חיסונים

n i s h a

New member
חיסונים

אני לא יודעת איך זה בארץ, אבל כאן החיסונים הם בגיל 6 שבועות, שלושה חודשים, חמישה חודשים שנה וחצי (ואז בגיל ארבע ואחת-עשרה). האם משהי יודעת מה משמעות המרווחים שבין החיסונים? את חיסון גיל שלושה חודשים, נתנו לרועי כשהיה כמעט בן ארבעה חודשים. האם זה יהיה צמוד מידי, אם ניתן את חיסון חמישה חודשים בזמן? (רווח של חודש במקום חודשיים)?

T noki

New member
זה תלוי איזה חיסונים הוא מקבל

בכל גיל. נראה לי שבארץ נותנים מספר גדול יותר של חיסונים. משמעות המרווח (בד"כ חודשיים - בחיסונים שניתנים בארץ) הוא כדי לאפשר לגוף לייצר נוגדנים. בכל מנת חיסון חוזרת הגוף מזהה ומכיר את מחולל המחלה מהחיסון הקודם ויוצר עוד נוגדנים ותאי מערכת החיסון ש"זוכרים" את המחולל כך שבפעם הבאה כאשר יבוא חידק אמיתי הם יהיו מוכנים לקראתו. אם החיסונים ניתנים ברווח קטן מדי אולי הגוף לא יספיק לייצר את הנוגדנים ברמה הרצויה. בארץ נותנים בלידה הפטיטיס B ואח"כ 2 מנות נוספות בגיל חודש וחצי שנה. שאר החיסונים ניתנים בגיל חודשיים, 4 חודשים, חצי שנה ושנה ואח"כ בכיתה א' ח' וצבא (מקווה שלא שכחתי). זה פחות או יותר התכנית בארץ. נראה לי שכדאי להתייעץ עם הרופא ע"מ שהמרווח לא יהיה קטן מדי - כמו שאמרתי זה תלוי בסוג החיסון (אני לא יודעת איזה חיסון הוא מקבל בגיל חמישה חודשים ואיזה הוא קיבל בגיל 3 חודשים. בד"כ בארץ אם נותנים באיחור אז גם את החיסון הבא נותנים באיחור ושומרים על המרווח המקורי.

טוטי30

New member
ד"ר T כבר כסתה את הנושא, רק רציתי

להזכיר לך שיש מאמר ארוך (וקצת מייגע...) בקישורים של הקהילה בנושא חיסונים. ליתר בטחון הייתי מוודא שנית עם הרופא בעניין יכול להיות שהוא לא שם לב לאיחור... שווה בדיקה. ושיעבור בקלות
מסכנוני רועיקי

talsh

New member
ועוד משהו

אם החיסון מכיל חיידק חי מוחלש והוא לא סינטטי, המרווח צריך להיות של שישה שבועות לפחות לחיסון הבא אם הוא מכיל גם כן חיידק חי מוחלש.

למעלה