חיסונים

lili227

New member
חיסונים

מה עושים במידה ואני לא מוצאת את הפנקס חיסונים שלי?
האם ניתן לעשות בדיקת נוגדנים במקום לעשות את כל החיסונים מחדש?

vinney

Well-known member
בקופ״ח לא יכולים לעשות חדש?

הכל אמור להיות מזמן כבר במחשבים...

lili227

New member
קשה לי להאמין שחיסונים משנות ה 80 קיימים במחשב

לא רוצה לעשות מה שלא צריך שוב

DV Selectee

New member
במידה ומדובר בחיסונים לבדיקה הרפואית בירושלים לגרין קארד

אז מהניסיון שלי, החיסונים שלגביהם אין תיעוד מבוצעים באותו היום במרפאה בירושלים. אני ואשתי ביצענו את אחד החיסונים שם באותו היום (בהוראת הרופא שבודק את כולם, ד"ר יונטי מרסקי). החיסון שעשינו היה כנגד MMR, רכשנו את החיסון בבית המרקחת בקומה מתחת ועלינו חזרה לאחות המרפאה ושם היא חיסנה אותנו, עם תיעוד כמובן (הרופא יתן את כל ההוראות במהלך הבדיקה וזה פשוט וקל).

החיסונים שצריך שיהיה תיעוד הם:

טטנוס - כל 10 שנים, אם אין תיעוד מ10 השנים האחרונות יש לבצע שוב לפני הבדיקה (אני ואשתי התחסנו כשבוע לפני התור במרפאה הקהילתית). חשוב לקבל אישור על החיסון ולהגיע איתו לבדיקה בירושלים!

MMR - חצבת, חזרת ואדמת. צריך לעשות בדיקת דם פשוטה לבדיקת רמת הנוגדנים בדם במרפאה הקהילתית. עם התוצאות מגיעים לד"ר מרסקי והוא מחליט אם עליכם לבצע את החיסון בשנית (אנחנו ביצענו את החיסון לכל ה-3 למרות שרמת הנוגדנים היתה נמוכה רק לאחת מהמחלות כיוון שהחיסון מגיעה בתצורה של 3 המחלות בלבד, לא ניתן להתחסן רק כנגד אחת)

בחודשי החורף (אוקטובר-מרץ) הם רוצים גם תיעוד של חיסון לשפעת (גם כן עשינו במרפאה הקהילתית שבוע לפני)

לגבי אבעבועות רוח, אם היה בילדות צריך לעשות בדיקת דם פשוטה במרפאה בקהילה שמאששת את רמת הנוגדנים בדם למחלה (ניתן לעשות באותו הזמן בדיקת נוגדנים לMMR ולאבעבועות רוח במרפאה). שוב, אני ואשתי עשינו את בדיקת הדם והגענו עם התוצאות לבדיקה בירושלים (כמו בנוגע לMMR).

זה כל מה שעשינו ועבר חלק. יש לציין שהגענו גם עם פנקסי חיסונים לבדיקה אבל מהתחושה שקיבלתי הם לא השתמשו בפנקסים ברגע שהבאנו להם את כל המסמכים שציינתי למעלה. אם זה עוזר לביטחון אז קיבלנו פידבק מאוד חיובי מחברי המרפאה על הסדר והאופן שבו הגשנו את המסמכים, גם במרפאה וגם בריאיון עצמו בקונסוליה.

לסיכום, לבדיקה הרפואית במרפאה בירושלים המתבצעת על ידי ד"ר יונטי מרסקי עבור הקונסוליה כדאי להגיע עם המסמכים הבאים: תוצאות של בדיקת דם לרמת נוגדנים בדם ל MMR ואבעבועות רוח וכמו כן, עם אישור על חיסון טטנוס מ10 השנים האחרונות. בחודשי החורף (אוקטובר עד מרץ) יש להתחסן גם לשפעת.

doronf65

New member
מנהל

אם מדובר על גרין קארד מתוך ארה"ב, מספיק לבדוק נוגדנים

לרופא הגרין קארד לא צריכה להיות בעיה עם זה
&nbsp

למעלה