חיסונים לתינוקות

mary22

New member
חיסונים לתינוקות

שלום, אני אמא לתינוק בן חודשיים. בני קיבל כבר שני חיסונים בטיפת חלב (בגיל חודש וחודש וחצי). שמעתי באיזהשהי תוכנית בטלוויזיה שקיימים חיסונים שיכולים לסכן את בריאות התינוק : לדוגמה החיסון המשולש (לא הבנתי בדיוק האם זה אחד החיסונים שבני כבר קיבל) יכול לפגוע בתפקוד המוח של התינוק. גם כן אמרו בתוכנית שמשרד הבריאות לא מגלה את כל המידע לגבי החיסונים: כלומר אם לחיסון קיימות תופעות לוואי הפוגעות בבריאותו של תינוק, לא מוסרים את המידע הזה להורים. השאלה היא איך אני יכולה לבחור איזה חיסונים לא מזיקים וכן לתת לעשות אותם לתינוקי ועל איזה חיסונים שהם בסטטוס מסוכנים אני יכולה לוותר, שבני לא יקבל?

אל תפלי קורבן

לתעמולה חסרת רסן וחסרת כל יסוד מדעי. נושא החיסונים נידון בשנים הארחונים ללא סוף בכלי התתקשורת וגם זכה למחקרים מדעים עצומים על מיליוני ילדים. בשורה התחתונה אין כל יסוד מדעי לכל התענות שהושמעו כנגד החיסונים. אין כאן המקום להיכנס ולפרט על כל חיסון וחיסון מה נאמר ומה האמת. אני רק מציעה שתשאלי רופאים שאולי את מכירה, האם הם חיסנו את ילידהם. כי אם יש כאן מידע שאין גישה אליו לכהל הרחב, יש להניח שלפחות הרופאים מכירים את המידע. האם יעלה על הדעת שהם היו מסכנים את הילדים של עצמם? ברור שיש תופעות לווי לחיסונים השונים, לרוב מדובר בתופעות קלות וחולפות. תופעות חמורות שמשאירות נזק לתמיד הן נדירות ביותר( 1/ מיליון)ואותם יש לקחת ולהשוות מול הסכנה הקיימת בהדבקת הילד במחלות קשות אותן כמעט שכחנו בהיותם כל כך נדירות בעידן החיסונים. את בעצמך חוסנת והוריך לא היססו לרגע. יש היום גורמים אינטרסנטים אשר עושים הון ע"י תעמולה שמטרתה להביא כמה שיותר הורים לטיפולים אלטרנטיבים. דר' מילה ברק

האינטרסים דווקא של חברות התרופות

דר' ברק אני חולק עלייך בנושא - התעמולה בעד החיסונים כמו למשל הקמפיין שהיה לחיסון לאבעבועות רוח מומן ע"י החברה שמוכרת את החיסונים- אז איפה האינטרסים? למה צריך לחסן תינוק שרק נולד בהפטיטיס B במקום לברר אם האם היא נשאית או לא ?

תשובה

אין לי כל בעיה עם בדיקת האם כנשאית נגד הפטיטיס B ואומנם אני לא עומדת על צורך לחסן תינוק אחרי הלידה אם האלאאל נשאית. אבל לא לשכוח שבבוא הזמן, לפני כניסתו למסגרת טיפול משותפת כמו גן או מטפלת שמטפלת במספר ילדים, כן יש לחסן את הילד, אז מדובר רק בדחיה. לגבי האינטרסים של החברות :יכול להיות שיש להם אינטרס אך למה שרופאים יזייפו תוצאות של מחקרים על מנת להבטיח רווחים לחברות התרופות? ולא מדובר ברופא בודד אלא במאות שמעורבים במחקרים רבי משתתפים (מעקב אחרי מיליוני ילדים מחוסנים). למה את חושבת שרופאים תמימים עד כדי כך שמוכנים לחסן את הילדים של עצמם ו"לסכנם" ללא שיכנוע עמוק שהחיסון הוא בטוח? דר' מילה ברק

למעלה