חיסון RSV

maloren

New member
חיסון RSV

תגידו, גם אתכם רשמו לחיסוני RSV? אם מישהו יכול לספר לי על זה קצת (מנסיון) ואיך זה משפיע על הילד, אם אשמח, תודה, א

אנחנו לא עשינו, אבל

אמרו לי שזה מאוד כדאי לפגים. התקופה המסוכנת היא בחודשים נובמבר - דצמבר ובתקופה הזו עוד היינו מאושפזים אז לא קיבלנו את החיסון. אבל, בזמן האשפוז פגשנו הרבה פגים שחזרו לאשפוז כי חלו במחלות מאוד קשות הקשורות בדרכי הנשימה. הבנתי שמחלות אלה יכול להחסך לו היו מחוסנים .

זה חיסון נגד וירוס שתוקף את דרכי

הנשימה ותוקף בדר"כ פגים שמערכת החיסון שלהם חלשה. נהוג לתת אותו עד גיל שנה.

shirar1

New member
חיסון נגד RSV

החיסון נגד RSV, וירוס בדרכי הנשימה שמסוכן בעיקר לפגים וחולי מחלות ריאות למיניהם, נקרא סינגיס, וניתן בשנים האחרונות גם בישראל. עד לפני שנתיים ההורים היו מממנים את החיסון, בעלות של אלפי שקלים לחודש במהלך כל חודשי החורף (סה"כ 30-50 אלף ש"ח בחורף לילד). החל מהשנה שעברה, אחרי מאבק עיקש של רופאים והורים, החיסון ניתן על חשבון המדינה מדי חודש, בחודשים נובמבר עד מרץ (5 זריקות) לילדים ששייכים לקריטריונים מסוימים, (נכון לשנה שעברה: פגים שנולדו מתחת שבוע 28 עד גיל חצי שנה, פגים שסובלים מ- BPD, מחלת ריאות כרונית של פגים - עד גיל שנה, ופגים שהיו מחוברים בבית לחמצן - עד גיל שנתיים, הכל למיטב זכרוני ובלי אחריות!). את החיסונים מקבלים בדרך כלל בבית החולים שבו נולדו הילדים. לילדים שלי לא היו שום תופעות לוואי מהחיסונים, למרות שעברנו כבר שני חורפים של חיסונים (אבל אני מכירה ילדים שכן היו להם תופעות לוואי כמו חום או ענייני נשימה). לפגים שנולדו קטנטנים, או כאלה שסובלים ממחלת ריאות כרונית בגלל שהיו מונשמים הרבה זמן, החיסון הזה הוא ממש מציל חיים, כי הוא מחסן אותם מוירוס שעלול לפגוע בהם באופן קשה ביותר. אבל לכם יש עוד זמן, נובמבר הבא רחוק מאתנו עוד חצי שנה..

למעלה