חיסונים?!

earrae

New member
חיסונים?!

אשמח מאוד מישהו יעשה לי סדר (ואני מאמין גם לאחרים), בכל מה שנוגע לחיסונים של החמוסים. למה יש כ"כ הרבה? משושה, כלבלבת, משולש, דחף... ובסופו של דבר מה מהם נחוץ?

Sweet Fantasy

New member
ככה..

אין כל כך הרבה.. החיסון היחיד שהחמוס צריך הוא כלבלבת, אבל בארץ עד לפני כמה זמן לא הביאו את החיסון שמכיל את הכלבלבת לבד, והכלבלבת היה נמצא בתוך החיסון שנקרא משושה, יחד עם חיסונים אחרים שהחמוס לא צריך. כיוון שלא הייתה ברירה היינו מחסנים את החמוסים במשושה שזה סוג של סיכון, אבל לא לחסן בכלל זה גם סיכון. היום (לפי מה שהבנתי) אפשר למצוא את חיסון הכלבלבת לבד, אני מאמינה שרק וטרינרים שמטפלים בקביעות בחמוסים יביאו את החיסון (ד"ר שור למשל) וטרינר אחר לא יביא כי פשוט לא משתלם לו לייבא.. חיסונים נוספים שצריך הם כלבת ותילוע, הכלבת ממש לא חובה וזה רק לחמוסים שיוצאים החוצה הרבה ומסכנים בנשיכה מכלב\חתול אחר.. ותילוע שזה טיפול מונע שרצוי מאוד לעשות. (אבל גם לא חובה)

skarlet ohara

New member
אני חושבת שחמוס שיחוף נשיכה מכלב

לא ימות מהכלבת אלא מהתקף לב או מחומרת הנשיכה. גם משריטות של כלבים/חתולים לא הייתי דואגת, אנחנו ממילא לא מתכוונים לסכן את החמוסים שלנו בקרבות רחוב ומשגיחים עליהם בשבע עיניים כשאנחנו יוצאים איתם. והכלבים והחתולים הביתיים שלנו, אני משערת שהם מחוסנים מכלבת.

Sweet Fantasy

New member
אולי..

אבל זה לא קשור
הסברתי למה מחסנים כלבת (אלה שכן מחסנים) מקרי הכלבת לא ממש נפוצים אצלינו (ברוב חלקי הארץ) ובכל זאת כל עירייה מחייבת לעשות לכלב כלבת.. גם כלב שננשך לא חוטף כלבת ולא תמיד הכלבים הנושכים חוסנו נגד זה בכלל..
ובכלל משיחה שהייתה לי עם הוטרינר, שוחננו על כך שהעריות סתם עושות עלינו כסף. חיסון כלסת מחזיק ל3 שנים ובכל זאת בעלי הכלבים מחויבים כל שנה לעשות את החיסון, מה שגורם למערכת החיסונית להתחלש במקום ההפך.

למעלה