חיפאית טרייה

littlerunaway

New member
חיפאית טרייה

אז בשעה טובה עברתי לגור בחיפה, ממש היום, בשביל לימודים. יש לי את כל שבוע הבא חופשי (לא עובדת) עד שהלימודים מתחילים. וקיוויתי לקבל ממכם כמה המלצות אילו איזורים כדאי לי להכיר, מה נחשב ל"מרכז העיר", קניונים, בתי קפה, מרכזים מסחריים, טיילת וכו'.
מקווה שתקבלו אותי יפה לפורום :)

תומרARCH

New member
וואו.

ברוכה הבאה, ספרי קצת על עצמך,שמך, איפה הולכת לגור ומה הולכת ללמוד, אם אפשר? זה רלוונטי גם לתשובה.

אני תומר, חייל. יש פה עוד הרבה אנשים טובים שישמחו לעזור ולהדריך אותך.
אוקיי. אז! הגעת לאחת הערים היפות בעולם. האנשים פה מדהימים. מקבץ אינסופי של אנשים מכל העדות והמינים, שרבים ישמחו לנהל שיחה גם באמצע היום סתם באוטובוס.
אדריכלות, החל מהעיר דרך הכרמל והבניינים המודרניים יותר שנבנים היום.
השמש פה מדהימה, ההשפעה שלה על האזורים השונים בשעות שונות.

אזורי בילוי יש בעיקר לאורך ציר מוריה על הכרמל, עם המון פאבים טובים, וגם בעיר התחתית המתחדשת, שזה אזור רחוב יפו, הבנקים, שם אוכלוסיית סטודנטים גדולה נוספת על האוכלוסייה ליד הטכניון והאוניברסיטה.
מקום שמומלץ להגיע אליו לטייל, בתור הכרה כללית וראשונית של העיר, זו למשל טיילת לואי, שנמצאת ברחוב יפה נוף על הכרמל. הגנים הבאהיים, המושבה הגרמנית, ואדי ניסנס, החופים.

ושוב, ליטל ראן אווי, ברוכה הבאה לחיפה.

haifaboy

New member
קודם כל ברוכה הבאה לחיפה ולפורום

נקווה שתהני מהשהות בעירנו הצנועה (-: . בקשר למה לראות בחיפה .

1. מרכזי קניות , בילויים ואוכל ( אני יודע שנשים אוהבות את זה -: מסודרים לפי הגודל ) :

גראנד קניון , בין נווה שאנן לרוממה , הקניון הכי גדול בארץ .
קניון חיפה במבואות הדרומיים מול מת"ם ,
קניון לב המפרץ ( סיטימול ) , לא רחוק מהצ'ק פוסט , זה קצת מחוץ לחיפה רבתי , אבל מספיק קרובנ, מכיל את מתחם הסרטים יס פלאנט , היחידי שנותר באזור .
חוצות המפרץ , קניון חוצות יפה מחוץ לחיפה , 5 דקות נסיעה צפונה מלב המפרץ .
קניון סיטיסנטר - מרכז קטן של OUTLETS בקצה המושבה הגרמנית
מרכז חורב
קניון קאסטרא , קניון לאומנויות , בצמוד לקניון חיפה מאחוריו
מרכז הכרמל , לא קניון אבל מרכז הקניות של הכרמל המרכזי
מרכז פנורמה , מרכז קטן ויוקרתי בקצה של מרכז הכרמל ממול גן האם
מרכז נווה שאנן , לא קניון , מרכז הקניות של נו"ש
הדר הכרמל והשוק . כל אזור רחוב הנביאים , החלוץ,הרצל . קניון חוצות אחד גדול שפונה לדברים הזולים יותר
הואדי על שלל ריחותיו וטעמיו ( ראי הודעה שלי כאן כולל תמונות )
שדרות מוריה לאורך הציר , במיוחד באזור ככר ספר והכניסה לכרמליה , המון פאבים ומסעדות לבילוי לילי
העיר התחתית המתחדשת , יש שם כמה מכללות מה שמביא הרבה צעירים לאזור , יש שם כמה מסעדות ופאבים טובים וחנויות ( החנויות עובדות בשעות הבוקר עד 4 אח"צ , הפאבים לתוך הלילה )

2. שכונות מעניינות בחיפה

הדר , יש שם את מוזיאון המדע אם זה מעניין אותך ומתחת את רחוב הרצל ומתחתיו את השוק
המושבה הגרמנית - אסור להחמיץ . מהקצה של הגנים הבהאים עד אזור הנמל . תצאי לשם בלילה זה יפיפיה
מרכז הכרמל , גן האם , גן החיות , טיילת לואי המדהימה ( אין כמו הנוף משם , טוב חוץ מאצלי בבית )
בקצה הכרמל הצרפתי ממוקמת סטלה מאריס - תצפית לנוף מהמם ורכבל שיורד לטיילת בת גלים .
ואדי ניסנס על השוק שלו , הפלאפל שלו , הריחות והצבעים שלו ( לא רחוק מהמושבה )

3. טיילות

טיילת לואי - מרכז הכרמל , לשים לב גם לכניסה העליונה לגנים הבהאים ולא לשכוח מצלמה !!
טיילת חוף דדו - חוף הים , טיילת ארוכה מאוד (-:
טיילת בת גלים - השכונה שממוקמת ממש על החוף לא רחוק מבית החולים רמב"ם , את יכולה לרדת ברכבל מסטלה מאריס .
פארק הכט במבואות הדרומיים של חיפה , יש טיילת שחוצה אותו לרוחבו.
פארק הקישון , פארק ירוק קצת מחוץ לחיפה סובב את נמל הקישון, עבר חידוש בשנים האחרונות .

אטרקציות :

הכרמלית - ממרכז הכרמל לעיר התחתית דרך הדר
הרכבל של סטלה מאריס
הנוף בטיילת לואי
גן החיות במרכז הכרמל
גן האם במרכז הכרמל
הנוף בסטלה מאריס
מוזיאון המדע בהדר
מוזיאון העיר חיפה במושבה הגרמנית
מוזיאון חיל הים ומוזיאון ההעפלה
האודיטוריום במרכז הכרמל
הסינמטקים במרכז הכרמל , בשדרות מוריה ובנווה שאנן , לדעתי בתי הקולנוע היחידים שנותרו בחיפה .

זהו נגמר לי האוויר .. חברה תעזרו לי , תוסיפו עוד דברים ..

שילה1

New member
הקיץ עוד כאן!קחי כל אוטובוס למרכזית חוף הכרמל

רדי בתחנה הסופית,חצי את תחנת אגד ואת הרכבת במעבר להולכי רגל לכיוון הים(תת קרקעי.שאלי במקום!)
.
גשי לחוף.תסתובבי,לכי ברגל,שבי לקפה,ובכלל.
החוף ענוק,יפהו מטופח,הים שקו ומעט אנשים.
בימי שלישי-במעיין הבירה בעיר-הופעות של להקות ברחבה לפני המסעדה,על הכביש.
בימי שישי וחמישי-נולה סוקס במרכז זיו נווה שאנן-בעיקר מוסיקה.
אפשר גם לטייל בעיר התחתית בשוק התורכים המתחדש והופך לקריית אומנים,ובאיזור מכללת כרמל,איזור סטודנטיאלי חביב.
אל תשכחי לבקר במוזיאון היפני ליד מלון דן כרמל,לצפות על הנוף,וכו' וכו'.
ובכלל-שאלי אנשים ברחוב.יענו לך בחביבות.
ברוכה הבאה ובהצלחה.

שילה1

New member
מוזיאון המדע-המדעתק

נמצא בבניין הטכניון הישן בהדר.שווה ביקור,וממנו-טיילי לך בהדר ובקרי בשוק תלפיותץ.זול וצבעוני ויפה.
אגב-כניסה לכל המוזיאונים-בתשלום.ארגני לך מהר כרטיס סטודנט,יש הנחה משמעותית.

kdr

New member

littlerunaway

New member
לא חשבתי שמישהו זוכר ששאלתי

עברתי לחדר בדירת 3 שותפים. אני עוד לא בקיעה בשכונות אבל זה נראה איפשהו בין רמות אלמוגי לרמת אלון.
האינטרנט כרגע לא עובד לי במחשב אז אני לא ממש יכולה להגיב על התשובות הנהדרות שקיבלתי למעלה.

littlerunaway

New member
תודה רבה על כל התגובות

לקחתי את הכל לתשומת לבי. שאלה קטנה לגבי הרכבל בסטלה מאריס, הבנתי שיש שביל מדרגות, זה אומר שאפשר לעלות למעלה ברגל ולרדת ברכבל, נכון? יש לי ברכיים בעייתיות אז אני נמנעת מירידות ארוכות.

ועכשיו לשאלות קצת יותר פרקטיות.
אני זקוקה לעוד ארון בחדר (לא משהו גדול, 2 דלתות). זה לא בוער לי בינתיים אבל אני רוצה לדעת בכלליות איפה בחיפה אפשר לרכוש ארון לא במחיר אסטרונומי שיכלול הובלה והרכבה אצלי בחדר. וגם מראה על הדרך.
יש איזה סופרמרקט/חנות ירקות במחירים טובים באיזור הטכניון?

שילה1

New member
ברכל במרכז שכונת זיו,בימי ג' ו ד' ימי שוק.

המחירים גם ככה בהחלט שווים,של כל המוצרים.
ארון-שוק הפשפשים ,או מחסן הרהיטים ברח' יל"ג,או חינם באתר"אגורה".
מראה-נסי אצל יוסי,"זגג איתן,"בצמוד לשירות רם ,במרכז שכונת זיו.

אין לי יותר מדי מה להוסיף

מה גם שאני לא גר בחיפה ב-21 השנים האחרונות, אבל חוזר לבקר מדי פעם. לכן רק רציתי לאחל לך הנאה מרובה מחיפה ולהגיד שאני קצת מקנא בך.

למעלה