חיסון נגד שפעת?!

צבתות

New member
חיסון נגד שפעת?!

אני בן 18, קיבלתי הזמנה מקופ"ח הזמנה לעשות חיסון נגד שפעת ב-11 ש"ח. רציתי לדעת אם בגילי המופלג יש טעם לקחת את החיסון. האם אין השפעות לוואי? האם התרופה מבטיחה חסינות? או מה? בדר"כ אני סובל מ-2 עד 4 "שפעות" בשנה. יש חמורות, יש חמורות פחות. אין שנה אבל שעוברת בלי שפעת. אז מה, מומלץ?

ממתי

New member
אתה לא סובל מ2-4 שפעות בשנה.

אתה סובל מ 2-4 הצטננויות בשנה. משפעת אתה סובל רק פעם אחת. הסימנים העיקריים בשפעת שאנם מופיעים בסתם הצטננויות הוא כאבים בגוף, והרגשת בחילה. נזלת, שיעול, חום, וכאבי ראש יכולים להופיע בכל הצטננות לאו דווקא בשפעת. יותר מזה, אני מכיר אנשים שהיו להם שפעות ללא התופעות של הצטננות. על כל פנים, יעילות החיסון עומד על כ 70%. יעני אם תקבל את החיסון, יש סיכוי של 70% שלא תחטוף שפעת. (שזה לא אומר שלא תחטוף סתם הצטננות...) אם השבוע הזה שאתה לא מסוגל לקום מהמיטה חשוב לך ואתה מכיר את עצמך שכל חורף אתה חוטף כמה "שפעות", יש מקום לשקול ברצינות קבלת חיסון. ד"א אם אתה עובד במקצוע שאתה בא במגע קרוב עם הרבה אנשים בחדר סגור, המלצת החיסון מתחזקת.

צבתות

New member
ככה:

לא קרה לי ששבוע לא הייתי מסוגל לקום מהמיטה (מצד שני אני בן 18, ולא 70). הכי חמור זה יומיים שהאף סתום לגמרי, כאבי ראש. בדר"כ זה משהו כמו שבוע, שביום הראשון אני מרגיש פתאום שאני משתמש בהרבה נייר טואלט לקנח את האף, לקראת הערב זה מלווה במעט כאבי ראש, ועד סוף היום אני תופס שאני מפתח הצטננות (לדבריך). והכי גרוע זה היומיים שהאף לא מפסיק ליזול, כאבי ראש באים וחולפים לסירוגין, וכל שאר תופעות ההיצטננות. אבל גם, לא מבלה יום שלם במיטה. ובד"כ חוזר מהר לפעילות רגילה (עם אף נוזל וכאבי ראש, אבל פחות). השאלה היא: 1. אם לחיסון אין תופעות לוואי. 2. אם הוא יחסוך ממני את תופעת ההיצטננות הזו (או שהוא רק יעיל מפני שפעת חמורה).

ממתי

New member
הוא שאמרתי.

לפי דבריך, אתה אכן סובל מהצטננות ולא משפעת. ללא כאבים בגוף ו/או בחילה ו/או הרגשה שאתה מרותק למיטה יומיים שלושה, או שאין לך שפעת או שיש לך שפעת שאתה מתמודד איתה בלי בעיות. (אגב, שפעת קשה עלולה לרתק למיטה את מיטב כוחותינו ללא קשר אם גילם 18 או 70...) ישנם כמה מטופלים שמפתחים חום כתוצאה מהחיסון. א. זה המיעוט שבמיעוט. ב. זה בד"כ חום קל שעובר אחרי יום יומיים. לא נראה לי שהחיסון ימנע את תופעות ההצטננות שאינן מיוחסות לשפעת. בוא נגיד ככה, אם אני הייתי במקומך במצב שאתה מתאר וללא קשר הדוק ותמידי עם אוכלוסיה גדולה ומגוונת במקום סגור, לא הייתי מתחסן. זו לא המלצה או עיצה, זו רק הערה על מה שאני הייתי עושה במצב דומה.

למעלה