חיפה - אילת

eladaron

New member
חיפה - אילת

הייתי מעוניין לקבל נתונים על זמן הטיסה הממוצע במטוס קל (נאמר זלין או סננה ) מחיפה לאילת . מהו הנתיב הקצר ביותר האפשרי ? תודה מראש על תגובותיכם אלעד

טיסה נחמדה עם נוף יפה ומשתנה

עם יש לך הגדר מכשירים, זה הכי קצר (לי אין וגם לעלום לא יהיה לי הדג זה). אם אתה טייס פרטי ב-CVFR אז ככה: מה שאני ממליץ זה להגיש מרשה חריג למודיעיו טייס על מנת לחתוך כמה שיותר בנתיב. מתאמי חיל אוויר , כנראה תוכל לבצע טיסה זו רק בסופי שבוע. יציאה מחיפה לאורך נתיב ה-CVFR על קו חוף ומעבר דרך CTR של שדה דב ופלמחים והמשך עד תל אשקלון. משם כיוון 137 לברור היל. כל זה בנתיב CVFR המקובל. מברוך היל, מרשה חריג ישירות ל-VOR תימן (בארך 165). לחצות את תימן ב-3000 כדי לא להפריע לפעילות שם, וגם בגלל שיש נתיב דרומה באיזור בגובה 3000. משם המשך היישר ל VOR צופר (כיוון 160 סביבות 50 מייל) (בדרך אתה חוצה גם את צומת הנגב). מ "צופר" המשך דרומה על נתיב (ממוצע 190) לאילת. עכשיו מכיוון שאתה מגיש מרשה חריג, אפשר גם לחתוך בפניה עוד הרבה לפני שמגיעים ל"צופר". הזהר לא לפלוש לשדה עובדה. כל טיסה כזו תמיד לקחה לי בצסנה 2.5 ה - hobbs. הנוף הוא מעניין משתנה מירוק של הר לצהוב מדבר ("גלגלים" / להקת הגמלים 2001), ולנסעיך יהיה חוויה. בנתיב CVFR הרגיל מברוך היל המשך לבית קמה - תח שוקט - ערד - נווה זהר - ודרום לאילת (והזהר מהגבול - We don´t wanna piss off Abdullah ). הפופום ממש הידרדר עם אני נותן עיצות לטיסה לאילת.

היום טסתי לאילת - נוף מדהים!!!

היום, סוף סוף לאחר אין סוף דחיות ושאר תירוצים, החלטתי שאני טס לאילת ויהי מה. התייצבתי ב7:30 בוקר בהרצליה רק בשביל לגלות ש"איש המתדלקת" החליט לעשות שביתה איטלקית (יאני אין קול ואין עונה). למזלי, המטוס היה מלא ביותר מ -0.75 מיכל אז החלטנו לטוס ככה ולתדלק באילת. נדחקנו רבעיה ל CAU ויצאנו לדרך. בהתחלה, הנתיב המוכר - תמרור, תל-יונה, אשדוד ואשקלון, משם לקחנו כיון לברור חיל. מה אגיד לכם, הנגב פשוט מדהים ביופיו בעונה זו של השנה, הכל שדות ירוקים וחומים, נחלים בהם מים כחלחלים, ממש מזכיר את הנוף של ה COUNTRY SIDE באנגליה. לא הספקתי לעכל את היופי הזה, וכבר חולפים באר-שבע בדרך דרומה. הנוף לאט לאט הופך לירקרק מהול בצהוב של דרום הנגב - פשוט יפיפה. חולפים את צומת הנגב - טללים ושדה בוקר ומגלים את הנוף המדהים של מצפה רמון - חולות צבעוניים, צורות גאומטריות שחצבו המים בסלע, ממש הגראנד קניון בהתגלמותו. (ואגב נראה שיש התקדמות בהקמת המסלול החדש במצפה רמון). מצוק הר ארדון נוצץ באור הבוקר ונראה מרשים מתמיד. לוקחים כיוון לVOR צופר ומשם על כביש הערבה דרומה. במזרח ניתן לראות את הרי ירדן ובדרום את הרי אילת הכהים והיפים. לאחר הצטרפות לCTR אילת, ניבט אלינו מפרץ אילת ומימיו כחולים וחלקים מתמיד - או אילת כמה יפה את. נכנסים לעם הרוח, פונים בסיס ליד המצפה התת ימי ונכנסים פיינל ארוך, תוך כדי כך מנמיכים לשדה וממש "מגרדים" את המלונות עד לנגיעה החלקה על מסלול האספלט השחור. זהו, עשיתי את זה - טסתי גם לאילת. חוויה מומלצת בעיקר בעונה זו של השנה. בשמחות.

אני לא מבין את אלו שטסים רק ליום.

אם כבר יורדים לאילת, אז נשארים ללילה / סוף שבוע. לצאת ולהנות קצת באילת. 5 שעות טיסה הלוך חזור זה יותר מדי בשבילי. ( לפני כשלוש שנים ירדתי לאילת עם חברים בוקר יום שישי. הגענו אל חבירינו וישבנו שם כל השישי/שבת וראינו קלטות SouthPark ברצף, שאפילו גם לי נמאס. רציתי לצאת לבלות (אבל הם לא הרשו לי). לא יצאנו בכלל מהדירה - אז זה גם לא נקרא אצלי למצאות)

לזהר

מטרת הטיסה הוגדרה כלימוד הנתיב נטו וצבירת שעות למכשירים. בלי קשר בילינו שעתיים באילת. על ה HOBS שעתיים ו40 דקות!!! שאלו יהיו הצרות שלנו.....

חיפה - אילת - חיפה יוצא 5 שעות...

....בנתיב המקוצר (חריג). סה"כ. בד"כ בלג לאילת יש רוח גב, וחזור יש אף (אז הכל מתקזז ל-5 שעות Hobbs ).

../images/Emo35.gif - עונה מומלצת מבחינת מז"א

שלום למארק ולכולם, אני מתכנן לבצע טיסה כזו בקרוב (בתלות בחברים שמצטרפים אלי) ורציתי לקבל מכם המלצה לגבי העיתוי, בעיקר מבחינת מז"א. האם סוף פברואר - תחילת מרץ הוא מועד טוב? הטיסה תהייה כמובן ב-VFR (אלא אם כן שכטר מצטרף
). תודה מראש ושבת שלום, דודי.

טיסה לאילת

עדיף לטוס בתקופה שאתה מתכנן על פני יולי אוגוסט. ברוב המקרים ( כמובן שיש לברר) תנאי הטיסה מדרום לערד טובים. הבעיה בדרך כלל היא בקטע ערד אשקלון (וההפך) באזור זה קיימת לעיתים עננות בגובה הנתיב ולפעמים יש הגבלות ראיה בבוקר לכוון מזרח ואחה"צ לכוון מערב. חלופה טובה - לטוס בנתיב המזרחי, לפחות כוון אחד.

כי אני למטוס עם בוחן לא נכנס! בחיים

.....גם עם אני צריך לטפוס טרמפ (לתל אביב לדוגמא), אני לא נכנס למטוס שיושב בו בוחן. לםני בדיוק כ-4 שנים ישבתי עם אחד (שבנוסף לכל גם הרביץ לי) וזה הספיק לגלגול הזה !

זהר

אתה לא נדרש לטוס עם בוחן בכל פעם שאתה מחדש את הרישיון? (סליחה על הבורות, סחב´ק לא טיס) זו החלטה שנשמעת לי קצת כמו לסגור לעצמך דלתות לא? (מבחינת להתקדם בתחום) אמא שלי אומרת שרק ילדים רעים מרביצים.

eladaron

New member
זמן טיסה חיפה-אילת

ראשית תודה רבה על תגובותיכם חבר´ה. האם ביצעתם את אותו נתיב עם הזלין ? כמה זמן (hobbs) זה יוצא ? האם הנתיב המזרחי פתוח לטיסה מעין זו ? אודה שוב על תגובותיכם , אלעד

eladaron

New member
אגב

האם נדרשות אגרות מסוימות (נוספות) האם יש לבצע תיאומים מיוחדים טלפוניים עם השדה באילת ?

למעלה