חיסונים במזרח

Yuval Shemer

New member
חיסונים במזרח

ידידה שכרגע מטיילת בניו זילנד ובעוד חודשיים מתכננת להגיע לתאילנד ביקשה שאברר - אם היא לא עשתה חלק מהחיסונים בארץ,למשל קדחת המוח היפנית, האם היא יכולה לעשות את החיסונים בניו זילנד או במזרח ? היא שמעה שבניו זילנד זה עולה המון כסף (700 דולר..) אז איפה ניתן לקבל את החיסונים בזול - ועל מי אפשר לסמוך ? תודה

prizman

New member
לא ממש אוהבים לשמוע את זה כאן

אבל הסיכוי שלה הבחורה להידרס בכביש בתאילנד הרבה יותר גבוה מהסיכוי שלה ללקות בקדחת מוח יפנית. ונגד תאונות דרכים אין חיסון ככל הידוע לי.

ליאורט1

New member
אוקיי, אז?

הסיכוי נמוך אבל הסיכון גבוה. בדיוק מאותה הסיבה עושים ביטוח לפני טיסה(אני מקווה לפחות שעושים) ולא נוסעים על 180 קמ"ש במקום שבו אין סיכוי להיתפס.

prizman

New member
זו גישה מעניינת.

למרות שאני דווקא חושב שחיסונים כן עשויים להציל חיים עוד לא שמעתי על ביטוח טיסה שהציל מישהו. לדעתי לא נוסעים 180 קמ"ש בעיקר בגלל שרוב המכוניות לא מסוגלות להגיע למהירות הזו. המכוניות שלי ברובן כן היו מסוגלות להגיע אז כן נסעתי 180 קמ"ש. אני מניח שאתה מודע לעובדה שאפילו המשטרה טוענת שמהירות גבוהה אחראית רק לאחוז זעיר מהתאונות.

תסביר לי את המשפט

"לא אוהבים לשמוע את זה כאן." ראית מישהו שכן אוהב לשמוע עצות בנושא רפואי ממישהו שהוא לא רופא? ואם כן הבן אדם בבעיה. אני למשל לא הייתי נכנס לפורום ומתייעץ עם אנשים שאני לא מכיר לגבי חיסונים או כל דבר רפואי אחר. אפשר להתייעץ לגבי תופעות הלוואי או היכן לבצע אותם אבל אם לעשות או לא בהחלט לא הייתי סומך בנושא זה על תשובות של גולשים ומטיילים כמוני וכמוך. זה כמו שאני אשאל בפורום באנטרנט אם לקחת משכתנא או לא. מן הסתם אני אלך לייעוץ משכנתאות על מנת להוריד את הריבית או לשאול על שינוי אז בנושאי בריאות לא להתייעץ? וסתם נגיד שהקשיבו לאחד הגולשים שלא לקח כלום והחליטו לא לעשות את החיסון וכן קיבלו את המחלה , מה יגידו אז? מישהו מתפוז בכינוי XYZ אמר לי לא לעשות? בוא ונשאיר את הנושא לאנשים שמבינים קצת יותר מאיתנו. שבת שלום

prizman

New member
כמו שכתבת בערך.

אני לא ממש יודע לייעץ לגבי נושאי רפואה ובטח לא לגבי חיסונים. במשכנתאות אני מבין טיפה יותר. לא חושב שאני במקום לייעץ לגבי מישהו לגבי רפואה, יודע רק מה הנסיון שלי בתחום.

treksale

New member
הייתי ממליץ לבדוק היטב מה המחירים בניוזיאלנד

במקום להסתמך על שמועות ניו-זילנד אמנם מדינה יקרה אבל תמיד אפשר לבדוק מחירים הכל שם פשוט ונהיר יש אינטרנט באנגלית ואפשר לעשות השוואת מחירים לקבל חוות דעת די אמינות בתאילנד הדברים פחות ברורים ויותר קשה לקבל מידע מהימן

למעלה