חיסון

tanka

New member
חיסון

עוד שאלה של סתם סקרנות! לנוכח הימים מלאי ההיסטריה העוברים על עמינו, לאמא שלי ולי היתה שיחה ארוכה על חיסונים לאבעבועות שחורות (עוד מעט מתקיפים אותנו לא???) כשהייתי עם האינדיאנים במיין אני זוכרת סוג של מדיטציה שדרכה אדם ממרכז אנרגיה (הם קראו לזה אנרגיית בריאה) וכך הוא "עוטף" את עצמו וזה משמש כהגנה מפני כל מחלה. כלומר האדם מחוסן. האם הרעיון הזה קיים גם בדיציפלינות אחרות?

שמעתי על דברים דומים בטאי-צ´י:

אמני-טאי-צ´י בסוף המאה ה-19 טענו שהם יכולים לפתח את הצ´י שלהם לרמה כזו שהם יהפכו לבלתי-פגיעים ע"י כדורי רובים. במרד הבוקסרים, בשנת 1900, היתה להם הזדמנות לבדוק את הטענה הזו ב"מצב אמת". מעל 10,000 לוחמים סיניים שחשבו שיהפכו לבלתי-פגיעים, נהרגו. אני רוצה להיות מאוד זהיר בכבודם של האנשים מהם למדת... אבל אם חיית איזו תקופה עם האינדיאנים האמריקנים, את ודאי יודעת מה עשו להם הלבנים עם שמיכות נגועות באבעבועות שחורות? מה שאת מתארת לא עבד אז. אני לא בטוח שזה יעבוד היום. האם יכול להיות שהחיסון עליו מדובר, מטאפורי? דרך אגב, כשיפלו הסקאדים, מגג הרפת של גל-און רואים ממש טוב את ה"זיקוקים" של הפטריוטים - ההצגה הכי טובה בעיר...

tanka

New member
חיסון מטאפורי.

דוד יקר אני לא חושבת שמדובר בחיסון מטאפורי. נכון שהרבה אינדיאנים מתו במגיפות שהביאו עליהם המתיישבים האירופאיים, מצד שני הרבה אינדיאנים לא היו ברמה רוחנית מספיק גבוהה, כמו שהרבה סינים לא היו ברמה רוחנית מספיק גבוהה. אני לא טוענת שהמדיטציה שנכחתי בה "עובדת" וגם לא שהיא לא "עובדת" פשוט היא קיימת אצלם ועניין אותי לדעת אם היא קיימת גם בתרבויות אחרות. נ.ב- מי זה גל-און?

../images/Emo13.gif גל און זה הקיבוץ בו אני גר

ואת מוזמנת לקפוץ לבקר! (אבל תביאי תפוח) לגבי הסינים ורמתם הרוחנית - אין שום תיעוד של אדם כלשהו שהצליח לעמוד מול כדור-רובה, אבל יש הרבה שטענו ליכולת הזאת, ולרבות אחרות, שלא נבדקו. בעולם אמנויות הלחימה יש הרבה שרלטנים, במיוחד היום כשכבר לא מקובל לבדוק טענות כאלה "בדיקה אמיתית" (ויש על זה סיפור, אם תרצו). אישית, לא ראיתי, ולא דיברתי עם איש שראה, הוכחה ליכולת כזאת. בעניינים של חיים ומוות, אני לא רואה טעם לקחת סיכונים... ערכות מגן, ריעננתם?

זה קיים בהחלט אבל...

רובנו לא יכולים להגיע לעצמה שתחסן ממגע ישיר ומכוון כמו התקפה ביולוגית זה עניין של רמה רוחנית שהאדם נמצא בה. הגנה זו מכוונת בעיקר לחיי יומיום מה לעשות? ככל שננסה, יש לנו גוף פיזי במימד הפיזי שבו אנו חיים אור ואהבה, נאוה

למעלה