חיפה

יעלעל

New member
חיפה

מגיעים לחיפה לכמה ימים. אספתי קצת מידע על מסעדות, פאבים וכו'.
אני זוכרת שקראתי פעם כתבה על קונדיטוריה ממש שווה בחיפה, משהו ותיק וטעים עם מאפים ועוגות מעולים. לא זוכרת את שם המקום ולא מצליחה למצוא.
האם יש ביניכם שמכירים קונדיטוריה ממש שווה בחיפה?
ואגב, אם יש מקום שכיף לשבת בו עם בירה או לחילופין קפה, אשמח לשמוע.
תודה, יעל

salo22

New member
אמצע או סופ"ש ?

לגבי המאפים די קשה לדעת כבר, כי היו קונדיטוריות מיתולוגיות המרוכזות בעיקר בעיר התחתית והדר אך חלק לא מבוטל מהן לדעתי כבר לא קיים. אני גם לא בטוח שהמקומות האלו כיום, ראויים לביקור מיוחד לאיזור, אם עדיין פעילים. אני לא יכול להעיד על מקום ממש מעולה כזה, אולי אחרים כן. קונדיטוריה ממש שווה בחיפה ? רבים מעידים על גל במרכז הכרמל, לא כל כך מכיר. לטעמי המקום הטוב ביותר בחיפה למאפי שמרים נמצא בקרית ביאליק, קונדיטוריה שקד. אם את רוצה יש את קונדיטורית שני בנווה שאנן, הפלוס המרכזי הוא כנראה שהמקום כשר, אני לא אוהב את הסיגנון הזה. בקפה לואיז יכול להיות שתמצאו מאפים מעניינים, אבל מזמן לא הייתי שם. בירה ? תלוי באיזור ומה רוצים ליד הבירה.
הזמנים די השתנו לדעתי, אם נשארו בעיר התחתית מעט קונדיטוריות מזרח אירופאיות מהאריות של פעם, אני חושב שהן אולי צל חיוור מאוד של מה שהיו בעבר.

pix37

New member
קונדיטוריות קלאסיות - שפירו או טיבי

שתי הקונדיטוריות החיפאיות שניתן להגדיר כקלאסיות הן:
שפירו ברח' יפו- כ- 30 מ"ר ממעיין הבירה לכיוון דרום (תל אביב) - קונדיטוריה שקיימת עוד מימי המנדט ואשר לא נראה שהשתנתה מאז. עוגות קלסיות כבדות.

טיבי - שד' הנשיא - קצת אחרי דן כרמל - מול תחנת הדלק - קונדיטוריית הבית של הזקנות מהכרמל עם השיער הכחול.

באף אחת מהן לא ביקרתי בשנים האחרונות כך שאין לי המלצה או דיס המלצה עליהן.

היתה עוד אחת ברח' השלום (הירידה מרח' מסדה) גם קונדיטוריה עתיקה אשר נמכרה לפני די הרבה זמן לזוג צעירים עם אהבה אדירה למקצוע - אבל אינני יודע אם היא עוד קיימת

salo22

New member
כן

ליד שפירו עובר לא מעט והמקום לטעמי ולצערי לא מזמין, כמו שציינת כבד ונראה קצת "דהוה" מידי. טיבי יכול להיות בסדר למי שמחפש קצת רטרו, אבל לפי ההמלצות כאן נראה שעדיף כבר באיזור הכרמל את גל.. אני חושב שהשלישית שאתה מציין אינה קיימת כבר מזמן.

שפירו

אולי נראה ישן ודהוי, אבל העוגות\עוגיות\פאי\פרלינים ואחרים שם מצוינים!
אני מאד אוהב את מה שהם עושים. זו קונדיטוריה "כבדה" מה שנקרא ולטעמי זה הכי טוב, קלאסי ונוסטלגי.
פאי פקאן לפנים! עוגות פרג, נשיקות (למי שאוהב) ועוד - שאין בשום מקום אחר בחיפה. (הבעיה היחידה: שקצת יקר, אבל לא במפתיע כלל).

לגבי גל, מסכים ומחזק.
אחת הטובות אם לא הטובה ביותר כיום בחיפה ועל הכרמל בכלל.
חוץ מזה שהבעלים (גל) הוא אחד האנשים הנחמדים שיש.

לגבי טיבי - זה מקום לשבת, לשתות קפה ולנשנש איזה משהו קטן (אני לוקח בורקסים קטנים בדרך כלל לצד הקפה).
ממש לא קונדיטוריה שאני מגיע אלייה לרכוש הביתה וכאלה.
בכל מקרה, אני מגיע לשם תכופות בגלל שאני קונה לא מעט אצל שמחה (מעדנייה\קצב) אז יוצא לי לשבת בטיבי לעיתים קרובות מאד.

salo22

New member
זה מעניין

בשפירו יוצא לי לעבור באמצע השבוע מוקדם בצהריים והמקום תמיד ריק, אולי בגלל זה נוצרה לי התחושה הזו.. טיבי הכרתי מהכרמל הצרפתי והאמת שלא יצא לי במיקום הנוכחי, הייתי לפעמים אוכל דברים שהביאו משם ובהחלט היו עוגות ומאפים מעניינים אז, אבל אולי זה היה "בהזמנה מיוחדת" :) היום כנראה הסיגנון כמו שאתה מציין. גל בהחלט נשמע טוב, לא ניסיתי כי לא יוצא להיות שם בשעות היום, אבל כל הכבוד להם שם, לקבל המלצות כמעט גורפות זה ממש לא הולך ברגל.

צהריים בשפירו

זה זמן טוב לא להתקל באף אחד

מוקדם בבוקר יש לא מעט אנשים שיושבים וכן גם בשישי (שזה בדרך כלל הזמן שאני מגיע לאזור)
בכל מקרה, כפי שאמרתי, העוגות שהם עושים במקום ושאר המטעמים- קלאסים וטובים מאד (וכבדים!).

לגבי גל, ללא ספק. מאז שפתח הוא עומד בסטנדרט מאד גבוה, הבעלים וכן העובדים שם עובדים מאד קשה מצאת החמה (מילולית!) והמקום פתוח מ 5 בבוקר כל יום.
כבר תקופה ארוכה, שיש להם גם תפריט "ארוחות בוקר\כריכים" של ממש ולא רק מאפים וכדומה למכירה. המקום PACKED!!! בשישי בבוקר ובקושי אפשר לזרוק שם סיכה, אני נמנע מהמולה כזו בדרך כלל ובכלל מעדיף לאכול בשישי בוקר
באבו שאקר או במעיין הבירה
. אבל ניתן גם לשבת שם בצהריים לאותו התפריט, בכל ימות השבוע (פרט לשבת - סגור).

salo22

New member
אני אנסה אותם פעם לקינוח

אחרי המעין ובמקום אל מוכתאר, הבאווריה לא עושה לי את זה.

הבוואריה של המעיין

תמיד סוגרת לי את הפינה בדיוק. זה קינוח שבא בול אחרי ארוחה כזה.
לחשוב על מאפה או עוגה אצל שפירו אחרי ארוחה במעיין, זה קשה
.

יאללה מתי הולכים יחד?

salo22

New member

אם צהריים מוקדמים של אמצע השבוע רלוונטי, אולי ננסה לתאם איזה מפגשון פורום במסרים &quot
לצערי שישי ואחה"צ לא מסתדר..

botenli

New member
אגב הקונדיטוריה של גל

אני מרגישה כמו גרופית של המקום..

בכל מקרה לקראת ערב ויום השואה גל הציע ארוחה חינם לחלוטין לניצולי שואה שיגיעו לקונדיטוריה וגם עודד עסקים אחרים בחיפה לנהוג אותו דבר.
זה כ"כ מקסים בעיני, גם המעורבות החברתית וגם הכרת תודה ולקהל די גדול שמגיע למקום.

botenli

New member
ויש את קונדיטורית "ספרא"

בשד' יפו.
אני אוהבת את המקום בגלל ש:
1. יש להם פלורנטינים הכי שווים שקיימים בעולם (אני אישית אוהבת לקחת אחד גדול מפוצץ בפירות יבשים מאשר מארז עם של קטנים עם שוקולד).
2. הם מכינים דברים שאנשים כבר לא ממש אוכלים כמו כלבלבוני מרנג. זה כ"כ חמוד ונוסטלגי.
3. הקשישים שמתפעלים את המקום הם חביבים ומתייחסים אליי תמיד כאילו אני הנכדה שלהם (בגלל שהמקום קרוב למכללה שבה למדתי,הייתי מגיעה לשם לעיתים יותר קרובות, היו תמיד מתעניינים איך הלימודים, אם אני רוצה לקחת ללימודים משהו וכולי)
4. המקום הזה נראה ומריח כמו קונדיטוריה. שלא כמו כל המקומות העדכניים סטייל שמו, רולדין ואוטמזגין שמציגים את המאפים בקופסאות קטנות ומעוצבות על מדפי פארמים...

זהו.

pix37

New member
את מתכוונת לקונדיטוריה עליה דיברנו קודם-ספירו

שמה המדוייק הוא "ספירו" והיא נמצאת ביפו 19 חיפה

אני כתבתי בטעות "שפירו" ואת "ספרא" אבל זו אותה קונדיטוריה עליה נהלנו את הדיון למעלה.

קונדיטוריה קסטלר?

יכול להיות שקראת על הקונדיטוריה של גל, והקטע ה"ותיק" סיפר על קונדיטוריה קסטלר ששכנה במקום לפני כן, ועל א"ב יהושע שהיה יושב שם לכתוב ספרים...
לעניות דעתי מקום נהדר, בהנשיא 131 בחצר האחורית, עם מאפים נהדרים ואוירה נעימה. באים לשם כל הסוגים של תושבי חיפה, מבוגרים כצעירים. אני אוהבת את מאפה הארטישוק, הסלט הנהדר שהוא מרכיב של ארוחת הבוקר ואפשר גם להזמין בנפרד, ארוחת הבוקר מאוד מומלצת, ובמאפים הכל טעים (אולי קרואסון השקדים הכי פחות מכל השאר דווקא).
קפה לואיז בכרמליה גם מאוד פופולרי - בגישה בריאה.
לגבי בירה, יש הרבה ברים בעיר התחתית וטרם ניסיתי מספיק כדי להמליץ שם.
ממליצה על פאב עם נוף - אלתרמן ביפה נוף.
ממליצה לקפוץ למעיין הבירה, ועוד ממליצה על חומוס אבו מארון בשוק הפשפשים (לא לצפות לשוק הפשפשים של יפו), אבל חומוסיות זה כבר לגמרי עניין של טעם.

botenli

New member
הקונדיטורה של גל

זו הקונדיטוריה שקראת עליה, ובצדק... מומלץ במיוחד- כל מה שיש בו שקדים :) זה גם כמובן מקום לשתות קפה...
לגביי פאבים, זה כבר תלוי אם את "בחלק העליון" של חיפה, ואז אני הייתי ממליצה על ה"דיוק" (בכיכר ספר) או ה"צפרירים1" (בכניסה לכרמליה). אם את אוהבת ים והמז"א יאפשר- יש הרבה מקומות לשתות בירה על החוף, רובם דביקים אבל החוף אותו חוף.
אם את ב"חלק התחתון" של חיפה יש הרבה מקומות מיתולוגיים שרוב מי שפוקד אותם הם אלו שיש להם נוסטלגיה לדבר, תוכלי למצוא רעיונות בפורום.
מסעדות, אין ממש מה לאסוף מידע, כמות המסעדות בעיר הזו תספיק לך לNOTE IT" אחד פצפון JJJ

hillala8

New member
פאבים

בעיר תחתית אנחנו אנחנו מאוד ממליצים על "ג'ק והאפונים", פאב שכונתי, נעים ונחמד, נדמה לי בימי שלישי יש קריוקי.

בנווה שאנן יש את ה"שאנן", פאב נחמד, רהיטים ישנים מגובבים, לדעתי קצת מתאמץ מידי להיות "לא מתאמץ" ויש את הנולה סוקס, הפופולארי, יש להם המבורגרים טובים ומידי פעם הופעות חיות.

באזור הכמרל אוהבים את ה"סליק", הדיוק גם נחמד, אווירה קצת מבוגרת יותר.

בתי קפה- אנחנו אוהבים את סילבה במוריה.

פאב מומלץ: הדאנק

רחוב המגינים 95.
אני מקפידה להגיע לשם כל פעם שאני בחיפה.
מקום קטנטן, לא מקבלים בפרנציפ קבוצות של יותר משישה אנשים. על הקיר תלויים חוקי הבית. היחיד שאני זוכרת כרגע זה שלא מתערבים במוזיקה, אבל לרוב היא סבבה. גם קטשופ לא תקבלי עם הצ'יפס.
מבחר נאה של אלכוהול (הפייבורט שלי: מאנגרס מהחבית) ואוכל פאבים משובח ולא שגרתי. אנחנו אוהבים לגוון. בפעם האחרונה שהיינו שם לקחנו בייקון ואגס. בפעם לפני זה - נקניקיות שהם מייצרים שם בעצמם. יש גם מנות לצמחונים.
זה מקום עם קטע. או שמתחברים או שלא. אנחנו התחברנו מאוד.

למעלה