטה לא הייתי מתגאה בכך, וחס וחלילה שלא תחשבי אני מתכוון איישית, ואולם זה נושא לדיון בפני עצמו, אכן את אוספנסקי קראתי ממש מזמן והדגש הוא על מזמן מבחינת ההתפחות ההבנתית של שלי את העולם יכול להיות שאם אקרא אותו היום שוב אחווה אותו אחרת לחלוטין, באופן כללי אני לא אוהב לקרוא דעות מוגמרות של אנשים אלא אוהב לדלות מהן תחושות ואינטואציות וזה מה שהיה חסר לי בספר ההוא , אומן טוב יוצר את המדיום שלו כמשדר של משמעויות סמויות שמגולמות מתחת לכמה שפחות פרטנות אלה מסתפק ברוח הדברים, ואוספנסקי בשבילי הוא צייר הפרטים ולא התמרור האינטואטיבי למשל כמו קרלוס קסטנדה, או כתבי הטאו, אפרופו עניתי לך על השאלה של הקוהן אמנם במאוחר קצת מאחר ואני לא נכנס תכופות לכאן גם את סת לא קראתי בדיוק בגלל אותן סיבות לא רוצה מזון מעוכל רוצה שורשי דברים למזון מעוכל יש את הטעם והריח של הפרשנות האישית של אותו האדם מקווה שהצלחתי להעביר פה תשובה ונעים להכיר אותך

תגובה מסטולית(אמצע הלילה)

עקב השעה המאוחרת(למרות שבד"כ אני רק מתעוררת בה-אני אקצר ראה... מה שאתה רואה-הוא מהה שאתה בוחר לראות התרבות הרוסית היא אחת התרבויות הכי עשירות שראיתי בחיים שלי(וטיילתי בחלק גדול מהעולם) הספרות,האומנות,האוכל,המסורות.... הכל שטחיות היא לומר על ישראל ארץ ללא תרבות מכיוון שלא מצטטים כאן את שייקספיר,כפי שאני רגילה-בעל פה שטחיות היא לומר שמורוקאים הם מתקופת אבן כי הם צעקניים..... קל וחומר לומר על תרבות שנחשבת אחת הגדולות בהיסטוריה למשהו שלא ראוי להתגאות בו אתה מזכיר לי את עצמי לפני שנסעתי עם בן הזוג שלי דאז לרומני-מולדתו כמה טיפשים היינו חשבנו שנגיע למקום של קמצנים,מלא בדאצ'ות,וכפרים והגענו למקום מדהנים,פשוט עוצר נשימה ואותו הדבר עם טיול השורשים שלי,של כמה החודשים,לפני כשנה לבריה"מ כמה שמחה הייתי שלא נתתי לדברים שהם בגדר מעטה חיצוני להטעות..... כמובן שאין זה אישי... פשוט צריך לדעת לראות גדולתם של מקומות,דברים,אנשים דברים פשוטים(כמו...זונות),ודברים שהם אימפריות(כמו חבר העמים/רוסיה/בריה"מ)

המ-לכל הרציניים בינינו,

"רוסיה"-מאר בצחוק... אני יהודיה יהודיה מאוד מאוד גאה יהודיה שהיא עולה וותיקה מבריה"מ(חבר העמים דאז)-וגאה ביותר גם בעובדה זו

evc

New member
מצטרף לדברייך.

תתגאי בתרבות הרוסית,ובצדק.רבות שהוציאה מתוכה מלחינים, משוררים, סופרים ורבים וטובים אחרים. אני מתגאה במוצאי (או לפחות מוצאו של סבי) ,ואני חושב שגרמניה ורוסיה הן המדינות התרבותיות ביותר. נ.ב כמתעב גזענות אהבתי את מה שכתבת על הצעקניות ומופשטות הדברים. מקווה שזה לא נכתב בציניות.

הי,

תודה רבה לך על החיזוקים אני כבר כמה ימים נדהמת ממה שאני מקבלת במסרים,ומנסה לכתוב שוב ושוב שאולי,אולי-ניתן להביט בעיניים אחרות על דברים... אינני רוצה ללא רשות לצטט את אשר נכתב אליי(לא היו אלה דברי נאצה),אבל.... אני נזכרת בימים שאני חשבתי כך,בראיה הצרה שלי,לימים.... וחושבת כמה מאושרת אני,שאני מסוגלת להביט על הדברים שונה,היום אחרת,בראיה פתוחה,מקבלת,אוהבת..... "מקבל"-לא מתוך רחמים,לא מתוך סלחנות ופשרה,לא מתוך מתן סיכוי ופתח ל"נזקקים",אלא כי יש כ"כ הרבה דברים שאנו ממאנים לראות בגלל המקובעות שלנו!! אויש!! לעתים... אני,הילדה שגדלה על המוזיאונים והתיאטראות,ההצגות והקונצרטים... "רקדנית הבלט" אני.... אני כ"כ אוהבת את הקלאסיקה,באמת.אך כמה מופלא,להגיע לכפרון קטנטן,באותה הרוסיה,באותה הרומניה,במרוקו... לשבת עם זקני המקום,להביט להם בעיניים,ולהקשיב לסיפורים שלהם.... להתעלם מהסירחון,מהפשטות,מהמילים הלא גבוהות.... להקשיב-ולא חייבים לדעת את השפה ולהבין את חוכמת החיים שלהם... תרבות החיים שלהם..... זה הדבר הכי נפלא ביקום..... evc,יקר, אל תתעב גזענות... אל תתעב... נסה להתעלות מעל לרגש זה.נסה להביט על גזענות או התנשאות בעיניים מלאות חמלה ואהבה. אל תענה לדבר שלילי ברגש שלילי,כי כך אתה תורם להפצתו והגברתו.זה כמו שמישהו ברחוב יאמר לך "לך לעזאזל"-הבט אליו,חייך,ותאמר לו "תהיה בריא,ושיהיה לך יום מקסים".ותתכוון למה שאתה אומר ושוב,המון המון תודה על התמיכה,וסורי על התשובה הארוכה שלך,בברכת יום מלא אור, אני

למעלה