חיפושית לתלמיד.

qwerty69

New member
חיפושית לתלמיד.

שלום,אני בקרוב מסיים לימודי נהיגה וחשבתי לקנות רכב ,אוטומטית עלה לי בראש חיפושית,לא בגלל שהוא זול (כל דבר הוא יחסי) - אלה בגלל שאני אוהב את הרכב הזה. :) הבעיה היא שאסור לרכב אספנות לנוע בבוקר עד 9 אני חושב בכביש,אז צריך למצוא אחת שהיא לא אספנות. בעיקרון הרכב לנסיעה בית - בית הספר ונסיעות קצרות בסופי שבוע. איך הרכב מבחינת נוחות? - מודע לעובדה שהרכב לא הכי נוח,אבל סביר? מנוע - איזה נפח? המליצו לי על ה1300 סמק ,כמה עושה בערך לליטר? כמו שהבנתי הרכב הוא הנעה אחורית ,אז אני טיפה חושש שיהיו לי בעיות איתו בחורף למרות המנוע החלש. והשאלה הכי חשובה,ביטוח,האם העלות של הביטוח לרכב היא כמו לנהג צעיר על רכב רגיל? או בגלל שהרכב ישן אז העלות יותר נמוכה? מה אני יכול לקנות ב7 אלף ש"ח? המחיר לרכב נטו לא כולל ישור קו אחרי הקניה,או שעלי לחסוך עוד כסף? מצטער ששאלתי כ"כ הרבה שאלות,אבל אני רוצה להיות בטוח לפני ואם אני אקנה את הרכב. תודה רבה. אריק.

Fitch

New member
אהלן אריק, יא צעיר ../images/Emo8.gif

חיפושית שאינה אספנות קשה למצוא, אך גם אם תמצא מחירי הביטוח לנהג חדש וצעיר כמוך יהיו מרקיעי שחקים - כ-2400 ש"ח ביטוח חובה ועוד 1000 ש"ח לצד ג'. אין הנחות לרכב ישן, כל עוד הוא לא רשום כאספנות. האיסור לרכב אספנות הוא ימי חול בין 7:00 ל9:00 - ולכן אתה בבעיה. הרכב רך, אך לא נוח, ולא מרגיש בטיחותי, וגם לא כזה - סביר בהחלט, אך לא רכב מאמצע שנות ה90. המנוע 1300 הוא הכי נפוץ, וגם אני ממליץ אותו. הצריכה היא פונקציה של כיול נכון של המערכות ותקינות מכאנית, יכול לנוע בין 5 ק"מ לליטר אחד, ועד 15 ק"מ לליטר. ב7 א' תוכל למצוא חיפושית להתחיל איתה, אך תצטרך להשקיע בה (יש האומרים בלי סוף, כי זה באמת לא נגמר). ביותר מזה, מישהו אחר כבר השקיע, ולכן אתה תצטרך להשקיע פחות. אך בכל מקרה מומלץ להתחיל ממחיר קניה גבוה יותר (אך הכל יחסי). הייתי באותו סרט כמוך, רק שלי ההורים לא הרשו - אז קניתי רכב מודרני, חמוד, נוח ובטיחותי ונסעתי איתו. אני לא אומר לך לרדת מזה, אך יש לשקול זאת בכובד ראש, כי מדובר על הוצאה לא קטנה. שיהיה בהצלחה, ניר.

bruck

New member
חיפושית

אחד הרכבים הכי טובים ואמינים שיש. כיף של תחביב. מכוון שאני מבטח רכב לא אספנות: ההבדל בין רכב אספנות ללא אספנות הוא בסה"כ כ-70 שקלים לחודש. ואתה יכול לנסוע בין 7--9 ללא דאגות. בהצלחה.

jako1234

New member
אוי באמת נעם..

70*12 זה הוצאה של 840 שקלים בשנה לתלמיד זה הרבה כסף. זה יותר מכפול ממה שאני משלם 520 שקל בשנה משהו כזה.. לדעתי אם מישהו הולך לקנות רכב שהוא מראש יודע שהוא לא רוצה אספנות שכבר ילך על שנות ה80. גם חדש יחסית וגם לא אספנות וזה הדגמים החדשים (של לפני 25 שנה) אישית כבעל לחיפושית מדהימה מודל 68 אני אומר לך בכנות. אין מצב שאני נוסע אחרי 7 או לפני 9 הרכב הזה בול השלים את הצרכים שלי עם שעות העבודה והלימודים כן כן אני צריך לסוע בין 7-9 אבל זה רק ביום שישי. גם חגורות אין לי שככה כל ניידת עוצרת אותי (ולעזזל זה קורה הרבה) הם שואלים "למה אתה לא עם חגורה" ואני משיב "כי אין חגורה" "למה אין חגורה" והתשובה שאני תמיד אוהב לתת "הרכב שנת 68 אני לא חייב לשים חגורה ואני לא ישים" ואז תמיד יש את השוטר המפגר.. "תן לי רישיונות..זה לא יכול להיות שהרכב שנת 68 והוא נוסע ככה" ואני מראה לכל שוטר את הרישיונות והוא מקפל את הזנב והולך לו לדרכו. זה יתרון על המנאיק (אם יש פה שוטר אז אני מתנצל מראש, ככה קראנו למשטרה בשנות נעורינו) יאללה תהנה ותעשה טובה תדווח על החיפי שלך צבעת אותה? תיקנת אותה ? קנית אוטו חדש? ישי

דרור 914

New member
לא מבין למה אתה מתגאה בנסיעה בלי חגורות?

ממש ממש לא מבין זה המסר שאתה רוצה להעביר ? שנסיעה בלי חגורות זה סבבה? דרור

jako1234

New member
תקשיב..

חיפושית זה אחלה אוטו אמין מאוד ונעים לנהיגה אם אתה בחור שרוצה לעשות רייסים עם החבר'ה אז תרד מזה. אבל אם אתה רוצה חיפושית טובה תבדוק שהגוף שלה ללא חורים ברצפה אין רקבונות מצב מכני טוב גומיות טובות (במיוחד בחלונות, זה עסק רע לחפש גומיות לחיפושית וגם יקר) אם יש מכות פה ושם או ריפוד מעפו אז סבבה לך על האוטו זה משהו שאתה עושה עם הזמן גם שתיהיה בצבא אתה תרגיש כלכלית איזה כיף שההוצאות שלך זה רק 500 שקל ביטוח בשנה + דלק ותיקונים (אממ כמו כל אוטו) העיקר שים לבחורה שמן שיהיה לה תמיד אל תזלזל בטיפולים. ויש לך ראש שקט לעוד המוווווווון שנים אם בא לך קצת להתרשם תבוא למפגשים תשאל את החבר'ה שם תראה חיפושוית בגודל טבעי. אולי זה בכלל לא מתאים לך..? אני בטוח שאם תגיע למפגש ותשאל שאלות אנשים ישמחו לענות לך. באופן אישי רוב העצות שקיבלתי הם מאנשים הפורום שקיימתי עמם שיחות טלפוניות ובמסרים ומאוד נהנתי מעצותינם המקצועיות. בהצלחה ישי

qwerty69

New member
אני לא הולך לעשות רייסים.

אם הייתי רוצה היתי קונה הונדה סיוויק. :) אני מחפש רכב יפה ופשוט,עם מכניקה פשוטה יחסית כי אני גם רוצה ללמוד על המנוע וגם לעבוד על הרכב בעצמי. הביטוח זו לא הבעיה כי ההורים שלי יעזרו לי בקטע,פשוט רציתי לקבל מושג כמה בערך זה עולה. הדלק זו הבעיה היחידה שלי, אני לא רוצה לבזבז את כל הכסף מהמשכורת על דלק. כך שזה חשוב שהרכב יהיה חסכוני.

bruck

New member
עוד קצת פרטים

ראשית כמו שאמרתי 70 שקל ביטוח לחודש זה לא הרבה וזה שווה את היכולת לנסוע בין 7-9 -רכב גרמני מנוע 1200 מטופל יכול להגיע גם לצריכה של 1:14 דבר שאף רכב נורמלי לא מגיע אליו. (מי שלא מאמין שישאל את בבנה) -אם תחליט שאתה רוצה רכב שלא נרשם כסטטוס אספנות פנה אלי. נעם

qwerty69

New member
תשמע יש לי יחסית הרבה זמן לחפש.

שאני מסיים ללמוד נהיגה בהנחה שהמורה יגיש אותי לטסט ,זה כמעט חודשיים +- של המתנה לטסט =\ אני רק עכשיו התחלתי לברר על כל העניין,אז בבוא הזמן נדבר :)

oz buggy

New member
חיפושית לתלמיד.

קראתי ברפרוף את כל ההודעות בשרשור והבנתי שאין טעם שאני אקרא עד הסוף כל הודעה בגלל כל מיני שטויות,אז אני פשוט אכתוב את הדברים שלי. אני כבר שנתיים נוסע עם חיפושית לבית ספר.בהיותי חריג גיל,אני כבר מסוף י' נוסע לבית ספר עם חיפושית.אמנם זה התחיל ברכב אחר,נמשך לעוד רכב אחר,עוד רכב אחר ועכשיו רכב אחר לגמרי,יש לי קצת נסיון בנושא הזה. בכל משך השנתיים עצרו אותי פעמיים בין 7 ל9 בבוקר-וזה בשביל להגיד לי שהכרמן נראית טוב.אם הנסיעה לבית ספר היא באמת קצרה,משוטרים אין לך מה לדאוג,אך מעניין הביטוח יש לך.כשאתה נוסע בשעות האלה אתה בעצם נוסע בלי ביטוח.קח את זה בחשבון. בעניין החורף-שים צמיגים טובים,תהיה רגוע בכיכרות והכל יהיה בסדר.40 שנה החיפושיות שרדו את החורפים שלנו,אין שום סיבה שאתה לא תצליח לגרום לה לשרוד.קח בחשבון שגם עם המנוע החלש של החיפושית,דריפטים היא יכולה לעשות.סע רגוע,הכל יהיה בסדר כמה דלק היא שותה?העיקרון של התשובה תואמת לתשובה אחת מלמעלה.קרבורטור מכוון ונסיעה רגועה-אין שום סיבה שהיא תשתה לך דלק בכמויות.יש חיפושיות שגם שותות פחות מקטנועים על הכביש שלנו.קח דוגמת פינחס וגם הls שלי בזמנו לא הייתה צמאה במיוחד,כשנהגתי בהתאם. שאלת על נוחות-רכב מודרני זה לא.אם נפלת על אחת שעשו לה בולמים,גם אם זה בתקופה של כמה שנים,אתה פחות תרגיש את המהמורות בכביש.שוב,רכב מודרני זה לא,אבל זה גם לא מיני מיינור.מחפש נוחות?תחפש לך חיפושית אמריקאית/סופר ביטל. בקיצור-חפש לך חיפושית אחרי שיפוץ מכני,עדיפות לאמריקאית.אני אישית לא הייתי מחפש אחת שהיא לא אספנות,אבל לשיקולך.

Yossi sc

New member
jako שים חגורות!

חיפושית הוא רכב נהדר אך לוקה מאוד בבטיחות אקטיבית ופאסיבית. חגורה היא האמצעי הכי טוב שלך להגן על עצמך במקרה תאונה וכמו שאתה יודע תאונות בארצינו לא חסר.

qwerty69

New member
חיפושית אמריקאית?

מה העונש בנהיגה ברכב אספנות בין 7 ל 9? בכל מקרה אני לא רוצה להסתכן ,חבל על הרשיון וחבל לי על הכסף. מה ההבדל בין חיפושית אמריקאית לגרמניה? ומה היא סופר ביטל?

ליאת123456

New member
היי

גם אני נהגת חדשה והאוטו הראשון שקיבלתי היה חיפושית למרות שהיתה לי את האפשרות להחליף לרכב חדש יותר אבל אין מצב. כרכב קשה לנהוג עליו, זה לא כמו שלא המורה נהיגה שהכל שם חדש, אבל זה שווה את כל העצבים של ההתחלה שהאוטו נכבה לך בכל עצירה,וחוץ מזה זה אחלה מבחן נהיגה. ואם אתה רוצה את האוטו ללימודים אז עדיף לא אספנות.. נ.ב אתה תתפוס הרבהההה מבטים בבית ספר. באחריות.

למעלה