חיסונים

• פותח הנושא orii
  • פורסם בתאריך

orii

New member
חיסונים

שלום אני חדשה בפורום נולד לי תינוק עם CF ויש לי התלבטות האם לחסן אותו עכשיו או לחכות לגיל שנה + (עכשיו הוא בן שבעה חודשים) הרופא שלו כמובן המליץ לחסן אותו בזמן, אבל לי יש התלבטות כיוון שכרגע אין לו בעיות בריאות והוא גם טפו טפו טפו לא היה חולה. אני מפחדת שאם אחסן אותו הוא יתחיל לפתח בעיות (חיסון השעלת וכד')אני אשמח לתגובות בנושא..

עוגיונת

New member
שלום לך

כרגע אין רופא בפורום בכלל, ולא נראה יל שלמישהו כאן יש דעה בנושא... אולי אחד ההורים שנכנסים לכאן יוכל לתרום מנסיונו. אני ממליצה לך לפעול לפי ההמלצות של רופא ה- CF שלכם. באיזו מרפאה אתם?

orii

New member
שלום

אנחנו במרפאה שבבית חולים שיבא. האם יש פורום של הורים לילדי CF?

b e c k y

New member
אני שוקלת חיסונים בהתאם למצב

לדעתי חיסונים צריכים להינתן רק כשהמצב הפיסי מאפשר זאת. הייתי נמנעת מחיסונים בתקופות של חוסר יציבות. אישית חיסנתי בגיל מאוחר (אחרי שנתיים) את שני ילדי (אחד מהם בריא) כי אני מאמינה שיש לתת למערכת החיסונית להתחזק ולהתעצב לפני שמתחילים להפציץ אותה בחיידקים מומתים. בנוסף כדאי לדעת שחיסונים שניתנים לפני גיל שנה אינם יעילים ואינם מחסנים את הגוף לאורך זמן ולכן יש לחזור עליהם מספר פעמים בשנים הבאות. אני ממליצה לקרוא חומר בנושא ולהתיעץ עם עוד גורמים (מחוץ למערכת) ולא רק עם הרופאים במרפאה. יש להם את תפיסת העולם שלהם ואף אחד עוד לא הוכיח שהיא נכונה לכולם. אני מזמינה אותך לבוא אלינו לקומונה של ההורים לחולים. שם אפשר לדסקס נושאים כאלה לעומק ולשמוע מגוון של דעות.

orii

New member
תודה על התשובות. אבל..

קודם כל תודה על התשובה. אני מסכימה עם רעיון נתינת החיסונים בגיל מאוחר - לכן גם לא נתתי עד עכשיו שום חיסון מלבד צהבתB (היינו בבית חולים אחרי הלידה בגלל חסימת מעיים שהייתה לו(מיקניום אליוס)העניין הוא שמצבו יציב כרגע ובנוסף הוא אוכל חלב אם.האם לא כדי לדעתך לתת לו חיסון עכשיו כל עוד הוא יונק ומצבו יציב?האם שמעת על מקרים של סיבוכים שקרו לחולי CF בעקבות נתינת החיסון? ועוד שאלה היכן ניתן להשיג חומר בנושא?

חיסונים

אני לא שמעתי על סיבוכים שקרו לחולי CF בעקבות נתינת חיסון (זה לא אומר, כמובן, שלא היו) אבל יש "לנו" חולה שלא חוסן נגד פוליו ונפגע באופן קשה.

b e c k y

New member
זה נושא שהדעות חלוקות בו

כעיקרון אני מאמינה שצריך לחסן תינוק כשהוא יוצא למסגרת חינוכית. עד אז אם הוא בבית עם אמא ויונק (אני מניקה עד גיל מאוחר) הוא מוגן מרוב הרעות. זמן מה לפני שתרשמי אותו לפעוטון כדאי לך להתחיל לחסן. תחקרי קצת באינטרנט על הנושא. יש המון מידע ותחליטי מה חשוב לך יותר ומה פחות. יש גם כל מיני סוגים של חיסונים. לא חייבים להשתמש באלו של טיפת חלב. יש כאלה שאפשר לקנות באופן פרטי והם מכילים פחות חומרים גורמי אלרגיה.

orii

New member
תודה

תודה לכולם על התשובות. עזרתם לי,ואני אחפש חומר נוסף על חיסונים ברחבי האינטרנט.

למעלה