חיפוי עץ למדרגות

berger55

New member
חיפוי עץ למדרגות

אהלן אנשים, אני מעוניין לחפות את המדרגות בעץ. בכוונתי לחפות רק את השלח (החלק האופקי). שאלתי היא מה עושים עם הרום (החלק הנציב)???? הבנתי שיש אפשרות לצפות בקרמיקה או להשאיר לבן. בכל מקרה אין לי כוונה לחפות גם בעץ. העדפתי היא לשהאיר בצבע לבן. השאלה היא האם זה לא יתלכלך כל הזמן בעת עלייה במדרגות עם נעליים? האם צביעה בצבע לבן אקרילי תשפר את המצב???? תודה.

berger55

New member
ומה לגבי החיבור לבטון???

שאלה נוספת, איך מחברים את העץ לבטון??? הבנתי שיש אפשרות ע"י טיט או סיליקון, ושמעתי גם המלצות על ריצוף בקרמיקה סוג ב' ואת ההדבקה לעשות לקרמיקה.... אז מה עדיף???

mister500

New member
מדרגות עץ

קח בחשבון שעלות כל מדרגה = 600 ש"ח כולל התקנה תשתית למדרגות 700 ש"ח . מניחים רצועות עץ ומדביקים עם סיקה מיוחדת לבטון ואת המדרגה מדביקים לרצועות העץ.

berger55

New member
אני מבין נכון..? לא ישירות על הבטון..?

אז מדרגת העץ לא יושבת ישירות על הבטון? מה זה רצועות העץ? אגב, למה זה כל כך יקר? מה עלות החומר? ניתן להזמין את העץ ולבצע את ההדבקה לבד? תודה.

mister500

New member
לא..היא לא

המדרגה יושבת על 4 פינים ( קוביות עץ ) שמודבקות בדבק מיוחד לבטון , בין המדרגה לבטון חוץ מהפינים ..יש חתיכות עץ לאורך ורוחב המדרגה שמודבקות גם הם לבטון ולמדרגה . (הם גם מונעים הד בשעת הדריכה ) העץ הוא אלון אירופאי מיובא ולכן העלות הגבוהה .

אילן 120

New member
חיפוי עץ למדרגות

שלח המדרגות אצלנו בבית עשוי מעץ ברוש שרכשנו אצל "וויזר" בחדרה. זה לא עץ אידאלי למדרגות , אבל התוצאה הסופית יפה ומוצלחת. את הרום הישארנו בצבע לבן , מחייב ניקוי או צביעה מדי פעם. השלח הודבק עם דבק "מונטג" ע"ג הכנה של קרמיקה (עדיף ישירות על הבטון אם יש הכנת מדרגות מדוייקת בשלב השלד.) בהצלחה

בימים אלו אני רוצה לגמור את המדרגות אצלי

בבית חלק בטון וחלק ממתכת הן תכוסנה בעץ מהגוני קניתי לוחות עץ אצל היבואן אורי גרוס באשדוד ובנגריה הקציעו לי אותן עלה לי 100 ש"ח לשלח לרום אני חושב להשתמש בפרקט תואם .

הראל74

New member
מדרגות מעץ

האם ציפית בעץ את המדרגות, או שבנית מדרגות מעץ? איזה עובי מדרכים לקחת?

למעלה